Slik endrer du innstillinger for krypterte tilkoblinger

9. november 2022

ID 157530

Krypterte tilkoblinger etableres over SSL- og TLS-protokoller. Som standard skanner Kaspersky-programmet slike tilkoblinger på forespørsel fra beskyttelseskomponenter, for eksempel E-post-Antivirus, Anti-Spam, Safe Money, URL-veileder, Privat surfing, Sikker surfing og Anti-Banner.

Slik endrer du innstillinger for krypterte tilkoblinger:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Knappen Innstillinger-knappen nederst i hovedvinduet.

Vinduet Innstillinger vil da åpne.

3. Gå til delen Sikkerhetsinnstillinger.
  4. I blokken Avanserte innstillinger klikker du på Nettverksinnstillinger-knappen.
  5. I vinduet Nettverksinnstillinger går du til delen Skanning av krypterte tilkoblinger.
  6. Velg en handling som skal utføres ved tilkobling til nettsteder over kryptert tilkobling:
    • Ikke skann krypterte tilkoblinger. Programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger.
    • Skann krypterte tilkoblinger på forespørsel fra beskyttelseskomponenter. Kaspersky-programmet skanner kun krypterte tilkoblinger på forespørsel fra URL-veileder. Denne handlingen er valgt som standard.
    • Skann alltid krypterte tilkoblinger. Kaspersky-programmet skanner alltid krypterte tilkoblinger.

Hvis du klikker på Vis sertifikater, åpnes et vindu med en liste over klarerte sertifikater som brukes av populære nettsteder. Sertifikater legges til på denne listen hvis du klikker på Legg til som klarert sertifikat og fortsett i en Kaspersky-advarsel når du besøker et nettsted. Etter at du har lagt til et sertifikat i listen, anses nettstedet som klarert. Du kan legge til eller fjerne sertifikater i vinduet Klarerte rotsertifikater ved hjelp av knappene Legg til og Slett.

Hvis du har flere brukerkontoer på datamaskinen, og en av brukerne godtar det nye sertifikatet, legges dette sertifikatet også til på listen over klarerte sertifikater for alle andre brukere.

7. Velg en handling som skal utføres hvis det oppstår feil ved skanning av krypterte tilkoblinger:
    • Ignorer. Hvis denne handlingen er valgt, avslutter Kaspersky-programmet tilkoblingen med nettstedet hvor skannefeilen oppstod.
    • Spør. Hvis det oppstår en feil ved skanning av krypterte tilkoblinger med et nettsted, viser Kaspersky-programmet en varsling hvor du kan velge en handling:
      • Ignorer. Kaspersky-programmet avslutter tilkoblingen med nettstedet hvor skannefeilen oppstod.
      • Legg til domenet i unntak. Kaspersky-programmet legger til nettadressen i listen over klarerte adresser. Kaspersky-programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger på nettsteder oppført i listen over klarerte adresser. Du kan se slike nettsteder ved å klikke på Klarerte adresser.

Dette alternativet er valgt som standard.

• Legg til domenet i unntak. Kaspersky-programmet legger nettstedet til i listen over klarerte adresser. Kaspersky-programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger på nettsteder oppført i listen over klarerte adresser. Disse nettstedene er vist i vinduet Klarerte adresser, som kan åpnes ved å klikke på lenken Klarerte adresser.
  8. Klikk Klarerte adresser for å åpne vinduet Klarerte adresser og utføre følgende handlinger:
    1. Klikk Legg til-knappen for å legge til nettstedet i listen over unntak for skanning av krypterte tilkoblinger.
    2. Angi domenenavnet til nettstedet i feltet Domenenavn.
    3. Klikk på Legg til.

Kaspersky-programmet skanner ikke krypterte tilkoblinger med dette nettstedet. Vær oppmerksom på at det å legge til et nettsted i listen over klarerte adresser kan begrense funksjonaliteten for skanning av nettstedet for beskyttelseskomponenter, for eksempel Safe Money, URL-veileder, Privat surfing, Sikker surfing og Anti-Banner.