Om datalekkasjekontroll

24. november 2023

ID 161206

Hva er dette?

Sjekk av datalekkasje funksjonen sjekker kontoene dine for datalekkasjer og varsler deg når informasjon om deg blir offentlig tilgjengelig.

Hvis du ikke har et abonnement på Kaspersky Plus eller Premium, er begrenset funksjonalitet tilgjengelig: appen sjekker kun My Kaspersky kontoen din for data lekkasjer. Full funksjonalitet er tilgjengelig hvis du har et abonnement på Kaspersky Plus eller Premium.

Hvorfor skulle jeg bekymre meg for dataene mine?

Nettkriminelle kan få tilgang til forskjellige databaser med nettressurser og stjele kontodataene til brukere. Ved hjelp av denne funksjonen kan du få informasjon om kontodataene dine er stjålet ut utføre anbefalte handlinger for å beskytte dataene dine.

Hvordan fungerer funksjonen?

Du kan kontrollere kontoen din manuelt eller sette opp automatisk kontosjekk. Kaspersky app kontrollerer den angitte kontoen, og dersom kontrollen avdekker at dataene dine kan være offentlig tilgjengelig varsler programmet deg og viser en liste over nettsteder datalekkasjen kan ha oppstått fra, datoen for den mulige lekkasjen, og kategorien av opplysninger som kan være offentlig tilgjengelig.

Kaspersky-appen lar deg ikke bare se etter potensielle lekkasjer av dine egne opplysninger, men også data fra andre brukerkontoer som tilhører for eksempel venner og familie.

Hvis du har et abonnement på Kaspersky Plus eller Premium, kan du sette opp automatiske kontroller for opptil 50 kontoer i tillegg til din egen My Kaspersky konto.

Ved sjekk av brukerkontoer, henter ikke Kaspersky data som ren tekst. Den bruker bare dataene for å utføre den angitte sjekken og lagrer dem ikke. Dersom det oppdages en lekkasje får ikke Kaspersky-appen tilgang til selve brukeropplysningene. Den gir bare informasjon om hvilke datakategorier som kan ha blitt offentlig tilgjengelige.