Om sikkerhetsnyheter-funksjonen

24. november 2023

ID 142309

Sikkerhetsnyheter-funksjonen gir deg råd om hvordan du kan forbedre beskyttelsen av enheten din og ditt digitale miljø. Funksjonen viser deg tips om hvordan du reparerer svake innstillinger i operativsystemet, og informerer deg om de siste sikkerhetsnyhetene fra Kaspersky.

Om svake innstillinger

Når du bruker enheten din, kan operativsystemets innstillinger endres over tid, enten pga. handlingene dine, eller handlingene til apper du bruker. De endrede svake innstillingene kan utsette enheten din for risiko. Hvis enheten for eksempel er jailbreaket, kan enhetens sikkerhet være kompromittert.

Varslinger om svake innstillinger i operativsystemet kan deles inn i to typer:

• Varslinger med advarsler. Innstillingene påvirker operativsystemets sikkerhet, og tilsvarer sårbarheter.
  • Varslinger med anbefalinger. Vi anbefaler deg å reparere innstillingene for å øke sikkerheten til operativsystemet.

Sikkerhetsnyheter søker etter svake innstillinger for operativsystemet minst en gang om dagen. Hvis det oppdager svake innstillinger i operativsystem, vil det be deg om å reparere dem for å gjenopprette operativsystemets sikkerhet.

Informasjon om oppdagede svake innstillinger vises på hovedskjermen og i en Sikkerhetsnyheter-seksjon kan du se flere detaljer om din beskyttelse. Du kan utføre følgende handlinger:

Om sikkerhetsnyheter

Hver dag skjer det flere og flere massetyverier av passord, hacking av databaser og nettbanksvindler rundt om i verden. Kaspersky sikkerhetsnyheter gir oppdatert informasjon om slike forbrytelser, og hjelper deg med å unngå situasjoner der du kan bli offer for hackere.

Sikkerhetsnyheter vises sammen med andre nyheter fra Kaspersky. Sikkerhetsnyheter vises også som push-varsler. Hvis en varsling om en sikkerhetsnyhet vises, kan du fortsette til hele teksten i nyhetene ved å trykke på varslingen.