Tietojen toimittaminen käyttäjän käyttöoikeussopimuksen mukaan Euroopan unionin, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Brasilian alueella sekä Kalifornian asukkaiden toimesta

1. huhtikuuta 2021

ID 175193

Tässä osiossa on tietoja tietyistä tiedoista, jotka lähetetään Kasperskylle, jos olet asentanut sovellusversion, joka on tarkoitettu käytettäväksi Euroopan unionin, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Brasilian alueella tai joka on tarkoitettu Kalifornian asukkaiden käyttöön. Tässä osiossa käsitelty tieto ei sisällä käyttäjän henkilökohtaisia tietoja, vaan tätä tietoa tarvitaan oikeudenhaltijan ohjelmiston käyttöön, ellei muuta erillistä ilmoitusta anneta.

Hyväksyt seuraavien tietojen toimittamisen Kasperskyyn automaattisesti ohjelmiston käytön aikana, jotta voimme parantaa reaaliaikaista suojausta, ohjelmiston toiminnan laatua sekä ohjelmiston asennus-, poisto- ja päivitysmekanismeihin liittyvien virheiden ajantasaista tunnistamista ja korjaamista, ottaen huomioon käyttäjien lukumäärän:

• Tietoja Oikeudenhaltijan asentamasta ohjelmistosta: ohjelmiston täydellinen versio; ohjelmiston päivitystunnus; asennetun ohjelmiston tyyppi; ohjelmiston asennuksen tai asennuksen poiston tila; asennuksen virhekoodi; ohjelmiston tunnus; ohjelmiston uudelleenbrändäyksen tunnus ja koodi; ohjelmiston lokalisointi; käyttöjärjestelmän tyyppi (palvelin, työasema, toimialuenimen ohjain); asennuksen tyyppi (uusi asennus, päivitys); ohjelmiston asennuksen kesto sekunteina; merkki, joka ilmaisee, keskeyttikö käyttäjä asennuksen.
  • Muita tietoja: protokolla, jota käytetään tietojen lähetykseen KSN:än.
  • Tietoja käyttöympäristöstä: Device Guardin (Windows) käytössäolon tila; käyttöjärjestelmäperhe; käyttöjärjestelmän versio; käyttöjärjestelmän koontiversion numero; käyttöjärjestelmän päivitysnumero; käyttöjärjestelmän painos; laajennetut tiedot käyttöjärjestelmän painoksesta; laitealustan tyyppi; lisätietoja käyttöjärjestelmän ominaisuuksista; laitteen tyyppi (kannettava, pöytäkone, tabletti).
  • Tietoja käsiteltävästä objektista: julkinen varmenneavain; tarkistettavan objektin digitaalisen varmenteen sormenjälki ja hash-algoritmi; sen havaitun haittaohjelmiston tai sallitun sovelluksen nimi, jota voidaan käyttää käyttäjän laitteen tai tietojen vahingoittamiseen; laukaistun tietueen aikaleima ohjelmiston virustietokannoissa; laukaistun tietueen tunnus ohjelmiston virustietokannoissa; laukaistun tietueen tyyppi ohjelmiston virustietokannoissa.
  • Tietoja verkkopalvelupyynnöistä: käsitelty verkko-osoite; pyydetyn verkkopalvelun IP-osoite (IPv4); varmenteen tyyppi.
  • Tietoja lisenssistä ja muista sopimuksista: ohjelmistojen vähittäiskaupan tunnus; käytetyn ohjelmistolisenssin tyyppi; ohjelmistojen käyttöoikeuksien voimassaoloaika; jäljellä olevien päivien määrä ohjelmiston käyttöoikeuden voimassaolon päättymiseen saakka ohjelmistokäyttölisenssin tilauksen vastaanottaneen kumppaniorganisaation täydellinen nimi.

Suostut automaattisesti toimittamaan rahoitusalan verkkosivustolle tietoja Ohjelmiston nimestä ja versiosta ja Ohjelmiston mukautetut asetukset, rahoitusalan verkkosivustoa käyttävän verkkoselaimen Ohjelmisto-liitännäisen tunnisteen, ja tunnisteen joka osoittaa käytettiinkö tavallista vai turvattua verkkoselainta. Tämä tehdään sen käyttäjän suojauksen parantamiseksi, joka suorittaa maksutapahtumia Internetissä.

Saadut tiedot on suojattu Oikeudenhaltijan lain määräämällä tavalla ja tarvitaan Ohjelmiston käyttöoikeudelliseen toimintaan.

Kaspersky voi käyttää vastaanotetuista tiedoista luotua tilastollista tietoa valvoakseen trendejä tietoturvauhkissa ja julkaista raportteja noista uhkista.