Gamemodus

Wanneer het Kaspersky-programma in de modus Volledig scherm werkt samen met enkele andere programma's (in het bijzonder games), kunnen de volgende problemen optreden:

Als u de instellingen van het Kaspersky-programma niet handmatig wilt wijzigen telkens als u overschakelt naar de modus Volledig scherm, kunt u Gamemodus gebruiken. Als Gamemodus wordt gebruikt en u bent momenteel aan het gamen of werken met programma's in de modus Volledig scherm, voert het Kaspersky-programma geen scan- of updatetaken uit en toont het geen meldingen.

Gamemodus inschakelen in de programma-instellingen (automatisch):

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Ga nar Prestatie-instellingenPC-optimalisatie.
  4. Schakel het selectievakje Gamemodus in.

De Gamemodus handmatig inschakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. in het Gamemodus blok, selecteer het aantal uren in de vervolgkeuzelijst en klik op de Inschakelen knop.

U kunt ook de Gamemodus inschakelen door op te klikken Turn on Game Mode in het contextmenu van het pictogram van het programma.

De Gamemodus kan handmatig worden geactiveerd wanneer de automatische start van deze functie is geconfigureerd in de programma-instellingen.

U kunt ook het selectievakje Niet storen-modus inschakelen. In deze modus ziet u geen meldingen als u actief bezig bent in sommige programma's, ook scan- en updatetaken worden niet gestart.

Zolang de Gamemodus of de Niet storen-modus is ingeschakeld, ziet u ook geen meldingen van Kaspersky VPN Secure Connection en Kaspersky Password Manager geïnstalleerd op hetzelfde apparaat.

Kaspersky VPN is niet in alle regio's verkrijgbaar.