Om antiphishing

24. november 2023

ID 197525

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Standard-, Plus- og Premium-abonnementet til Kaspersky -appen.

Hva er phishing?

Svindlere sender deg til et nettsted som gir seg ut for å være nettstedet til en pålitelig organisasjon. De ønsker at du åpner det og oppgir personlig informasjon som for eksempel Apple ID eller bankkortnummer. Svindlerne vil deretter bruke informasjonen de har lurt fra deg for å stjele fra deg eller utpresse deg. Denne typen svindel kalles phishing, og ingen enheter er sikre mot det.

Hvilke nettsider er det som normalt forfalskes?

Svindlere kan forfalske nettjenester som banker, eller til og med Apple. Nettadressen i lenken kan se svært lik ut som en adresse du kjenner til, men med bare et lite symbol som avslører svindlerne. Denne forskjellen er imidlertid svært vanskelig å oppdage, selv for erfarne brukere.

Hvordan kan jeg beskytte dataene mine?

Svaret er enkelt –slå på antiphishing. Antiphishing-funksjonen sjekker automatisk lenkene som åpnes på enheten for svindel, skadelig programvare og andre nettrusler. Hvis nettsiden er farlig, vil lenken bli blokkert.

Antiphishing sjekker ikke bare lenkene du åpner, men også lenker som åpnes automatisk av apper. Dette kan føre til at noen app-funksjoner blir blokkert. I Japan blokkerer appen også lenker til begrensede nettsteder.

Når antiphishing er på, kan du overvåke sanntidsstatistikk:

• Hvor mange nettsteder, eller mer spesifikt domener, som ble kontrollert mens du brukte enheten
  • Hvor mange skadelige lenker som ble blokkert av antiphishing