Hva du skal gjøre hvis du mister enheten eller den blir stjålet

26. januar 2024

ID 95353

Hvis mobilenheten din går tapt eller blir stjålet, kan du låse enheten og prøve å finne den. Hvis det er umulig å finne enheten, kan du slette alle dataene fra den. Du kan administrere enheten eksternt ved å sende kommandoer til enheten fra My Kaspersky.

Fjernadministrasjon på My Kaspersky av en enhet som er tapt eller stjålet, støttes bare på mobile enheter som kjører Kaspersky-appen. Du må først konfigurere Tyveribeskyttelse-funksjonen i applikasjonen for å beskytte enheten. For at mobilenheten skal motta en kommando, må enheten være slått på og koblet til Internett. For mer informasjon, se applikasjonshjelpen i Kaspersky Online Help .

Slik sender du en kommando til mobilenheten din:

1. Gå til delen Enheter.
  2. Klikk på den mobile enheten av interesse.

Et vindu for behandling av mobilenheten åpnes.

3. Klikk på <navn på kommandoen>-knappen.
  4. Bekreft handlingen.

Status og resultatene av kommandokjøringen vises i delen Tyverisikring .

Du kan sende følgende kommandoer til mobilenheten:

• Lås og finn

Denne kommandoen låser mobilenheten og lokaliserer den ved hjelp av GPS og GSM. Plasseringen til mobilenheten vises på kartet i resultatseksjonen. Posisjonskoordinatene sendes i tillegg til e-postadressen som er angitt i kontoinnstillingene dine. Du kan også spesifisere teksten som skal vises på skjermen til den låste mobilenheten.

• Alarm

Denne kommandoen låser mobilenheten din og utløser en alarm på enheten, selv når enheten er dempet. Du kan også spesifisere teksten som skal vises på skjermen til den låste mobilenheten.

• Mugshot-bilde

Med denne kommandoen kan du låse mobilenheten og ta et bilde av personen som for øyeblikket bruker enheten. Du kan bare motta bilder fra mobile enheter som har et frontkamera. Denne kommandoen kan ikke utføres på enheter uten frontkamera. Du kan se mottatte bilder i resultatseksjonen. Du kan også spesifisere teksten som skal vises på skjermen til den låste mobilenheten.

Hvordan vise mottatte bilder

Bilder kan ikke tas i Tyskland på grunn av lokal lovgivning. Enheten blir bare låst.

• Fjern alle data

Denne kommandoen sletter alle data som er lagret på mobilenheten din. Den mobile enheten tilbakestilles til fabrikkinnstillingene.

Hvis du sender Slett alle data-kommandoen til en mobil enhet, slettes også Kaspersky-appen etter at kommandoen er utført. Den mobile enheten kan ikke motta ytterligere fjernkommandoer.