Yhteyden määrittäminen OpenVPN:n kautta

28. maaliskuuta 2024

ID 227551

Kaspersky VPN Secure Connection voi luoda .ovpn-tiedoston laitteeseesi asennettujen OpenVPN-asiakassovellusten käyttöä varten. Tämä tiedosto sisältää yhteyden tunnistetiedot laitteen tuomista varten, kun halutaan käyttää suojattua yhteyttä. OpenVPN-asiakassovellukset ovat valmiiksi mukana, tai ne voidaan asentaa eri laitteisiin, mukaan lukien reitittimet ja Android TV, sekä erilaisiin käyttöjärjestelmiin, kuten Windows, Android, iOS, MacOS ja Linux.

Voit luoda yhteyden tunnistetiedot sisältävän .ovpn-tiedoston seuraavasti:

1. Siirry Suojattu yhteys -välilehteen.
  2. Napsauta Määritä OpenVPN:n kautta -osiossa Määritä OpenVPN:n kautta. Käytettävissä olevien palvelinsijaintien luettelo avautuu.
  3. Valitse VPN-palvelimen sijainti. Yhteyden tunnistetietojen sivu avautuu.
  4. Kopioi ja tallenna tunnistetiedot.
  5. Napsauta Lataa .ovpn.

Määritä seuraavaksi OpenVPN laitteellesi (alla on esimerkki määritysprosessista). Katso sen ohjeet laitteesi käyttöoppaasta. Käytä asennuksessa vaiheessa 5 tallennettuja tunnistetietoja ja vaiheessa 6 ladattua .ovpn-tiedostoa.

Jos käytössäsi on Keenetic-reititin, muista, että se ei tue .ovpn-tiedostojen suoraa tuontia. Niiden tietomuoto on lisäksi hieman erilainen kuin luodussa .ovpn -tiedostossa. Voit etsiä tarkkoja tietoja VPN-yhteyden määrittämisestä Keenetic-reitittimeen etsimällä "OpenVPN client" -ohjeaihetta Keeneticin virallisesta online-ohjeesta.

Esimerkki OpenVPN Connect -sovelluksen asennuksesta Android-laitteeseen:

1. Asenna OpenVPN Connect laitteellesi.
  2. Avaa OpenVPN Connect ja valitse Valikko > Tuo profiili > Tiedosto.
  3. Määritä lataamasi .ovpn-tiedoston (katso aiempi vaihe 5) hakemistopolku.
  4. Syötä kopioimasi tunnistetiedot (katso aiempi vaihe 4).
  5. Tallenna yhteysasetukset napauttamalla Lisää.
  6. Ota VPN-yhteys käyttöön pyyhkäisemällä yhteyspainiketta.