Havaittujen objektien luokat

1. huhtikuuta 2021

ID 130451

Nämä luokat on esitetty alla olevassa taulukossa.

Sovellusluokat

Sovellusten ja selainlaajennusten luokka

Kuvaus

Antaa väärää tietoa

Kasperskyn* mukaan sovellus tai selainlaajennus tarjoaa väärää tietoa käyttöjärjestelmän tai asennettujen sovelluksista tilasta kehottaakseen sinua ostamaan ja asentamaan muita sovelluksia myyjän etujen mukaan.

Asennettu ilman lupaasi

Kasperskyn mukaan* sovellus tai selainlaajennus asennettiin tietokoneeseen ilman sinun nimenomaista lupaasi ja tarjottiin sähköisesti.

Näyttää anonyymeja viestejä tai bannereita

Kasperskyn mukaan* sovellus tai selainlaajennus näyttää anonyymisti viestejä ja ilmoituksia.

Hidastaa tietokoneen käynnistymistä

Kasperskyn mukaan* sovellus tai selainlaajennus käynnistyy automaattisesti käyttöjärjestelmän kanssa ilman sinun nimenomaista lupaasi.

Tahattomasti asennettu

Kasperskyn mukaan* sovelluksen tai selainlaajennuksen asennus on pakottanut käyttäjää, esimerkiksi estämällä selaimen tai käyttöjärjestelmän.

Piilottaa niiden toiminnan

Kasperskyn mukaan* sovellus tai selainlaajennus kätkee toimintansa sinulta: sillä ei ole esimerkiksi näkyvää ikkunaa eikä se näytä kuvaketta tehtäväpalkin ilmoitusalueella.

Ei ole toimittajan tukema ja sisältää haavoittuvuuksia

Myyjä ei enää tue tätä sovellusta tai selainlaajennusta eikä julkaise sille päivityksiä tai haavoittuvuuksien korjauksia.

Piilottaa niiden sulkemiseen käytetyt mekanismit

Kasperskyn mukaan* sovellus tai selainlaajennus piilottaa ja/tai rajoittaa mekanismeja, joita voit käyttää halutessasi sulkea sovelluksen, poistaa sovelluksen käytöstä, tai poistaa tämän sovelluksen tai selainlaajennuksen tietokoneeltasi.

Asennettiin yhdessä toisen sovelluksen kanssa

Kasperskyn mukaan sovellus tai selainlaajennus asennettiin tietokoneelle yhdessä toisen sovelluksen kanssa. Sovellus tai selainlaajennus voi olla asennettu vahingossa tai et antanut hyväksyntääsi sen asentamiseksi.

Harvoin käytetty

Kasperskyn mukaan sovellusta ei ole käynnistetty yli <N> päivään.

Kerää ja lähettää tietosi

Kasperskyn mukaan sovellus tai selainlaajennus voi kerätä ja lähettää tietojasi ilman sinun nimenomaista lupaasi.

Voi uudelleenohjata tai estää liikennettä

Kasperskyn mukaan sovellus tai selainlaajennus voi uudelleenohjata tai estää verkkoliikennettä (esimerkiksi hakukyselysi verkossa). Se voi lisäksi käyttää verkkosivustoja tai muokata verkkosivuja ilmoittamatta sinulle.

Muuttaa selaimen/käyttöjärjestelmän asetuksia

Kasperskyn mukaan sovellus tai selainlaajennus voi muokata selaimen tai käyttöjärjestelmän asetuksia (esimerkiksi ensisijaista hakukonettasi tai selaimen etusivua) ilman nimenomaista lupaasi.

Rajoittaa mahdollisuuksiasi muokata asetuksia

Kasperskyn mukaan sovellus tai selainlaajennus voi rajoittaa mahdollisuuksiasi tarkastella ja muuttaa selaimen ja käyttöjärjestelmän asetuksia.

Muuttavat selaimen käyttäytymistä

Kasperskyn mukaan sovellus tai selainlaajennus voi muuttaa selaimen käyttäytymistä, kun se asennetaan, poistetaan tai käynnistetään tai kun laajennuksia poistetaan käytöstä.

* Kasperskyn käytettävissä olevien tietojen mukaan sovellus tai selainlaajennus suorittaa tyypillisesti taulukossa kuvattuja toimia. Kaspersky Total Security ei tarkista, onko näitä toimia todella suoritettu tietokoneessasi.