Kaspersky Total Security 20

Tietoja Luotetut sovellukset -tilasta

16. syyskuuta 2019

ID 82990

Kaspersky Total Securityn avulla voit luoda tietokoneellesi turvallisen käyttöympäristön eli Luotetut sovellukset -tilan, jossa vain luotetut sovellukset saavat luvan käynnistyä. Luotetut sovellukset -tila on hyödyllinen, jos käytät tiettyjä tunnettuja sovelluksia eikä sinun tarvitse usein suorittaa uusia tuntemattomia tiedostoja Internetistä. Luotetut sovellukset -tilassa Kaspersky Total Security estää kaikki sovellukset, joita Kaspersky ei ole luokitellut luotetuksi. Päätös siitä, luotetaanko sovellukseen, voi syntyä perustuen Kaspersky Security Networkista saatuihin tietoihin, sovelluksen digitaalisen allekirjoituksen tietoihin, asentajan luottamustasoon sekä sovelluksen latauksen lähteeseen.

Luotetut sovellukset -tilassa on seuraavat ominaisuudet ja rajoitukset:

• Luotetut sovellukset -tilan käyttö edellyttää, että seuraavat suojauskomponentit ovat toiminnassa: Sovellusten hallinta, Tiedostojen virustorjunta ja Järjestelmän tarkkailu. Jos jokin näistä komponenteista lopettaa toiminnan, Luotetut sovellukset -tila otetaan pois käytöstä.
  • Luotetut sovellukset -tila ei välttämättä ole käytettävissä, jos järjestelmätiedostot sijaitsevat kiintolevyn osiossa, jonka tiedostojärjestelmä on muu kuin NTFS.
  • Luotetut sovellukset -tila voi puuttua tai se ei ehkä ole valittavissa Kaspersky Total Securityn nykyisessä sovellusversiossa. Luotetut sovellukset -tilan saatavuus Kaspersky Total Securityssä riippuu alueestasi ja palveluntarjoajastasi. Jos tarvitset Luotetut sovellukset -tilaa, muista kysyä siitä ostaessasi sovellusta.
  • Jos käytössäsi oleva Kaspersky Total Security -versio tukee Luotetut sovellukset -tilaa, mutta se ei ole tällä hetkellä käytettävissä, tila voi tulla käytettäväksi sovelluksen tietokanta- ja sovellusmoduulien päivityksen jälkeen. Kun tietokannat ja sovelluksen sovellusmoduulit on päivitetty, voit määrittää tuntemattomien sovellusten ja moduulien suoritustilan.

Luotetut sovellukset -tila voidaan ottaa käyttöön automaattisesti tai manuaalisesti. Kun Luotetut sovellukset -tila otetaan käyttöön manuaalisesti, kaikille tietokoneelle asennetuille sovelluksille määritetään Luotettu-tila. Luotetut sovellukset -tilan käyttöönoton jälkeen asennetuille sovelluksille ei määritetä Luotettu-tilaa, ja ne käsitellään Sovellusten hallinnan yleisten sääntöjen mukaisesti.

Voit myös ottaa Luotetut sovellukset -tilan käyttöön manuaalisesti sen jälkeen, kun Kaspersky Total Security on analysoinut käyttöjärjestelmän ja asennetut sovellukset. Jos Kaspersky Total Securityn analyysi havaitsee, että tietokoneelle on asennettu tuntemattomia sovelluksia, mutta tunnet itse kyseiset sovellukset, on suositeltavaa ottaa käyttöön Luotetut sovellukset -tila ja sallia näiden sovellusten käynnistys etukäteen.

Luotetut sovellukset -tila otetaan käyttöön automaattisesti, jos tietokoneella käytetään Kaspersky Total Securityn suorittaman käyttöjärjestelmän ja asennettujen sovellusten analyysin mukaan enimmäkseen luotettuja sovelluksia.

Kun Luotetut sovellukset -tila on käytössä, Kaspersky Total Security saattaa estää sovelluksia, joita ei ole tunnistettu luotetuiksi. Jos käytät sellaisia sovelluksia, voit sallia niiden suorittamisen ja ottaa sitten Luotetut sovellukset -tilan käyttöön.

Katso myös:

Luotetut sovellukset -tilan ottaminen käyttöön

Luotetut sovellukset -tilan ottaminen pois käytöstä