Deteksjon av fjerntilgang

9. november 2022

ID 236630

Fjerntilgangsprogrammer er legitim programvare for å koble til en ekstern datamaskin over nettverket. Fjerntilgangsprogrammer inkluderer TeamViewer, LogMeIn Pro og Remotely Anywhere. Hackere kan bruke slike programmer for å få kontroll over datamaskinen din, installere skadelig programvare, utgi seg for å være deg eller begynne å spionere på deg.

Vi sjekker om fjerntilgangsprogrammer er installert på datamaskinen din, og hjelper deg med å fjerne slike programmer for å hindre at noen får kontroll over enheten din.

Slik finner du fjerntilgangsprogrammer på datamaskinen din:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Identitet.
  3. I blokken Deteksjon av fjerntilgang klikker du på Vis.
  4. Dette åpner vinduet Deteksjon av fjerntilgang. I dette vinduet kan du se hvilke fjerntilgangsprogrammer som ble funnet på datamaskinen din.

Her er hva du kan gjøre i dette vinduet:

• Klikk på Detaljer ved siden av et fjerntilgangsprogram for å se en kort beskrivelse av programmet.
    • Velg Fjern i rullegardinlisten ved siden av et program for å fjerne det. Dette tar deg til vinduet Programmer og funksjoner, der du kan fjerne det aktuelle programmet.
    • Velg Ignorer i rullegardinlisten ved siden av et program hvis du ikke vil fjerne programmet akkurat nå. Programmet legges til i gruppen Skjult, og du vil kunne gå tilbake til det senere.

Søk etter fjerntilgangsprogrammer fungerer ikke hvis komponenten Inntrengningsbeskyttelse er deaktivert.