Sähköpostin virustorjunnan määritys

1. huhtikuuta 2021

ID 70873

Kaspersky Total Security voi tarkistaa sähköpostiviestejä vaarallisten objektien varalta käyttämällä Sähköpostin virustorjuntaa. Sähköpostin virustorjunta käynnistyy käyttöjärjestelmän käynnistyessä ja pysyy keskusmuistissa jatkuvasti. Se tarkistaa kaikki POP3-, SMTP-, IMAP-, MAPI- ja NNTP-yhteydellä sekä salatulla (SSL) POP3-, SMTP- ja IMAP-yhteydellä lähetetyt ja vastaanotetut viestit.

Oletuksena Sähköpostin virustorjunta tarkistaa sekä saapuvat että lähtevät viestit. Tarvittaessa voit ottaa käyttöön vain saapuvien viestien tarkistuksen.

Voit määrittää Sähköpostin virustorjunnan asetukset seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta Settings 2019.png-painiketta ikkunan alaosassa.

Asetukset-ikkuna avautuu.

3. Valitse Suojaus-osiosta Sähköpostin virustorjunta -komponentti.

Sähköpostin virustorjunnan asetukset näkyvät ikkunassa.

4. Varmista, että ikkunan yläosassa oleva valitsin, joka ottaa käyttöön / poistaa käytöstä Sähköpostin virustorjunnan, on käytössä.
  5. Valitse turvallisuustaso:
    • Suositeltu. Kun tämä turvallisuustaso on asetettu, Sähköpostin virustorjunta tarkistaa saapuvat ja lähtevät viestit sekä suorittaa Keskitason tarkistus -tasoisen heuristisen analyysin.
    • Alhainen. Jos valitset tämän turvallisuustason, Sähköpostin virustorjunta tarkistaa vain saapuvat viestit eikä se tarkista liitettyjä arkistoja.
    • Korkea. Kun tämä turvallisuustaso on asetettu, Sähköpostin virustorjunta tarkistaa saapuvat ja lähtevät viestit sekä suorittaa Syvä tarkistus -tasoisen heuristisen analyysin.
  6. Valitse Toimenpide, kun uhka havaitaan -osiosta toiminto, jonka Sähköpostin virustorjunta suorittaa havaitessaan tartunnan saaneen objektin (esimerkiksi poista tartunta).

Jos uhkia ei ole havaittu sähköpostiviestissä tai jos kaikkien tartunnan saaneiden objektien tartunnan poisto onnistuu, viesti vapautuu muita toimenpiteitä varten. Jos komponentti epäonnistuu tartunnan saaneen objektin tartunnan poistamisessa, Sähköpostin virustorjunta nimeää uudelleen tai poistaa objektin viestistä ja lisää viestin aiheeseen huomautuksen siitä, että Kaspersky Total Security on käsitellyt viestin. Ennen objektin poistamista Kaspersky Total Security luo siitä varmuuskopion ja sijoittaa sen Karanteeniin.

Kun päivität uudempaan sovellusversioon, käyttäjän määrittämiä Sähköpostin virustorjunnan asetuksia ei tallenneta. Uusi sovellusversio käyttää oletusarvoisia Sähköpostin virustorjunnan asetuksia.

Jos Kaspersky Total Security havaitsee arkiston salasanan viestin tekstissä tarkistuksen aikana, salasanaa käytetään tarkistamaan tuon arkiston sisältö haittaohjelmien varalta. Salasanaa ei tallenneta. Arkiston pakkaus puretaan ennen tarkistusta. Jos ohjelma kaatuu arkiston pakkauksen purkamisen yhteydessä, voit manuaalisesti poistaa tiedostot, jotka on purettu seuraavan polun alla: %systemroot%\temp. Tiedostojen etuliite on PR.