Tietoja tietokoneen näppäimistöllä syötettävien tietojen suojauksesta

19. maaliskuuta 2024

ID 70745

Tietokoneen näppäimistöllä syötettyjen tietojen suojaamisella ehkäistään verkkosivustoille syötettyjen tietojen kaappaaminen. Jotta näppäimistön tiedonsyötön suojausta voidaan käyttää, Kaspersky Protection -laajennuksen on oltava aktivoituna selaimessasi. Voit määrittää tietokoneen näppäimistöllä syötettyjen tietojen suojaamisen eri verkkosivustoille. Kun Suojattu näppäimistön syöttötila on määritetty, viesti ”Suojattu näppäimistön syöttötila on päällä” näkyy sen kentän vieressä, jossa kursori on. Suojattu näppäimistön syöttötila on oletuksena päällä kaikissa verkkosivustoluokissa paitsi Internet-viestintä-luokassa.

Toiminto ei ole käytettävissä, jos Kaspersky Small Office Security on asennettu tiedostopalvelimelle.

Suojatun syöttötilan rajoitukset

Kaspersky Small Office Securityn suojattua syöttötilaa on rajoitettu seuraavasti:

• Suojattu näppäimistön syöttötila ei toimi selaimissa, joita käytetään Sandboxie-sovelluksessa.
  • Suojattu näppäimistön syöttötila ei voi suojata henkilötietojasi, jos tällaisten tietojen syöttämistä edellyttävä verkkosivusto on hakkeroitu, koska tällöin tunkeutujat saavat tiedot suoraan verkkosivustolta. Suojattu näppäimistön syöttötila toimii vain seuraavissa selaimissa: Chromium-pohjainen Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Mozilla Firefox ESR ja Google Chrome, kun Kaspersky Protection -laajennus on asennettu ja otettu käyttöön.
  • Suojaus toimii vain sivuille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
    • Sivu on URL-osoitteiden luettelossa tai sivujen luokassa, jotka edellyttävät suojattua näppäimistön syöttöä.
    • Sivu on auki suojatussa selaimessa.
    • Sivu ei ole URL-osoitteiden poissulkemisluettelossa.
    • Sivu sisältää kentän salasanan syöttämistä varten; samanaikaisesti Kaikkien verkkosivustojen salasanojen syöttökentät -valintaruutu on valittava sovelluksen asetuksista.
    • Varmista, että valintaruutu on valittu, valitsemalla Tietosuoja-asetukset -osio → Suojatun syöttötilan asetuksetSuojattu näppäimistön syöttötila -lohko.
  • Suojaus toimii vain kentille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
    • Syöttökenttä on yksi rivi ja se vastaa HTML <input> -tagia.
    • Syöttökenttää ei ole piilotettu: tyyppi-attribuutin arvo ei ole yhtä suuri kuin piilotettu, eikä CSS-tyylissä näyttökenttää ole asetettu olemattomaksi.
    • Syöttökentät eivät ole lähetys-, valintanappi-, valintaruutu-, painike- tai kuvatyyppikenttiä.
    • Syöttökenttä ei saa olla vain luku -tyyppinen (readOnly).
    • Syöttökentän on oltava valmis tietojen syöttöä varten (get focus).
    • Jos kentässä on suurin pituus (maxlength) -määrite, syötettävien merkkien vähimmäismäärän tulisi olla yli kolme.
  • Suojaus ei toimi seuraavissa tapauksissa:
    • Tiedot syötetään IME-tekniikkaa käyttäen.
    • Syöttökenttä ei ole salasanan syöttökenttä.

Kaspersky Small Office Securityn asentamisen jälkeisenä aikana, mutta ennen tietokoneen uudelleenkäynnistämistä, sovellus ei sieppaa käyttäjän syöttämää ensimmäistä merkkiä (missään sovelluksessa).