Kaspersky Internet Security for Mac

Datamaskinens beskyttelsesomfang

14. februar 2022

ID 96925

Objekter som oppdages av Kaspersky Internet Security, deles inn i kategorier basert på ulike egenskaper. Programmet søker alltid etter virus, ormer, trojanske programmer og skadelige verktøy. Disse programmene kan gjøre stor skade på datamaskinen. For å få mer pålitelig beskyttelse for datamaskinen din, kan du utvide listen over påviselige objekter ved å aktivere programmet for å se etter lovlig programvare som kriminelle kan bruke til å skade datamaskinen din eller dine personlige data.

Objektene som Kaspersky Internet Security beskytter mot, er gruppert på følgende måte:

• Virus, trojanere, skadelige verktøy, annonseprogrammer og automatisk oppringing.

Denne kategorien inkluderer:

1. Alle typer skadelig programvare.
    2. Programvare som kan være ubeleilig ved å vise annonser (for eksempel bannere= på datamaskinen eller bytte ut søkeresultater i nettleseren med reklamenettsteder.
    3. Programmer som etablerer skjulte telefonforbindelser via et modem.

Beskyttelse mot alle typer skadelig programvare sikrer det laveste sikkerhetsnivået som er nødvendig. Kaspersky Internet Security overvåker alltid objekter som tilhører denne kategorien, i henhold til anbefalingene fra ekspertene hos Kaspersky.

• Lovlig programvare som kriminelle kan bruke til å skade datamaskinen din eller dine personlige data. Denne kategorien inkluderer lovlig programvare som kriminelle kan bruke til å skade datamaskinen din eller dine personlige data, for eksempel programmer for ekstern administrering.

Velge kategorier med objekter som skal oppdages

Avhengig av de valgte kategoriene med objekter som skal oppdages, vil Kaspersky Internet Security bruke noen av eller alle antivirusdatabasene ved kjøring av Fil-Antivirus, Web-Antivirus og virusskanneoppgaver.

Merk: Hvis Kaspersky Internet Security klassifiserer et program som skadelig programvare, men du mener det er trygt, kan du legge til programmet i Klarert sone.

Klarert sone er en liste over objekter som Kaspersky Internet Security ikke skanner eller overvåker. Det kan være nødvendig å legge til objekter i Klarerte sone hvis, for eksempel, Kaspersky Internet Security blokkerer tilgang til en fil, et program eller et nettsted, selv om du er sikker på at objektet, programmet eller webadressen er ufarlig.

Når et program legges til i Klarert sone, overvåkes ikke lenger programmets filer og nettverksaktiviteter (inkludert de som er mistenkelige). Kaspersky Internet Security vil imidlertid fortsette å skanne den kjørbare filen og prosessen til det klarerte programmet.

Legge til / fjerne en fil eller mappe i listen over klarerte filer og mapper

Legge til / fjerne en klarert webadresse fra listen med klarerte webadresser

Aktivere overvåking av en klarert webadresse