Sallitun alueen määrittäminen kartalla

28. maaliskuuta 2024

ID 96914

Voit määrittää kartalla sallitut alueet ja ajat, jolloin lapsi saa olla näillä alueilla. Esimerkki: lapsen tulee olla koulussa päivällä ja kotona illalla. Saat ilmoituksen, kun lapsi lähtee sallitulta alueelta, jos lapsi ei tuolloin saa poistua.

Sallitulta alueelta poistumisen ilmoituksen voi lähettää ainoastaan, jos lapsen laite on yhteydessä Internetiin ja sen sijaintipalvelut ovat käytössä.

Sallitun alueen määrittäminen:

1. Siirry Lapset-osioon.
  2. Valitse lapsen profiili.
  3. Siirry Missä lapseni on -alaosioon.
  4. Napsauta Asetukset-painiketta.
  5. Varmista, että Sijainnin valvonta -vaihtokytkin on päällä. Jos vaihtokytkin on pois päältä, siirrä se päällä-asentoon.
  6. Napsauta Sallittu alue -osiossa Lisää sallittu alue -linkkiä.

Tämä avaa kartan, joka näyttää oletuksena sallitun alueen. Oletuksena sallittu alue on korostettu vihreällä.

7. Määritä sallittu alue:
    • Jos haluat siirtää sallittua aluetta, vedä karttaa tai napsauta missä tahansa kartalla.
    • Jos haluat muuttaa sallitun alueen kokoa, vedä liukusäädintä (Muuta sallitun alueen kokoa).

Voit käyttää osoitteenhakutoimintoa Haku-kentässä kartan yläosassa siirtyäksesi haluamallesi kartta-alueelle.

8. Valitse Seuraava.
  9. Valitse lapsen laite.
  10. Valitse Seuraava.
  11. Napsauta Lisää aikaväli -linkkiä.
  12. Aseta sallitulle alueelle aikataulu: valitse päivät, jolloin sallittu alue on aktiivinen, ja aseta sallitun alueen alkamis- ja päättymisaika.

Voit lisätä useita aikavälejä.

13. Napsauta Valmis-painiketta.

Sallitun alueen asetusten kuvaus tulee näkyviin Olemassa olevat sallitut alueet -osioon. Saat ilmoituksen, kun lapsi poistuu turvalliselta alueelta määrätyn jakson aikana.