Tiedostojen virustorjunnan asetukset

19. joulukuuta 2023

ID 85606

Asetukset

Kuvaus

Tietoturvataso

Kaspersky Small Office Security käyttää useita asetussarjoja suorittaakseen tiedostojen virustorjunnan. Asetussarjat on tallennettu sovellukseen nimeltä turvallisuustasot:

• Äärimmäinen. Kun tämä tiedostojen tietoturvataso valitaan, Tiedostojen virustorjunta -komponentti käyttää tiukinta valvontaa kaikkia avattavia, tallennettavia ja suoritettavia tiedostoja koskien. Tiedostojen virustorjuntakomponentti tarkistaa kaikki tiedostotyypit tietokoneen kaikilla kiintolevyillä, verkkoasemilla ja siirrettävillä levyillä. Lisäksi se tarkistaa arkistot, asennusohjelmapaketit ja upotetut OLE-objektit.
  • Optimaalinen. Kaspersky Labin asiantuntijat suosittelevat tätä turvallisuustasoa. Tiedostojen virustorjunta tarkistaa vain määritetyt tiedostoformaatit tietokoneen kaikissa kovalevy- ja verkkoasemissa ja siirrettävissä tietovälineissä sekä upotetuissa OLE-objekteissa. Tiedostojen virustorjuntakomponentti ei tarkista arkistoja tai asennuspaketteja.
  • Alhainen. Tämän tiedostojen turvallisuustason asetukset takaavat suurimman tarkistusnopeuden. Tiedostojen virustorjuntakomponentti tarkistaa vain tietyn tiedostopäätteen omaavat tiedostotyypit tietokoneen kaikilla kiintolevyillä, verkkoasemilla ja siirrettävillä levyillä. Tiedostojen virustorjuntakomponentti ei tarkista yhdistelmätiedostoja.

Toimenpide, kun uhka havaitaan

• Kysy käyttäjältä. Tiedostojen virustorjunta ilmoittaa tartunnan saaneiden ja todennäköisesti tartunnan saaneiden objektien havaitsemisesta ja kysyy objektille suoritettavaa toimenpidettä.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruudun valinta on poistettu AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa.

• Valitse toiminto automaattisesti. Havaitessaan tartunnan saaneen tai todennäköisesti tartunnan saaneen objektin Tiedostojen virustorjunta suorittaa objektille automaattisesti Kasperskyn asiantuntijoiden suosittaman toimenpiteen. Tartunnan saaneille objekteille tämä toiminto on Poista tartunta. Tämä arvo on oletuksena valittu.

Ennen yritystä puhdistaa tai poistaa tartunnan saanut objekti Tiedoston virustorjunta luo varmuuskopion myöhempää palautusta tai puhdistusta varten.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruutu on valittuna AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa.

• Poista tartunta ja poista, jos tartunnan poisto epäonnistuu. Jos tämä vaihtoehto on valittu, sovellus yrittää automaattisesti poistaa tartunnan kaikista havaituista tartunnan saaneista tiedostoista. Jos tartunnan poisto epäonnistuu, sovellus poistaa objektit.
  • Poista tartunta ja estä, jos tartunnan poisto epäonnistuu. Jos tämä vaihtoehto on valittu, sovellus yrittää automaattisesti poistaa tartunnan kaikista havaituista tartunnan saaneista tiedostoista. Jos tartunnan poisto epäonnistuu, sovellus lisää tiedot löytämistään virustartunnan saaneista tiedostoista havaittujen objektien luetteloon.
  • Estä. Jos tämä vaihtoehto valitaan, Tiedostojen virustorjuntakomponentti estää automaattisesti kaikki tartunnan saaneet tiedostot yrittämättä poistaa niiden tartuntaa.

Ennen kuin sovellus yrittää poistaa tartunnan saaneiden tiedostojen tartunnat tai poistaa tiedostot, se luo varmuuskopion siltä varalta, että sinun pitää myöhemmin palauttaa tiedosto tai sen virustartunta on mahdollista puhdistaa myöhemmin.

Tiedostotyypit

Kaikki tiedostot. Jos valitset tämän asetuksen, sovellus tarkistaa kaikki tiedostot ilman poikkeuksia (kaikki tiedostomuodot ja -päätteet).

Tiedostot tarkistetaan muodon mukaan. Jos valitset tämän asetuksen, sovellus tarkistaa ainoastaan mahdollisesti tartunnan saaneet tiedostot. Ennen kuin tiedostosta etsitään haitallista koodia, sen sisäinen otsake analysoidaan tiedostomuodon (TXT, DOC, EXE jne.) selvittämiseksi. Tarkistus etsii myös tiedostoja, joilla on tietyt tiedostopäätteet.

Tiedostot tarkistetaan tiedostopäätteen mukaan. Jos valitset tämän asetuksen, sovellus tarkistaa ainoastaan mahdollisesti tartunnan saaneet tiedostot. Tiedostomuoto selvitetään tiedostopäätteen perusteella.

Muokkaa suojauksen laajuutta

Tämän linkin napsautus avaa Tiedostojen virustorjunnan suojauksen laajuus -ikkunan, joka sisältää luettelon objekteista, jotka Tiedostojen virustorjunta tarkistaa.

Voit lisätä objekteja luetteloon tai poistaa lisäämiäsi objekteja.

Poistaaksesi objektin tarkastuksesta sinun ei tarvitse poistaa objektia luettelosta. Sinun tarvitsee ainoastaan poistaa valintamerkki objektin nimen vierestä.

Koneoppiminen ja allekirjoitusanalyysi

Allekirjoituksen analysointimenetelmä käyttää Kaspersky Small Office Securityn tietokantoja, jotka sisältävät kuvauksia tunnetuista uhista ja tapoja neutraloida ne. Tätä menetelmää käyttävä suojaus tarjoaa pienimmän hyväksyttävän suojaustason.

Kasperskyn asiantuntijoiden suositusten perusteella allekirjoitusanalyysi on aina käytössä.

Heuristinen analyysi

Tekniikka, jolla tunnistetaan uhkat, joita ei voida tunnistaa Kaspersky-sovelluksen tietokantojen nykyisellä versiolla. Sen avulla voit löytää tiedostot, jotka saattavat sisältää tuntemattomia haittaohjelmia tai tunnetun haittaohjelman uusia muunnoksia.

Kun tiedostoja tarkistetaan haittakoodin varalta, heuristinen analysoija suorittaa suoritettavissa tiedostoissa olevat ohjeet. Heuristisen analysoijan suorittamien ohjeiden määrä riippuu tasosta, joka heuristiselle analysoijalle on määritetty. Heuristisen analyysin taso asettaa tasapainon uusien uhkien hakujen perusteellisuuden, järjestelmän resurssien kuormituksen ja heuristiseen analyysiin käytettävän ajan välillä.

Tarkista vain uudet ja muutetut tiedostot

Tarkistaa vain uudet tiedostot ja ne tiedostot, joita on muokattu edellisen skannauksen jälkeen. Näin voit säätää aikaa tarkistusta suoritettaessa. Tätä tarkistustapaa voidaan käyttää sekä tavallisten tiedostojen että yhdistelmätiedostojen kohdalla.

Tarkista arkistot

Skannaa arkistot (kuten ZIP, GZIP, BZIP, RAR, TAR, ARJ, CAB, LHA, JAR ja ICE). Sovellus tarkistaa arkistot sekä tiedostotyypin että muodon perusteella. Arkistoja tarkistaessaan sovellus suorittaa rekursiivisen purkamisen. Näin monitasoisissa arkistoissa olevia uhkia voidaan havaita (arkisto arkiston sisällä).

Tarkista jakelupaketit

Valinta ruutu ottaa käyttöön / poistaa käytöstä kolmannen osapuolen jakelupakettien tarkistuksen.

Tarkista Microsoft Office -muotoiset tiedostot

Tarkistaa Microsoft Office -tiedostot (DOC, DOCX, XLS, PPT ja muut Microsoft-laajennukset). Office-tiedostot sisältävät myös OLE-objekteja. Kaspersky Small Office Security tarkistaa office-muotoiset tiedostot, joiden koko on pienempi kuin 1 Mt, huolimatta siitä, onko valintaruutua valittu vai ei.

Älä pura suuria yhdistelmätiedostoja

Tiedoston enimmäiskoko

Jos valintaruutu on valittu, sovellus ei tarkista yhdistelmätiedostoja, jotka ovat määritettyä arvoa suurempia.

Jos ruutua ei ole valittu, sovellus tarkistaa kaikenkokoiset yhdistelmätiedostot.

Sovellus tarkistaa arkistoista puretut suuret tiedostot huolimatta siitä, onko valintaruutua valittu vai ei.

Pura yhdistelmätiedostot taustalla

Tiedoston vähimmäiskoko

Jos tämä valintaruutu on valittu, sovellus tarjoaa pääsyn tiettyä arvoa suurempiin yhdistelmätiedostoihin ennen kuin ne tarkistetaan. Tässä tapauksessa Kaspersky Small Office Security purkaa ja tarkistaa yhdistelmätiedostot taustalla.

Sovellus tarjoaa pääsyn yhdistelmätiedostoihin, jotka ovat tätä arvoa pienempiä vain tiedostojen purkamisen ja tarkistuksen jälkeen.

Jos tämä valintaruutu ei ole valittuna, sovellus tarjoaa pääsyn yhdistelmätiedostoihin vain sen jälkeen, kun tiedostot on purettu ja tarkistettu, tiedostojen koosta riippumatta.

Tarkistustila

Älykäs tila. Tässä tilassa Tiedoston virustorjunta tarkistaa objektin kyseisen objektin kanssa suoritettujen toimintojen analyysin perusteella. Esimerkiksi Microsoft Office -asiakirjojen ollessa kyseessä Kaspersky Small Office Security tarkistaa tiedoston, kun se avataan ensimmäistä kertaa ja kun se suljetaan viimeistä kertaa. Näiden toimien välillä tehtävät toiminnot, joissa kirjoitetaan saman tiedoston päälle, eivät johda tarkistukseen.

Käytettäessä ja muutettaessa. Tässä tilassa Tiedoston virustorjunta tarkistaa objektit aina, kun niitä yritetään avata / muuttaa.

Käytettäessä. Tässä tilassa Tiedoston virustorjunta tarkistaa objektit, kun niitä yritetään avata.

Suoritettaessa. Tässä tilassa Tiedoston virustorjunta tarkistaa objektit, kun niitä yritetään suorittaa.

Käytä iSwift-tekniikkaa

Tämä tekniikka on kehitetty edelleen iChecker-tekniikasta ja on tarkoitettu tietokoneille, jotka käyttävät NTFS-tiedostojärjestelmää.

iSwift-teknologialla on rajoituksia: se on sidottu määrättyyn tiedostosijaintiin tiedostojärjestelmässä ja sitä voidaan käyttää vain NTFS-tiedostoille.

Kun päivität Kaspersky Small Office Securityn uuteen versioon, iSwift-tekniikka otetaan käyttöön kaikille tarkistustyypeille, vaikka se olisi aiemmin poistettu käytöstä.

Käytä iChecker-tekniikkaa

Tämän tekniikan avulla voidaan tarkistuksen nopeutta nostaa jättämällä tiettyjä tiedostoja tarkistuksen ulkopuolelle. Tiedosto jätetään tarkistuksen ulkopuolelle käyttäen erityistä algoritmia, joka ottaa huomioon Kaspersky Small Office Securityn tietokantojen julkaisupäivämäärän, tiedoston viimeisimmän tarkistuspäivän sekä tarkistusasetusten muutokset. iChecker-teknologialla on rajoituksia: se ei toimi suurien tiedostojen kanssa ja koskee vain sovelluksen tunnistamia tiedostorakenteita (esimerkiksi EXE, DLL, LNK, TTF, INF, SYS, COM, CHM, ZIP ja RAR).

Poissulkemiset

Tarkistuksista pois suljetut objektit.

Määrittääksesi poissulkemiset, napsauta Hallitse poissulkemista -linkkiä Poissulkemiset-ikkunassa.

Keskeytä Tiedostojen virustorjunta

Tämä väliaikaisesti ja automaattisesti keskeyttää Tiedostojen virustorjunnan toiminnan tiettynä aikana, tai kun työskennellään tietyillä sovelluksilla.

Tämä määritetään napsauttamalla Keskeytä Tiedostojen virustorjunta -linkkiä.