Yksityisten tietojen poistaja

2. heinäkuuta 2024

ID 70902

Käyttäjän tietokoneella suorittamat toimenpiteet tallennetaan käyttöjärjestelmään. Seuraavat tiedot tallennetaan:

• Tiedot käyttäjien määrittämistä hakusanoista ja vierailluista verkkosivustoista
  • Tiedot käynnistetyistä sovelluksista sekä avatuista ja tallennetuista tiedostoista
  • Microsoft Windows -tapahtumalokin tapahtumat
  • Muita tietoja käyttäjän toiminnasta

Tunkeutujat ja luvattomat henkilöt voivat saada pääsyn henkilökohtaisiin tietoihin, joita on tallennettu tietoihin käyttäjän aiempien toimenpiteiden seurauksena.

Sovellus sisältää:

• Ohjatun yksityisten tietojen poistamistoiminnon, joka puhdistaa käyttäjän toimintaan liittyvät jäljet käyttöjärjestelmästä.
  • Ohjatun asetusten palautustoiminnon, joka palauttaa muutokset, jotka Ohjattu yksityisten tietojen poistamistoiminto on tehnyt aiemmin. Tämä valinta on käytettävissä, jos ohjattu toiminto on aiemmin poistanut toiminnan jälkiä.

Ohjatun yksityisten tietojen poistamistoiminnon suorittaminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Yksityisyys-osioon
  3. Napsauta Yksityisten tietojen poistaja -kohdan Etsi -painiketta.
  4. Tämän jälkeen sinua pyydetään sulkemaan kaikki selainikkunat ja jatkamaan.
  5. Ohjattu toiminto hakee kaikki toimintasi jäljet tietokoneelta. Tämä voi kestää jonkin aikaa. Kun haku on valmis, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.
  6. Jos haluat ottaa toiminnan jälkien automaattisen poistamisen käyttöön, kytke Toiminnan jälkien automaattinen poistaminen -valintakytkin asentoon Päällä, luo poistamiskertojen aikataulu ja määritä Windows-tilisi ja salasanasi.
  7. Määritä poistettavat tiedot Valitse toiminnot -lohkossa ja napsauta Tallenna ja poista -painiketta tai Poista-painiketta, jos et muuttanut toimintoluetteloa.

Voit tarkastella ryhmään lisättyjä toimintoja laajentamalla valitun ryhmän luettelon. Jos haluat, että ohjattu toiminto tekee tietyn toimen, valitse haluamaasi toimintoa vastaava valintaruutu. Oletusasetuksena on, että ohjattu toiminto suorittaa kaikki suositellut ja vahvasti suositellut toiminnot. Jos et halua suorittaa jotakin tiettyä toimintoa, poista valinta sen vieressä olevasta valintaruudusta.

Suosittelemme, että et poista valintaa oletuksena valituista ruuduista, sillä tämä voi tehdä tietokoneesta haavoittuvan uhille.

8. Ohjattu toiminto suorittaa edellisen vaiheen aikana valitut toiminnot. Toiminnan jälkien poistamisessa voi kestää jonkin aikaa. Tietokoneen uudelleenkäynnistys saattaa olla tarpeen tiettyjen toiminnan jälkien poistamiseksi. Ohjattu toiminto ilmoittaa tästä tarvittaessa.

Ohjatun asetusten palautustoiminnon suorittaminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Yksityisyys-osioon
  3. Napsauta Yksityisten tietojen poistaja -kohdan Palauta asetukset -painiketta.
  4. Ohjattu toiminto hakee muokatut asetukset. Tämä voi kestää jonkin aikaa. Kun haku on valmis, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.
  5. Valitse palautettavat asetukset ja napsauta Palauta-painiketta.
  6. Tämän jälkeen sinulle ilmoitetaan, että toiminto on suoritettu. Tämä toiminto voi kestää jonkin aikaa. Tiettyjen toiminnan jälkien palauttaminen saattaa edellyttää tietokoneen uudelleen käynnistämistä; jos se on tarpeellista, ohjattu toiminto ilmoittaa siitä sinulle.