Mitä tehdä, jos mobiililaitteesi katoaa tai varastetaan

28. maaliskuuta 2024

ID 95353

Jos mobiilipuhelimesi katoaa tai varastetaan, voit lukita laitteen ja yrittää paikantaa sen. Jos laitetta ei enää voi saada takaisin, voit poistaa kaikki tiedot laitteelta. Voit hallita laitetta etäyhteydellä lähettämällä komentoja laitteeseen My Kasperskysta.

Kadonneen tai varastetun laitteen etähallinnointi My Kasperskyssa on tuettu vain laitteilla, joissa on käynnissä Kaspersky Safe Kids. Sinun on ensin otettava käyttöön sovelluksen varkaudenesto-ominaisuus laitteen suojelemiseksi. Jotta mobiililaite voi vastaanottaa komennon, laitteen täytyy olla päällä ja yhteydessä Internetiin. Katso lisätietoja sovellusta koskevista ohjeista, jotka löytyvät Kasperskyn online-ohjeesta.

Komennon lähettäminen mobiililaitteelle:

1. Siirry Laitteet-osioon.
  2. Napsauta haluamaasi mobiililaitetta.

Ikkuna mobiililaitteen hallinnointiin aukeaa.

3. Napsauta <komennon nimi> -painiketta.
  4. Vahvista toiminto.

Komennon suorittamisen tila ja tulokset näkyvät Varkaudenestohistoria-osiossa.

Voit lähettää seuraavia komentoja mobiililaitteelle:

• Lukitse ja paikanna

Tämän komennon avulla voit lukita mobiililaitteen ja paikantaa sen käyttämällä GPS- ja GSM-järjestelmiä. Mobiililaitteen sijainti näytetään kartalla tulososiossa. Sijaintikoordinaatit lähetetään lisäksi tilin asetuksissa määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen. Voit myös määrittää tekstin näkymään lukitun mobiililaitteesi ruudulla.

• Hälytys

Tämä komento lukitsee mobiililaitteen ja toistaa hälytyksen laitteella vaikka laite olisi mykistetty. Voit myös määrittää tekstin näkymään lukitun mobiililaitteesi ruudulla.

• Kasvokuva

Tämän komennon avulla voit lukita mobiililaitteesi ja ottaa kasvokuvan laitetta käyttävästä henkilöstä. Kasvokuvia voi saada vain laitteista, joissa on kamera etupuolella. Tätä komentoa ei voi suorittaa laitteella, jossa ei ole kameraa etupuolella. Voit katsella saatuja kasvokuvia tulososiossa. Voit myös määrittää tekstin näkymään lukitun mobiililaitteesi ruudulla.

Saatujen kasvokuvien katselu

Saksan lainsäädännön vuoksi Kasvokuvia ei voi ottaa Saksassa. Laite on vain lukittu.

• Tietojen pyyhintä

Tämä komento pyyhkii kaikki mobiililaitteellesi tallennetut tiedot. Mobiililaite palautetaan tehdasasetuksiin.

Jos lähetät Pyyhi kaikki tiedot -komennon mobiililaitteelle, myös Kaspersky Safe Kids poistetaan komennon suorittamisen jälkeen. Mobiililaite ei pysty enää vastaanottamaan muita etäkomentoja.

Katso myös

Mitä tehdä jos mobiililaitteen salainen koodi unohtuu