Innstillinger for E-post-Antivirus

9. november 2022

ID 85603

Innstillinger

Beskrivelse

Sikkerhetsnivå

Kaspersky-programmet bruker forskjellige innstillingsgrupper for å kjøre E-post-Antivirus. Innstillingene som er lagret i programmet, kalles sikkerhetsnivåer:

• Ekstremt. Hvis dette e-postsikkerhetsnivået er valgt, bruker E-post-Antivirus den strengeste kontrollen på e-postmeldinger. E-post Antivirus skanner innkommende og utgående e-postmeldinger. Den utfører også en dyp heuristisk analyse. E-postsikkerhetsnivået Høyt bør brukes når du arbeider i et farlig miljø. Et slikt miljø kan for eksempel være tilkobling til en gratis e-posttjeneste fra et nettverk som ikke overvåkes av en sentralisert e-postbeskyttelse.
  • Optimalt. E-postsikkerhetsnivået som oppnår den optimale balansen mellom ytelse for Kaspersky-programmet og e-postsikkerhet. E-post Anti-Virus skanner innkommende og utgående e-postmeldinger. Den utfører også en heuristisk analyse på middels nivå. Dette e-postsikkerhetsnivået anbefales av Kasperskys eksperter.
  • Lavt. Dette er e-postsikkerhetsnivået som E-post Antivirus kun bruker for å skanne innkommende e-postmeldinger, samt for å utføre en overflateheuristisk analyse. Komponenten bruker ikke dette nivået til å skanne arkiver som er knyttet til meldinger. Når dette e-postsikkerhetsnivået er valgt, skanner E-post Antivirus e-postmeldinger så raskt som mulig og bruker minst mulig ressurser i operativsystemet. E-postsikkerhetsnivået Lavt kan brukes når du arbeider i et godt beskyttet miljø. Et slikt miljø kan for eksempel være et lokalt nettverk som bruker sentralisert e-postbeskyttelse.

Handling ved oppdagelse av trussel

• Spør brukeren. E-post-Antivirus informerer deg når det oppdages infiserte eller potensielt infiserte objekter, og ber deg om å velge ytterligere handlinger for de aktuelle objektene.

Dette alternativet er tilgjengelig hvis alternativet Utfør anbefalte handlinger automatisk er deaktivert under InnstillingerSikkerhetsinnstillingerEkskluderinger og handlinger på objektdeteksjon.

• Velg handling automatisk. Når det oppdages infiserte eller potensielt infiserte objekter, utfører E-post-Antivirus automatisk handlingene som er anbefalt av Kasperskys eksperter. For infiserte objekter, er denne handlingen Desinfiser. Denne verdien blir valgt som standard.

Før et infisert objekt desinfiseres eller slettes, vil E-post-Antivirus opprette sikkerhetskopier, slik at objektet kan gjenopprettes eller desinfiseres på et senere tidspunkt om nødvendig.

Dette alternativet er tilgjengelig hvis alternativet Utfør anbefalte handlinger automatisk er valgt under InnstillingerSikkerhetsinnstillingerEkskluderinger og handlinger på objektdeteksjon.

• Desinfiser, slett hvis desinfeksjon mislykkes. Hvis et infisert objekt blir oppdaget i en innkommende eller utgående melding, prøver Kaspersky-programmet å desinfisere det oppdagede objektet. Brukeren kan få tilgang til meldingen med et sikkert vedlegg. Hvis Kaspersky-programmet ikke klarer å desinfisere objektet, slettes det. Kaspersky-programmet legger til informasjon om den utførte handlingen i meldingens emne: [Melding behandlet] <meldingens emne>.
  • Desinfiser, blokker hvis desinfisering mislykkes. Hvis et infisert objekt oppdages i en innkommende melding, prøver Kaspersky-programmet å desinfisere det oppdagede objektet. Brukeren kan få tilgang til meldingen med et sikkert vedlegg. Hvis objektet ikke kan desinfiseres, legger Kaspersky-programmet til en advarsel i meldingens emne: [Melding infisert] <meldingens emne>. Brukeren vil ha tilgang til meldingen med det originale vedlegget. Hvis et infisert objekt oppdages i en utgående melding, prøver Kaspersky-programmet å desinfisere det oppdagede objektet. Hvis Kaspersky-programmet ikke kan desinfisere objektet, blokkeres sending av meldingen, og en feilmelding vises i e-postklienten.
  • Blokker. Hvis et infisert objekt oppdages i en innkommende melding, legger Kaspersky-programmet til en advarsel i meldingens emne: Brukeren vil ha tilgang til meldingen med det originale vedlegget. Hvis et infisert objekt oppdages i en utgående melding, blokkerer Kaspersky-programmet sending av meldingen, og e-postklienten viser en feilmelding.

Beskyttelsesomfang

Beskyttelsesomfanget inkluderer objekter som komponenten skal sjekke når den kjøres: Innkommende og utgående meldinger eller Bare innkommende meldinger.

Du trenger bare å skanne innkommende meldinger for å beskytte datamaskinene dine. Du kan slå på skanning av utgående meldinger for å forhindre at infiserte filer blir sendt i arkiver. Du kan også slå på skanning av utgående meldinger hvis du vil forhindre at filer i bestemte formater sendes, for eksempel lyd- og videofiler.

Skann trafikk over POP3, SMTP, NNTP og IMAP

Denne avmerkingsboksen aktiverer/deaktiverer skanning av e-posttrafikk som sendes over POP3-, SMTP-, NNTP- og IMAP-protokollene, med E-post Antivirus.

Koble til utvidelsen for Microsoft Outlook

Hvis avmerkingsboksen er merket av, skannes e-postmeldinger som sendes over POP3-, SMTP-, NNTP- og IMAP-protokollene ved bruk av en utvidelse som er integrert i Microsoft Outlook.

Hvis e-post skannes ved bruk av utvidelsen for Microsoft Outlook, anbefales det å bruke Bufret Exchange-modus. Du kan finne mer informasjon om Bufret Exchange-modus og anbefalinger om hvordan du bruker modusen, i Microsoft Knowledge Base.

Heuristisk analyse

En teknikk for å oppdage trusler som ikke kan identifiseres ved å bruke den gjeldende versjonen av programdatabasene til Kaspersky. Den lar deg finne filer som kan inneholde ukjent skadelig programvare eller en ny modifisering av kjent skadelig programvare.

Når du skanner filer etter skadelig kode, utfører den heuristiske analysen instruksjoner i de kjørbare filene. Antall instruksjoner som utføres av den heuristiske analysen, avhenger av nivået som er angitt for den heuristiske analysen. Det heuristiske analysenivået angir balansen mellom grundighetsnivået på søket etter nye trusler, belastningen på operativsystemets ressurser og tiden som kreves for den heuristiske analysen.

Skann vedlagte filer Microsoft Office-formater

Skanner Microsoft Office-filer (DOC, DOCX, XLS, PPT og andre Microsoft-filtyper). Microsoft Office-filer inkluderer også OLE-objekter. Kaspersky-programmet skanner office format filer som er mindre enn 1 MB, uavhengig av om avmerkingsboksen er valgt eller ikke.

Skann vedlagte arkiver

Skann ZIP, GZIP, BZIP, RAR, TAR, ARJ, CAB, LHA, JAR, ICE og andre arkiver. Programmet skanner arkiver ikke bare etter utvidelsene, men også etter formatene deres. Når du sjekker arkiver, utfører programmet en rekursiv utpakking. Dette gjør det mulig å oppdage trusler i arkiver med flere nivåer (arkiv innenfor et arkiv).

Ikke skann arkiver som er større enn

Hvis avmerkingsboksen er aktivert, utelukker E-post-Antivirus arkiver som er vedlagt i e-postmeldinger, fra skanningen, hvis størrelsen overgår verdien du har angitt. Hvis avmerkingsboksen er deaktivert, skanner E-post Antivirus arkiver av alle størrelser, som er vedlagt i e-postmeldinger.

Begrens tiden for kontroll av arkiver til

Hvis avmerkingsboksen er aktivert, er tidsperioden som kreves for å skanne arkiver som er vedlagt i e-postmeldinger, begrenset til den angitte perioden.

Vedleggsfilter

Vedleggsfilteret fungerer ikke for utgående e-postmeldinger.

Deaktiver filtrering. Hvis du velger dette alternativet, filtrerer ikke E-post-Antivirus filer som er vedlagt i e-postmeldinger.

Gi nytt navn til utvalgte typer vedlegg. Hvis du velger dette alternativet, erstatter E-post-Antivirus det siste tegnet i filtypen for vedlagte filer av utvalgte typer, med understrekningstegnet (for eksempel attachment.doc_). Dermed må brukeren gi filen et nytt navn for å åpne den.

Slett utvalgte typer vedlegg. Hvis du velger dette alternativet, sletter E-post-Antivirus filer av de angitte filtypene som legges ved i e-postmeldinger.

Du kan spesifisere typer vedlagte filer som du må omdøpe eller slette fra e-postmeldinger i filmakselisten.

Bruk disse innstillingene for følgende oppgaver

Konfigurere E-post-Antivirus