Toimenpiteiden jälkien poistaminen tietokoneesta

13. elokuuta 2019

ID 70902

Käyttäjän tietokoneella suorittamat toimenpiteet tallennetaan käyttöjärjestelmään. Seuraavat tiedot tallennetaan:

• Tiedot käyttäjien määrittämistä hakusanoista ja vierailluista verkkosivustoista
  • Tiedot käynnistetyistä sovelluksista sekä avatuista ja tallennetuista tiedostoista
  • Microsoft Windows -tapahtumalokin tapahtumat
  • Muita tietoja käyttäjän toiminnasta

Tunkeutujat ja luvattomat henkilöt voivat saada pääsyn henkilökohtaisiin tietoihin, joita on tallennettu tietoihin käyttäjän aiempien toimenpiteiden seurauksena.

Kaspersky Small Office Security sisältää yksityisten tietojen ohjatun poistamistoiminnon, joka puhdistaa käyttäjän toimintaan liittyvät jäljet käyttöjärjestelmästä.

Voit käynnistää yksityisten tietojen ohjatun poistamistoiminnon seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta pääikkunan alaosassa olevaa Lisää työkaluja -linkkiä.

Työkalut-ikkuna avautuu.

3. Siirry Puhdista ja optimoi -osioon.
  4. Napsauta Yksityisten tietojen poistaja -linkkiä käynnistääksesi yksityisten tietojen ohjatun poistotoiminnon.

Ohjattu toiminto koostuu ikkunoista (vaiheista), joissa liikutaan painikkeilla Takaisin ja Seuraava. Voit sulkea ohjatun toiminnon valmistumisen jälkeen napsauttamalla Valmis-painiketta. Voit keskeyttää ohjatun toiminnon milloin tahansa napsauttamalla Peruuta-painiketta.

Alla on tarkempia tietoja ohjatusta toiminnosta.

Ohjatun toiminnon käynnistäminen

1. Valitse yksi kahdesta ohjatun toiminnon valinnasta:
    • Etsi jälkiä käyttäjän toimista. Ohjattu toiminto hakee käyttäjän toimien jälkiä tietokoneelta.
    • Palauta muutoksia edeltävään tilaan. Ohjattu toiminto palauttaa muutokset, jotka Ohjattu yksityisten tietojen poistotoiminto on tehnyt aiemmin. Tämä valinta on käytettävissä, jos ohjattu toiminto on aiemmin poistanut toiminnan jälkiä.
  2. Käynnistä ohjattu toiminto napsauttamalla Seuraava-painiketta.

Toiminnan jälkien etsintä

Jos valitsit Hae jälkiä toiminnasta -valinnan, ohjattu toiminto hakee jälkiä toiminnasta tietokoneeltasi. Haku voi kestää jonkin aikaa. Kun haku on valmis, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.

Yksityisten tietojen poiston toimintojen valitseminen

Kun haku on valmis, ohjattu toiminto ilmoittaa sinulle havaituista toiminnan jäljistä ja kysyy, mitä toimintoja suoritetaan niiden poistamiseksi.

Voit tarkastella ryhmään lisättyjä toimintoja laajentamalla valitun ryhmän luettelon.

Jos haluat ohjatun toiminnon suorittavan jonkin toimenpiteen, valitse toimenpiteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu. Oletusasetuksena on, että ohjattu toiminto suorittaa kaikki suositellut ja vahvasti suositellut toiminnot. Jos et halua suorittaa jotakin tiettyä toimintoa, poista valinta sen vieressä olevasta valintaruudusta.

Suosittelemme, että et poista valintaa oletuksena valituista ruuduista, sillä tämä voi tehdä tietokoneesta haavoittuvan uhille.

Kun olet määrittänyt toimenpiteet ohjatun toiminnon suoritusta varten, napsauta Seuraava-painiketta.

Yksityisten tietojen poistaja

Ohjattu toiminto suorittaa edellisen vaiheen aikana valitut toiminnot. Toiminnan jättämien jälkien poistaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Tietokoneen uudelleenkäynnistys saattaa olla tarpeen tiettyjen toiminnan jälkien poistamiseksi. Ohjattu toiminto ilmoittaa tästä tarvittaessa.

Kun puhdistaminen on suoritettu, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.

Ohjatun toiminnon viimeistely

Sulje ohjattu toiminto napsauttamalla Valmis-painiketta.