Käyttöjärjestelmän vianmäärityksen suorittaminen Microsoft Windowsin ohjatun vianetsintätoiminnon avulla

13. elokuuta 2019

ID 82513

Voit suorittaa Microsoft Windowsin ohjatun vianetsintätoiminnon seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta pääikkunan alaosassa olevaa Lisää työkaluja -linkkiä.

Työkalut-ikkuna avautuu.

3. Siirry Puhdista ja optimoi -osioon.
  4. Napsauta Microsoft Windows -vianetsintä -linkkiä suorittaaksesi Microsoft Windowsin ohjattu vianetsintätoiminto.

Microsoft Windowsin ohjattu vianmääritystoiminto -ikkuna avautuu.

Ohjattu toiminto koostuu ikkunoista (vaiheista), joissa liikutaan painikkeilla Takaisin ja Seuraava. Voit sulkea ohjatun toiminnon valmistumisen jälkeen napsauttamalla Valmis-painiketta. Voit keskeyttää ohjatun toiminnon milloin tahansa napsauttamalla Peruuta-painiketta.

Alla on tarkempia tietoja ohjatusta toiminnosta.

Käyttöjärjestelmän palautuksen aloittaminen

1. Valitse yksi kahdesta ohjatun toiminnon valinnasta:
    • Hae haittaohjelmien toiminnan aiheuttamia vaurioita. Ohjattu toiminto etsii ongelmia ja mahdollisia vaurioita.
    • Palauta muutoksia edeltävään tilaan. Ohjattu toiminto palauttaa aiemmin tunnistettuihin ongelmiin ja vaurioihin käytetyt korjaukset.
  2. Napsauta Seuraava-painiketta.

Hae ongelmia

Jos olet valinnut Hae haittaohjelmien toiminnan aiheuttamia vaurioita, ohjattu toiminto hakee ongelmia ja mahdollisia korjattavia vaurioita. Kun haku on valmis, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.

Valitse toimenpiteet vaurioiden korjaamiseksi

Kaikki aiemman vaiheen aikana löydetyt vauriot ryhmitellään niiden aiheuttaman vaaran mukaan. Kunkin vaurioryhmän kohdalla Kaspersky Lab suosittelee tiettyä toimintosarjaa vahinkojen korjaamiseksi.

Olemassa on kolme ryhmää:

• Vahvasti suositellut toiminnot poistavat ongelmia, jotka aiheuttavat vakavan turvallisuusuhan. Suosittelemme, että korjaat kaikki tämän ryhmän vahingot.
  • Suositellut toiminnot auttavat poistamaan mahdollisesti uhan aiheuttavia ongelmia. Suosittelemme myös, että korjaat tämän ryhmän vahingot.
  • Lisätoiminnot korjaavat järjestelmän vahinkoja, jotka eivät aiheuta uhkaa nyt, mutta voivat vaarantaa tietokoneen turvallisuuden tulevaisuudessa.

Laajenna valitun ryhmän luettelo nähdäksesi ryhmän vahingot.

Voit määrittää ohjatun ohjelman korjaamaan tietyn vauriotyypin valitsemalla valintaruudun vauriokuvauksen vasemmalla puolella. Ohjattu toiminto korjaa oletuksena suositeltujen ja vahvasti suositeltujen toimintojen ryhmiin kuuluvat vauriot. Jos et halua korjata tietyntyyppistä vauriota, tyhjennä vaurion vieressä oleva valintaruutu.

Suosittelemme, että et poista valintaa oletuksena valituista ruuduista, sillä tämä voi tehdä tietokoneesta haavoittuvan uhille.

Kun olet määrittänyt toimenpiteet ohjatun toiminnon suoritusta varten, napsauta Seuraava-painiketta.

Vaurioiden korjaaminen

Ohjattu toiminto suorittaa edellisen vaiheen aikana valitut toiminnot. Vaurioiden korjaamisessa voi kestää jonkin aikaa. Kun vaurioiden korjaaminen on valmis, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.

Ohjatun toiminnon viimeistely

Sulje ohjattu toiminto napsauttamalla Valmis-painiketta.