Overvåking av harddiskens tilstand

12. april 2024

ID 166183

Harddisken på Mac-en din lagrer operativsystemfiler og filene dine. Jo lengre du bruker Mac-en din, jo mer blir harddisken skadet. Dette kan føre til lavere datamaskinytelse, systemfeil og tap av data.

Merk: Denne funksjonaliteten er tilgjengelig kun i Kaspersky Plus og Premium.

Kaspersky-programmet bruker S.M.A.R.T.-teknologi for å oppdage og rapportere mulige nært forestående diskfeil, slik at du kan iverksette tiltak for å unngå tap av data og opprettholde dataintegritet.

For å få informasjon om de eksterne diskenes helse, må du installere Kaspersky-systemprogramvaren.

Installer Kaspersky systemprogramvare

Viktig: På macOS 12.0-12.7, kan ikke Kaspersky-programmet sjekke tilstanden på eksterne harddisker. Denne funksjonaliteten er tilgjengelig igjen på macOS 13.0 eller nyere.

Åpne vinduet Overvåking av harddiskens tilstand

Du kan slå av automatisk sjekking av harddisker på Mac-en din. Som standard sjekker Kaspersky-programmet Mac-ens harddisker én gang i uken.

Slå av automatisk sjekking av harddisker

Det venstre panelet i Overvåkning av harddiskens helse-vinduet viser en liste over harddiskene i Mac-en din. Det høyre panelet i vinduet viser de grunnleggende parametrene til den valgte harddisken som støtter S.M.A.R.T.-teknologi. Du kan se en detaljert rapport om alle tilgjengelige parametre.

Åpne den detaljerte rapporten for en valgt harddisk

For detaljert informasjon om S.M.A.R.T. parametere som brukes til å analysere Mac-harddiskene, se kundeservice nettstedet (Kunnskapsbase).

Noen ganger kan ikke Kaspersky-programmet bruke S.M.A.R.T.-teknologi til å sjekke Mac-ens harddisker av følgende årsaker:

• Harddisken din støtter ikke S.M.A.R.T.-teknologi.
  • S.M.A.R.T.-funksjonen er deaktivert på harddisken din.
  • Programmet støtter ikke denne typen USB-diskkontroller.
  • Programmet støtter ikke den tilkoblede disktypen.
  • Harddisken er koblet fra.

Hvis Kaspersky-programmet varsler deg om at harddisken din er i en kritisk tilstand på grunn av skade, bør du vurdere å lage en sikkerhetskopi for å redusere risikoen for å miste data.

Åpne Time Machine for å sikkerhetskopiere data fra en harddisk

Bytte Mac-ens harddisk uten å miste dataene dine