Hjemmenettverket ditt bruker et svakt passord

15. januar 2024

ID 236366

Vi anbefaler å bruke sterke passord for å beskytte personlige data og konfidensiell informasjon. Ikke opprett kontoer uten passord.

Sterke passordkrav

• Passordet må være minst åtte tegn langt. Hvis du bruker Windows, må du sørge for at minste passordlengde som er konfigurert i innstillingene for operativsystemet er minst åtte tegn.
  • Passordet må inneholde store bokstaver, små bokstaver, tall, mellomrom og spesialtegn. For eksempel: oNQZnz$Hx2.

Passordet må ikke inneholde

• personopplysninger som andre enkelt kan få tak i. For eksempel for- eller etternavn, fødselsdato.
  • Åpenbare og enkle ord, setninger, uttrykk og tegnsekvenser som er enkle å gjette seg til. For eksempel: passord, parol, abcd, qwerty eller asdfg, 1234567.

Teknikker for generering av passord

• Lag din egen algoritme for å komponere passord. Ta for eksempel favorittdiktet ditt, eller et kjent sitat. Skriv det ned med små og store bokstaver i det latinske alfabetet og erstatt noen av de med lignende tall og spesialtegn: @_R0s3 bY_a#y Ot#er n@mE w0u1c|_$me11 as_sVV3Et.
  • Bruk en passordgenerator. Du kan bruke Kaspersky Password Manager til å generere komplekse passord, bekrefte passordenes styrke og lagre passordene sikkert. Du kan også installere leserutvidelsen for Kaspersky Password Manager for å fylle ut felter på nettsteder automatisk.

Hvor ofte bør jeg endre passordet mitt?

Vi anbefaler at du endrer passordet hver tredje måned.

Sikring av passordet

• Ikke avslør eller send passordet ditt til noen.
  • Ikke la passordene dine være skrevet ned på et papirark på steder der andre kan se dem.
  • Bruk et passordbehandlingsprogram eller passordlager som er innebygd i nettleseren din.
  • Bruk et unikt passord for hver av kontoene dine. Hvis du bruker det samme passordet flere steder, kan en inntrenger som finner ut passordet til en av kontoene dine få tilgang til alle de andre kontoene dine.

Slik oppretter eller endrer du passordet for hjemmenettverket

Hvordan gå til ruterkonfigurasjon