AO Kaspersky Lab

13. elokuuta 2019

ID 34744

Kaspersky Lab on tunnettu ympäri maailmaa tietokoneiden suojaamiseen erilaisia uhkia vastaan kehitettyjen järjestelmien toimittajana, mukaan lukien virukset ja muut haittaohjelmat, ei-toivottu sähköposti (roskaposti), verkko- ja hakkerointihyökkäykset.

Vuonna 2008 Kaspersky Lab arvioitiin yhdeksi maailman neljästä johtavasta loppukäyttäjien tietoturvaratkaisuja toimittavasta yrityksestä (IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor). Kaspersky Lab on ensisijainen tietokoneiden suojausjärjestelmien toimittaja kotikäyttäjille Venäjällä (“IDC Endpoint Tracker 2014”).

Kaspersky Lab perustettiin vuonna 1997. Se on sittemmin kasvanut kansainväliseksi yritysryhmäksi, jolla on 38 toimistoa 33 maassa. Yhtiö työllistää yli 3 000 pätevää ammattilaista.

Tuotteet. Kaspersky Labin tuotteet suojaavat kaikkia järjestelmiä kotitietokoneista suuriin yritysverkkoihin.

Henkilökohtaisten tuotteiden valikoimaan kuuluvat turvallisuussovellukset työpöytä-, kannettaviin ja tablettitietokoneisiin, älypuhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin.

Yhtiö tarjoaa suojaus- ja valvontaratkaisuja ja teknologioita työasemiin ja mobiililaitteisiin, virtuaalikoneisiin, tiedosto- ja verkkopalvelimiin, postin yhdyskäytäviin ja palomuureihin. Yrityksen tuotevalikoima sisältää myös erikoistuotteita, jotka suojaavat DDoS-hyökkäyksiä vastaan, tarjoavat suojan teollisuuden ohjausjärjestelmille ja ehkäisevät talouspetoksia. Yhdessä Kaspersky Labin keskitetyn hallintajärjestelmän kanssa käytettyinä nämä ratkaisut varmistavat yrityksille ja organisaatioille tehokkaan, automaattisen suojan tietokoneuhkia vastaan. Kaspersky Labin tuotteet ovat suurten koelaboratorioiden varmentamia, yhteensopivia monien toimittajien ohjelmistojen kanssa ja optimoituja toimimaan monilla laitteistoalustoilla.

Kaspersky Labin virusanalyytikot työskentelevät kellon ympäri. He löytävät joka päivä sadoittain uusia tietokoneuhkia, luovat työkaluja niiden havaitsemiseen ja tartunnan poistoon ja sisällyttävät ne Kaspersky Lab -sovellusten käyttämissä tietokannoissa oleviin allekirjoituksiin.

Tekniikat. Kaspersky Lab on alun perin kehittänyt useita tekniikoita, jotka ovat nykyisin modernien virustorjuntaohjelmistojen vakio-ominaisuuksia. Ei ole sattumaa, että monet muut kehittäjät käyttävät Kaspersky Anti-Virus -ydintä tuotteissaan, mukaan lukien: Alcatel-Lucent, Alt-N, Asus, BAE Systems, Blue Coat, Check Point, Cisco Meraki, Clearswift, D-Link, Facebook, General Dynamics, H3C, Juniper Networks, Lenovo, Microsoft, NETGEAR, Openwave Messaging, Parallels, Qualcomm, Samsung, Stormshield, Toshiba, Trustwave, Vertu, ZyXEL. Monet yhtiön innovatiivisista tekniikoista on patentoitu.

Saavutukset. Vuosien varrella Kaspersky Lab on voittanut satoja palkintoja työstään tietokoneuhkien torjumiseksi. Seuraavat tunnetun itävaltalaisen testilaboratorion AV-Comparativesin vuonna 2014 suorittamat testit ja tutkimus sijoittivat Kaspersky Labin kahden huippumyyjän joukkoon ansaittujen Advanced+-sertifikaattien määrän mukaan, ja yhtiölle myönnettiin lopulta Suosituin-/Top Rated -todistus. Mutta Kaspersky Labin tärkein saavutus on kuitenkin käyttäjien uskollisuus. Yhtiön tuotteet ja tekniikat suojaavat yli 400 miljoonaa käyttäjää ja sillä on yli 270 000 yritysasiakasta.

Kaspersky Labin verkkosivusto:

https://www.kaspersky.com

Virus Encyclopedia:

https://securelist.com

Virus Lab:

https://virusdesk.kaspersky.com/ (epäilyttävien tiedostojen ja verkkosivustojen analysointiin)

Kaspersky Lab -käyttäjäyhteisö:

https://community.kaspersky.com