Când utilizați Internetul, computerul dvs. este expus riscului de infectare cu viruși și alte amenințări la securitatea computerului. Amenințările la securitatea computerului pot pătrunde în computerul dvs. atunci când descărcați programe gratuite sau vizitați site-uri web care au fost atacate de hackeri. În plus, viermii de rețea vă pot ataca computerul de îndată ce acesta stabilește o conexiune la Internet, chiar înainte de a deschide o adresă web sau de a descărca un fișier.
Aplicația Kaspersky protejează informațiile pe care computerul dvs. le trimite și le primește prin protocoalele HTTP și HTTPS în Safari, Chrome sau Firefox.
Notă: aplicația Kaspersky monitorizează traficul web prin porturile cel mai frecvent utilizate pentru a trimite și primi date prin HTTP și HTTPS. Aplicația scanează conexiunile criptate (HTTPS) numai dacă este bifată caseta de selectare Verifică conexiunile securizate (HTTPS) pentru <nume componentă> în secțiunea General din fila Protecție.
Activează/dezactivează Navigare sigură
Important: dacă dezactivați Navigare sigură, componenta nu va fi reactivată automat când aplicația pornește din nou sau când sistemul de operare repornește. Trebuie să reactivați manual componenta Navigare sigură.
Componenta Navigare sigură scanează traficul web conform configurărilor recomandate de Kaspersky. Obiectele rău intenționate sunt recunoscute folosind analiza semnăturii, analiza euristică și datele de la Kaspersky Security Network.
Verificarea linkurilor pe site-uri web pentru amenințări de phishing și adrese web rău intenționate face posibilă evitarea atacurilor de tip phishing. Atacurile de tip phishing de obicei iau forma mesajelor de e-mail de la infractori, care se prefac a fi instituții financiare (cum ar fi băncile) și trimit link-uri către site-uri web frauduloase. În aceste e-mailuri, infractorii încearcă să păcălească utilizatorul să viziteze un site web de phishing și să introducă date confidențiale (cum ar fi numărul cardului dvs. bancar sau numele și parola pentru contul dvs. bancar online). Un atac de tip phishing poate fi deghizat, de exemplu, sub forma unui mesaj de la banca dvs., care conține un link către site-ul său web oficial, dar în realitate, linkul vă duce la o copie exactă a site-ului oficial al băncii, creat de impostori.
Componenta Navigare sigură monitorizează traficul tău web pentru a descoperi încercările de accesare a site-urilor web de phishing (inclucisv a site-urilor web de înșelătorii cu criptomonede); aceasta blochează accesul la astfel de site-uri web. Pentru a verifica linkurile de pe site-uri web pentru amenințări de phishing și adrese web rău intenționate, aplicația Kaspersky folosește bazele de date ale aplicațiilor, analiza euristică și date de la Kaspersky Security Network.
Algoritm de scanare a traficului web
Fiecare site web sau fișier accesat de dvs. sau de o aplicație prin protocoalele HTTP și HTTPS este interceptat și scanat de componenta Navigare sigură, pentru detectarea codurilor rău intenționate:
Informațiile despre funcționarea componentei Navigare sigură și despre toate obiectele de trafic web periculoase detectate sunt înregistrate într-un raport.
Notă: dacă Navigare sigură se oprește cu o eroare, puteți vizualiza raportul componentei Navigare sigură și puteți încerca să reporniți componenta. Dacă problema nu este rezolvată, puteți contacta Serviciul clienți Kaspersky.
Vizualizați raportul Navigare sigură
Începutul paginii