Rajoitukset ja varoitukset

13. elokuuta 2019

ID 85549

Kaspersky Small Office Securityllä on joitakin rajoituksia, jotka eivät ole kriittisiä sovelluksen toiminnan kannalta.

Sovelluksen päivittämistä uudempaan versioon koskevat rajoitukset

Sovellus voidaan päivittää, jos seuraavat Kaspersky Small Office Security -versiot on asennettu tietokoneeseen:

• Kaspersky Small Office Security 3
  • Kaspersky Small Office Security 4
  • Kaspersky Small Office Security 5

Kun Kaspersky Small Office Security 3, 4, 5 päivitetään uuteen versioon, vanha käyttöoikeus ei aina sovellu. Tämä riippuu kyseisten sovellusversioiden käyttöoikeustiedoista. Lisäksi, kun Kaspersky Small Office Security 3, 4 päivitetään uuteen versioon, Kaspersky Small Office Securityen uusi versio käyttää oletusarvoisia sovellusasetuksia.

Päivittäminen Kaspersky Small Office Securitystä sisältää seuraavat rajoitukset ja erityiset huomautukset:

• Kun aiempi Kaspersky Small Office Security -versio päivitetään, seuraavat sovellusasetukset korvataan oletusasetuksilla:
    • Kaspersky Small Office Securityn näyttöasetukset
    • Tarkistusten ajastus
    • Osallistuminen Kaspersky Security Network -palveluun
    • Tiedostojen virustorjuntataso
    • Sähköpostin virustorjunnan suojaustaso
    • Bannereiden eston asetukset
    • Päivityslähteet
    • Luotettujen verkko-osoitteiden luettelo
    • URL Advisor asetukset
  • Sovelluksen aiemmasta versiosta tehdyn päivityksen jälkeen Kaspersky Small Office Security käynnistyy automaattisesti, vaikka sovelluksen automaattinen käynnistys olisi poistettu käytöstä tallennetuissa asetuksissa. Kun käyttöjärjestelmä käynnistyy uudelleen tämän jälkeen, Kaspersky Small Office Security ei käynnisty automaattisesti jos sovelluksen automaattinen käynnistys on poistettu käytöstä tallennetuissa asetuksissa.
  • Päivitettäessä edellisestä Kaspersky Small Office Security -tiedostopalvelinversiosta uusi Järjestelmän tarkkailu -komponentti on käytössä oletuksena.

Tiettyjä komponentteja ja tiedostojen automaattista käsittelyä koskevat rajoitukset

Virustartunnan saaneet tiedostot ja haitalliset linkit käsitellään automaattisesti Kaspersky Labin asiantuntijoiden määrittämien sääntöjen perusteella. Näitä sääntöjä ei voi muokata manuaalisesti. Sääntöjä voidaan päivittää tietokantapäivityksen ja sovellusmoduulien päivityksen yhteydessä. Säännöt palomuuria, verkkokameran suojausta, sovellusten manageria, ohjelmistojen poistajaa, sovellusten ohjausta ja luotetut sovellukset -tilaa varten päivitetään myös automaattisesti.

Jos laitteen tarkistus käynnistetään Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsoli -portaalista, tiedostot käsitellään automaattisesti sovelluksessa määritettyjen sääntöjen perusteella . Tiedostot, jotka havaitaan laitteella, voidaan käsitellä automaattisesti My Small Office Securityn hallintakonsoli -portaalin pyynnöstä ilman vahvistustasi, vaikka vuorovaikutteinen suojaus on otettu käyttöön sovelluksessa.

Huomioitavaa tiedostojen käsittelystä interaktiivisessa suojaustilassa

Jos tartunnan saanut tiedosto kuuluu Windows-kaupasta ladattuun sovellukseen, sovellus näyttää interaktiivisessa suojaustilassa ilmoituksen, jossa kehotetaan poistamaan tiedosto. Poista tartunta -vaihtoehto ei ole käytettävissä.

Kaspersky Security Network -yhteyden rajoitukset

Sovellus voi käytön aikana pyytää tietoja Kaspersky Security Networkista. Jos tietojen noutaminen Kaspersky Security Networkista ei onnistu, sovellus käyttää päätöksentekoon paikallisia virustietokantoja.

Järjestelmän tarkkailu -toiminnon rajoitukset

Kryptausohjelmien (haittaohjelmat, jotka salakirjoittavat käyttäjän tiedostoja) estoa koskevat seuraavat rajoitukset:

• Toiminto hyödyntää tilapäisten tiedostojen säilyttämiseen käytettävää Temp-järjestelmäkansiota. Jos Temp-kansion sisältävällä järjestelmälevyllä ei ole riittävästi tallennustilaa väliaikaistiedostojen luomiseen, kryptausohjelmien esto ei ole käytössä. Tällaisessa tapauksessa sovellus ei näytä ilmoitusta siitä, että tiedostoja ei ole varmuuskopioitu (niitä ei ole suojattu).
  • Tilapäiset tiedostot poistetaan automaattisesti, kun suljet Kaspersky Small Office Securityn tai poistat Järjestelmän tarkkailu -komponentin käytöstä.
  • Jos Kaspersky Small Office Security suljetaan äkillisesti, väliaikaistiedostoja ei poisteta. Voit poistaa väliaikaiset tiedostot tyhjentämällä Temp-kansion manuaalisesti. Voit tehdä sen avaamalla Suorita-ikkunan (Suorita-komento Windows XP:ssä) ja kirjoittamalla Avaa-kenttään komennon %TEMP%. Napsauta OK.
  • Kryptausohjelmasuojaus koskee vain NTFS-tiedostojärjestelmää käyttävillä levyillä sijaitsevia tiedostoja.
  • Yhtä salausprosessia kohden voidaan palauttaa korkeintaan 50 tiedostoa.
  • Tiedostojen muutosten kokonaiskoko voi olla korkeintaan 100 Mt. Tiedostoja, joiden muutokset ylittävät tämän rajan, ei voi palauttaa.
  • Verkkoliittymän kautta aloitettuja tiedostomuutoksia ei valvota.
  • EFS-salattuja tiedostoja ei tueta.
  • Kun Kaspersky Small Office Security on asennettu, tietokone täytyy käynnistää uudelleen, jotta kryptausohjelmasuojaus tulee käyttöön.

Salattujen yhteyksien tarkistuksen rajoitukset

Algoritmien tarkistuksen toteutukseen liittyvistä teknisistä rajoituksista johtuen salattujen yhteyksien tarkistaminen ei tue tiettyjä TLS 1.0 -protokollan ja sen myöhempien versioiden laajennuksia (erityisesti NPN ja ALPN). Näitä protokollia käyttävät yhteydet voivat olla rajoitettuja. SPDY-protokollaa tukevat selaimet käyttävät HTTP over TLS -protokollaa SPDY:n sijaan myös silloin, kun palvelin, johon yhteys muodostetaan tukee SPDY-protokollaa. Tämä ei vaikuta yhteyden tietoturvatasoon. Jos palvelin tukee vain SPDY-protokollaa eikä yhteyden muodostaminen HTTPS-protokollaa käyttämällä ole mahdollista, sovellus ei valvo muodostettavaa yhteyttä.

Kaspersky Small Office Security ei tue HTTPS/2 -välityspalvelinliikennettä. Sovellus ei käsittele liikennettä, joka välitetään HTTP/2 protokollan laajennuksien kautta.

Kaspersky Small Office Security estää tiedonsiirron QUIC-protokollalla. Selaimet käyttävät vakiosiirtoprotokollaa (TLS tai SSL) riippumatta siitä, onko selaimessa käytössä QUIC-protokollan tuki.

Kaspersky Small Office Security valvoo vain sellaisia suojattuja yhteyksiä, joiden salauksen se pystyy purkamaan. Sovellus ei valvo poikkeuslistalle lisättyjä yhteyksiä (Verkkosivustot-linkin Verkkoasetukset-ikkunassa).

Oletusarvoisesti seuraavat komponentit purkavat salatun liikenteen salauksen ja tarkistavat liikenteen:

• Verkon virustorjunta
  • Rahasuojaus
  • URL Advisor
  • Verkkokäytäntöjen hallinta

Kaspersky Small Office Security purkaa salatun verkkoliikenteen salauksen Google Chrome -selaimen käytön aikana, jos Kaspersky Protection -laajennus on kytkettynä pois päältä.

Kaspersky Small Office Security ei valvo verkkoliikennettä, jos selain lataa verkkosivun tai sen osia paikallisesta välimuistista eikä Internetistä.

Salattujen yhteyksien tarkistuksen poissulkemisten rajoitukset

Vaikka verkkosivustoja olisi lisätty salattujen yhteyksien tarkistuksen poissulkemisiin, tietyt komponentit, kuten Bannerien esto, URL Advisor ja Yksityinen selaus, voivat edelleen tarkistaa näihin sivustoihin muodostettuja salattuja yhteyksiä. Rahasuojaus, Verkkokäytäntöjen hallinta ja Verkon virustorjunta eivät tarkista verkkosivustoja, jotka on lisätty poissulkemisiin.

Roskapostin eston rajoitteet

Roskapostin eston toiminnallisuus voidaan määrittää muokkaamalla Roskapostin esto -komponentin asetustiedostoa.

Varmuuskopiointia ja tietojen palautusta koskevat rajoitukset

Varmuuskopiointia ja tietojen palautusta koskevat seuraavat rajoitukset:

• Varmuuskopioiden säilyttäminen verkkotaltiossa poistuu käytöstä, kun kiintolevy tai tietokone vaihdetaan. Voit lukea tietoja verkkotaltioyhteyden palauttamisesta laitteiston vaihtamisen jälkeen Kaspersky Labin teknisen tuen verkkosivustolta.
  • Varmuuskopiotaltion palvelutiedostojen muokkaaminen voi aiheuttaa varmuuskopiotaltion käyttöoikeuden menettämisen ja estää tietojen palauttamisen.

Tietojen salaus -toiminnallisuuden rajoitukset

Kun turvasäilö luodaan FAT32-tiedostojärjestelmään, asemalla olevan turvasäilötiedoston koko saa olla enintään 4 Gt.

Suojattu selain -tilassa suoritettavien, rootkitien varalta tehtävien ydinmuistitarkistuksien erityispiirteitä

Kun epäluotettava moduuli havaitaan Suojattu selain -tilassa, selaimeen avautuu uusi, haittaohjelmahavainnosta ilmoittava välilehti. Tässä tapauksessa on suositeltavaa sulkea selain ja suorittaa tietokoneen täydellinen tarkistus.

Leikepöydän tietojen suojauksen erityispiirteitä

Kaspersky Small Office Security sallii sovelluksien käyttää leikepöytää seuraavissa tapauksissa:

• Sovellus, jonka ikkuna on aktiivinen yrittää sijoittaa tietoja leikepöydälle. Aktiivinen ikkuna on kullakin hetkellä käytössäsi oleva ikkuna.
  • Sovelluksen luotettu prosessi yrittää sijoittaa tietoja leikepöydälle.
  • Sovelluksen luotettu prosessi tai prosessi, jonka ikkuna on aktiivinen yrittää vastaanottaa tietoja leikepöydältä.
  • Sovellusprosessi, joka sijoitti aiemmin tietoja leikepöydälle, yrittää vastaanottaa kyseisiä tietoja leikepöydältä.

Sovelluskomponenttien suorittaman virusten tartuttamien tiedostojen käsittelyn yksityiskohtaiset tiedot

Oletusarvoisesti sovellus voi poistaa virusten tartuttamia tiedostoja, joiden tartuntaa ei voida poistaa. Oletusarvoisen poiston voivat suorittaa tiedostojen käsittelyn yhteydessä komponentit kuten Sovellusten hallinta, Sähköpostin virustorjunta, Tiedostojen virustorjunta (tarkistustehtävän aikana) sekä Järjestelmän tarkkailu, jos se havaitsee haitallista sovellustoimintaa.

Tiettyihin komponentteihin kohdistuvat rajoitukset, kun sovellus asennetaan yhdessä Kaspersky Fraud Prevention for Endpointsin kanssa

Seuraavien Kaspersky Small Office Securityn komponenttien toimintaa rajoitetaan Suojattu selain -tilassa, jos sovellus on asennettu yhdessä Kaspersky Fraud Prevention for Endpointsin kanssa:

• Verkon virustorjunta (pois lukien Verkkohuijauksen esto)
  • Verkkokäytäntöjen hallinta
  • URL Advisor
  • Bannereiden esto

Varoitus Pikaviestinnän virustorjunnan ja Verkkokäytäntöjen hallinnan toimintaan tehdyistä muutoksista

Vuoden 4 versiosta alkaen Kaspersky Small Office Securityn Pikaviestinnän virustorjunta -komponentti ei enää tarkista viestejä, jotka lähetetään käyttämällä IRC-protokollaa.

Pikaviestinnän virustorjunta tukee vain seuraavia ICQ-versioita: ICQ 8 – ICQ 8.3. Myöhempiä versioita ei tueta.

Pikaviestinnän virustorjunta tukee vain Mail.Ru Agent 10 -versiota vanhempia versioita.

Vuoden 4 versiosta alkaen Kaspersky Small Office Securityn Verkkokäytäntöjen hallinta -komponentti ei enää tarkista pikaviestintäohjelmilla lähetettyjä viestejä.

Automaattisen käynnistysprosessin toiminnan erityispiirteet

Automaattinen käynnistystoiminto kirjaa lokiin toimintonsa tulokset. Tieto kirjataan tekstitiedostoihin, joiden nimi on ”kl-autorun-<pvm><aika>.log”. Voit tarkastella lokiin kirjattavia tietoja avaamalla Suorita-ikkunan (Suorita-komento Windows XP:ssä) ja kirjoittamalla Avaa-kenttään %TEMP% ja napsauttamalla OK.

Kaikki jälkitiedostot tallennetaan asetustiedostojen polkuun, jotka ladattiin automaattisen käynnistysprosessin toiminnan aikana. Tiedot tallennetaan automaattisen käynnistysprosessin keston ajaksi, ja ne poistetaan pysyvästi kun prosessi lopetetaan. Tietoja ei lähetetä mihinkään.

Kaspersky Small Office Securityen rajoitukset Microsoft Windows 10 RS4:ssä, kun Laitesuojaus-tila on käytössä:

Seuraavia toimintoja on osittain rajoitettu:

• Leikepöydän suojaus
  • Selaimen suojaus näppäimistön ja hiiren syöttödatan emulaattoreilta (syöttödatan väärennys)
  • Suojaus etähallintasovelluksilta
  • Selaimen suojaus (hallinta API:n kautta, suojaus selainikkunoissa vaarallisia viestejä näyttäviltä hyökkäyksiltä, suojaus viestijonojen hallinnalta)
  • Heuristinen analyysi (haitallisten sovellusten käynnistyksen emulointi)

Jos UMCI-tila on käytössä Windowsissa, Kaspersky Small Office Security ei havaitse näytön lukitsevia haittaohjelmia.

Tietoja tapahtumien kirjaamisesta Windows-tapahtumalokiin, jotka liittyvät loppukäyttäjän käyttöoikeussopimukseen ja Kaspersky Security Networkiin

Tapahtumat, joihin liittyy käyttöoikeussopimuksen ehtojen hyväksyminen ja kieltäytyminen ja myös Kaspersky Security Networkiin osallistumisen hyväksyminen ja kieltäytyminen kirjataan Windowsin tapahtumalokiin.

Paikallinen osoitteiden maineen tarkastusten rajoitukset Kaspersky Security Networkissa

Linkkejä paikallisiin resursseihin ei tarkisteta Kaspersky Security Networkissa.

Varoitus sovelluksista, jotka keräävät tietoja

Jos sovellus, joka kerää tietoja ja lähettää sen käsiteltäväksi, on asennettu tietokoneellesi, Kaspersky Small Office Security voi luokitella sovelluksen haittaohjelmaksi. Tämän välttämiseksi voit poissulkea sovelluksen tarkistukselta määrittämällä Kaspersky Small Office Securityn tässä ohjeessa kuvatulla tavalla.

Varoitus sovelluksen asennusraportin luomisesta

Asennusraporttitiedosto luodaan, kun sovellus asennetaan tietokoneelle. Jos sovelluksen asennuksessa tapahtuu virhe, asennusraporttitiedosto tallennetaan, ja voit lähettää sen Kaspersky Labin tekniseen tukeen. Voit tarkastella asennusraporttitiedoston sisältöä napsauttamalla linkkiä sovellusikkunassa. Jos sovelluksen asennus onnistuu, asennusraporttitiedosto poistetaan tietokoneelta heti.

Verkkokameran hallinnan rajoitukset Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1) -käyttöjärjestelmässä

Kun sovellus on asennettu Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1) -käyttöjärjestelmässä, verkkokameran hallintaa ei voida taata ennen kuin tietokone käynnistetään uudelleen.

Verkossa säilytettävien varmuuskopioiden ja varmuuskopioitujen tietojen palauttamisen rajoitukset

Samalla tietokoneella ei voi suorittaa samanaikaisesti Kaspersky Small Office Securityn varmuuskopiointitehtävää ja Kaspersky Restore Utilityn palautustehtävää.

Palomuurin rajoitukset

Palomuuri ei hallitse valvottujen sovellusten muodostamia paikallisia yhteyksiä.

Microsoft Edge -selaimen Suojattu selain -tilan rajoitukset

Jos Microsoft Edge ei voi siirtyä Suojattu selain -tilaan, Kaspersky Small Office Security käynnistää toisen tietokoneelle asennetun selaimen tässä tilassa. Sovellus käynnistää toisen selaimen seuraavissa tapauksissa:

• Sovellus ei voi antaa Microsoft Edgelle tarvittavaa suojaa, ennen kuin se siirtyy Suojattu selain -tilaan.
  • Tietokoneelle on asennettu muu Kaspersky Lab -sovellus.

Sovellusten hallinnan rajoitukset

Jos tietokoneelle on asennettu VeraCrypt, Kaspersky Small Office Security voi sammua käytettäessä Sovellusten hallinta -komponenttia. Ongelman ratkaisemiseksi VeraCrypt tulee päivittää versioon 1.19 tai uudempaan versioon.

Sovelluksen rajoitukset, kun se käynnistetään ensimmäisen kerran päivityksen jälkeen Microsoft Windows 7:stä Microsoft Windows 10:een

Jos olet päivittänyt Microsoft Windows 7:n Microsoft Windows 8:aan/8.1:een tai Microsoft Windows 10:een/RS1:een/RS2:een/RS3:een, Kaspersky Small Office Securityssä on seuraavat rajoitukset kun se käynnistetään ensimmäisen kerran:

• Vain Tiedostojen virustorjunta (reaaliaikainen suojaus) on käynnissä. Muut sovelluskomponentit eivät ole käynnissä.
  • Tiedostojen ja järjestelmän rekisterin itsepuolustus on käynnissä. Prosessien itsepuolustus ei ole käynnissä.
  • Sovelluksen käyttöliittymä ei ole käytettävissä ennen tietokoneen uudelleenkäynnistystä. Sovellus näyttää ilmoituksen. Siinä kerrotaan, että jotkin sovelluksen komponentit eivät ole käynnissä, ja että tietokone tulee käynnistää uudelleen kun sopeutuminen uuteen käyttöjärjestelmään on suoritettu.
  • Vain Sulje-vaihtoehto on käytettävissä ilmoitusalueen sovelluskuvakkeen pikavalikossa.
  • Sovellus ei näytä ilmoituksia, ja se valitsee suositellun toimenpiteen automaattisesti.

Varoitus virheestä sovitettaessa sovellusohjaimia päivitettäessä käyttöjärjestelmä Windows 7:stä Windows 10:een

Päivittäminen Windows 7:stä Windows 10:een voi aiheuttaa virheen sovitettaessa Kaspersky Small Office Security -ohjaimia. Ohjaimet sovitetaan taustalla, joten et saa viestiä sen etenemisestä.

Jos ohjaimien sovittamisessa on virhe, et voi käyttää sovelluksen seuraavia ominaisuuksia:

• Palomuuri
  • Uhkan havaitsemista, kun käyttöjärjestelmää ladataan
  • Sovellusprosessien suojausta käyttämällä Microsoft Corporationin Protected Process Light (PPL) -teknologiaa

Voit korjata virheen käyttämällä seuraavia tapoja:

• Käynnistä tietokone uudelleen ja käynnistä sovellus uudelleen ilmoituskeskuksen ilmoituksesta.
  • Poista sovellus ja asenna se uudelleen.

Mozilla Firefox -selaimessa tapahtuvaa HTTPS-liikenteen tarkistusta koskevat rajoitukset

Mozilla Firefox versiossa 58.x ja myöhemmissä versioissa sovellus ei tarkista HTTPS-protokollan välityksellä tapahtuvaa liikennettä jos selaimen asetusten muokkaaminen on suojattu pääsalasanalla. Kun selaimessa havaitaan pääsalasana, sovellus näyttää ilmoituksen, joka sisältää linkin tietopohjan artikkeliin. Artikkeli sisältää ohjeita, joiden avulla tämä ongelma voidaan ratkaista.

Jos HTTPS-liikennettä ei valvota, seuraavien komponenttien toiminta on rajoitettua:

• Verkon virustorjunta
  • Verkkohuijausten esto
  • Verkkokäytäntöjen hallinta
  • Yksityisyyden suojaus
  • Bannereiden esto
  • Suojattu syöttötila
  • Rahasuojaus

Kaspersky Protection -laajennuksen rajoitukset Google Chromessa ja Mozilla Firefoxissa

Kaspersky Protection -laajennus ei toimi Google Chromessa ja Mozilla Firefoxissa jos tietokoneellesi on asennettu Malwarebytes Windowsille.