Kuinka nopeuttaa tietokoneen suorituskykyä

1. huhtikuuta 2021

ID 203269

Pitkän tietokoneen käytön jälkeen käyttöjärjestelmä saattaa hidastua. Tämä hidastuminen johtuu suuresta määrästä ylimääräisiä tiedostoja ja Windows-rekisterivirheitä, jotka kertyvät käytön aikana.

Käyttöjärjestelmää voivat hidastaa myös asennetut sovellukset, joita käytetään harvoin. Monet näistä sovelluksista saatetaan käynnistetään heti, kun käyttöjärjestelmä latautuu ja voivat hidastaa tietokonetta huomattavasti. Sinulla ei ehkä edes ole aavistustakaan, että tietty sovellus on käynnissä taustalla tietokoneresursseja kuluttamalla.

Kuinka nopeuttaa tietokoneen suorituskykyä:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta Nopeuta tietokonetta -painiketta.
  3. Avautuvassa Nopeuta tietokonetta -ikkunassa:
    • Napsauta Nopeuta tietokoneen suorituskykyä -lohkon Aloita-painiketta (tai Näytä, jos haku on jo suoritettu).

Sovellus suorittaa haun ja luo raportin seuraavalla sisällöllä:

• Käyttämättömät järjestelmätiedostot. Napsauttamalla estoa näet yksityiskohtaisen raportin käyttöjärjestelmätiedostoista, joita ei käytetä. Poista nämä tiedostot napsauttamalla Tyhjennä-painiketta.
      • Windowsin rekisterivirheet. Napsauttamalla estoa näet yksityiskohtaisen raportin Windowsin rekisterivirheistä, jotka voit poistaa ilman vaaraa, että käyttöjärjestelmä vahingoittuisi. Korjaa havaitut virheet napsauttamalla Korjaa-painiketta.
    • Katso, mitkä automaattiset käynnistysohjelmat hidastavat tietokonetta napsauttamalla Nopeuta käynnistymistä -osiota. Kytke automaattisen käynnistyksen valitsin sovelluksen vieressä kohtaan Ei käytössä ja valitse Valmis.
    • Vapauta kiintolevytilaa napsauttamalla Vapauta tilaa. Etsi avautuneesta ikkunasta tarpeettomia tiedostoja.
      • Tiedostoduplikaatit. Napsauta Etsi-painiketta aloittaaksesi tiedostojen kaksoiskappaleiden etsimisen. Voit määrittää haun ajanjakson pudotusvalikosta. Valitse tiedostot hakutulosikkunassa ja napsauta Poista.
      • Suuret tiedostot. Napsauta Etsi-painiketta aloittaaksesi suurien tiedostojen etsimisen. Voit määrittää haun ajanjakson pudotusvalikosta. Valitse tiedostot hakutulosikkunassa ja napsauta Poista.

Suurten tiedostojen haku ei toimi tiedostoille, joissa on kaksi tai useampia kovan linkin viittettä käyttöjärjestelmään.

• Käyttämättömät sovellukset. Napsauta Etsi-painiketta. Hakutulosraportti sisältää luettelon sovelluksista, joita ei ole käytetty yli kolmeen kuukauteen. Valitse sovellus ja napsauta Poista.

Palautteen lähettäminen Nopeuta tietokonetta -ominaisuuden suorituskyvystä:

Napsauta Nopeuta tietokonetta -ikkunassa Lähetä palautetta -painiketta ja täytä palautelomake.

Kasperskyn asiantuntijat tarvitsevat palautetta Nopeuta tietokonetta -ominaisuuden laadun arviointiin.

Nopeuta tietokonetta ‑ominaisuus on käytettävissä testitilassa 30.5.2021 saakka.

Tämä toiminto ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.