Verkkosivuston turvallisuuden tarkistus

13. elokuuta 2019

ID 70888

Kaspersky Small Office Security sallii verkkosivuston turvallisuuden tarkistamisen ennen kuin se avataan napsauttamalla linkkiä. URL Advisor -komponenttia käytetään verkkosivustojen tarkistamiseen (tämä komponentti ei ole käytettävissä tiedostopalvelimella).

URL Advisor ei ole saatavilla Microsoft Internet Explorer -selaimessa (versiot 10 ja 11), jossa on uusi Windows-käyttöliittymätyyli.

URL Advisor tarkistaa Microsoft Internet Explorerissa, Google Chromessa tai Mozilla Firefoxissa avatuilla verkkosivuilla olevat linkit. Kaspersky Small Office Security näyttää jonkin seuraavista kuvakkeista jokaisen tarkistetun linkin vieressä:

Turvallinen verkkosivu – jos linkitetty verkkosivu on Kaspersky Labin mukaan turvallinen

Turvallinen verkkosivu – jos linkitetyn verkkosivun turvallisuustilanteesta ei ole tietoa

wtb_orange.png – jos linkistä avattua verkkosivua voidaan Kaspersky Labin mukaan käyttää rikollisten toimesta tietokoneesi tai tietojesi vahingoittamiseen

Turvallinen verkkosivu – jos linkitetty verkkosivu on Kaspersky Labin mukaan vaarallinen

Voit tarkastella ponnahdusikkunaa, joka sisältää lisätietoja linkistä viemällä hiiren kohdistimen vastaavan kuvakkeen päälle.

Oletusarvoisesti Kaspersky Small Office Security tarkistaa linkit vain hakutuloksista. Voit ottaa käyttöön linkkien tarkistuksen jokaisella verkkosivustolla.

Ota käyttöön linkkien tarkistus verkkosivustoilla seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta Settings 2019.png-painiketta ikkunan alaosassa.

Asetukset-ikkuna avautuu.

3. Valitse Suojaus-osiossa Verkon virustorjunta -aliosio.

Näyttöön tulee Verkon virustorjunta -asetukset.

4. Napsauta ikkunan alaosassa olevaa Lisäasetukset-linkkiä. Verkon virustorjunnan lisäasetukset -ikkuna avautuu.
  5. Valitse URL Advisor -osiossa Tarkista URL-osoitteet -valintaruutu.
  6. Jos haluat, että Kaspersky Small Office Security tarkistaa kaikkien verkkosivustojen sisällön, valitse Kaikilla paitsi määritetyillä verkkosivustoilla.
  7. Määritä tarvittaessa verkkosivut, joihin luotat Poissulkemiset-ikkunassa. Avaa tämä ikkuna napsauttamalla Hallitse poissulkemista -linkkiä. Kaspersky Small Office Security ei tarkista määritettyjen verkkosivujen sisältöä.
  8. Jos haluat, että Kaspersky Small Office Security tarkistaa vain määritettyjen verkkosivujen sisällön, toimi seuraavasti:
    1. Valitse Vain määritetyillä verkkosivustoilla.
    2. Avaa Tarkistettavat verkkosivustot -ikkuna napsauttamalla Määritä tarkistettavat verkkosivustot -linkkiä.
    3. Napsauta Lisää-painiketta.
    4. Anna sen verkkosivun osoite, jonka sisällön haluat tarkistaa.
    5. Valitse verkkosivun tarkistuksen tila (jos tila on Aktiivinen, Kaspersky Small Office Security tarkistaa verkkosivun sisällön).
    6. Napsauta Lisää-painiketta.

Määritetty verkkosivu tulee näkyviin luetteloon Tarkistettavat verkkosivustot -ikkunassa. Kaspersky Small Office Security tarkistaa tällä verkkosivulla olevat URL-osoitteet.

9. Jos haluat muokata URL-tarkistuksen lisäasetuksia, napsauta Verkon virustorjunnan lisäasetukset -ikkunan URL Advisor -osiossa Määritä URL Advisor -linkkiä. URL Advisor -ikkuna avautuu.
  10. Jos haluat, että Kaspersky Small Office Security ilmoittaa sinulle linkkien turvallisuuden kaikilla verkkosivuilla, valitse Tarkistettavat URL-osoitteet -osiossa Kaikki URL-osoitteet.
  11. Jos haluat, että Kaspersky Small Office Security näyttää tietoja siitä, kuuluuko linkki määrättyyn verkkosivustojen sisältöluokkaan (esimerkiksi Rienaava, alatyylinen), toimi seuraavasti:
    1. Valitse Näytä verkkosivustojen sisältöluokkia koskevia tietoja -valintaruutu.
    2. Valitse valintaruudut niiden verkkosivustojen sisältöluokkien vierestä, joiden tietoja haluat näkyvän kommenteissa.

Kaspersky Small Office Security tarkistaa linkit määritetyiltä verkkosivuilta ja näyttää tietoja linkkien luokista nykyisten asetusten mukaisesti.