Hvordan Kaspersky Password Manager beskytter dataene dine

28. november 2023

ID 153892

Kaspersky Password Manager krypterer data med en symmetrisk nøkkelalgoritme basert på Advanced Encryption Standard (AES). Det lages en nøkkel basert på hovedpassordet ditt ved hjelp av Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2).

AES-algoritmen brukes over hele verden for å beskytte topphemmelige data. Denne algoritmen har lave RAM-krav, noe som betyr at dataene dine krypteres og dekrypteres på noen sekunder.

Hovedpassord

Hovedpassordet er ett passord som Kaspersky Password Manager bruker til å beskytte alle dataene dine, inkludert andre passord. Du oppretter hovedpassordet under den innledende konfigureringen av Kaspersky Password Manager. Kaspersky Password Manager ber deg om å oppgi hovedpassordet hver gang du prøver å åpne datahvelvet. Hvis enheten din kjører Android 6.0 eller senere, støtter autentisering med fingeravtrykk, og dette er aktivert i appinnstillingene, kan du bruke denne funksjonen for å låse opp hvelvet istedenfor å angi hovedpassordet.

Vi anbefaler at du bruker et hovedpassord som har minst åtte tegn, inkludert store og små bokstaver, tall og spesialtegn.

Av sikkerhetsmessige årsaker lagrer ikke Kaspersky Password Manager hovedpassordet på enhetene dine eller i skylageret. Vi anbefaler at du lærer deg hovedpassordet utenat, eller skriver det ned og oppbevare det på et trygt sted, da det ikke kan gjenopprettes hvis du glemmer det.

Du har ikke lenger tilgang til dataene dine hvis du glemmer hovedpassordet. Hvis du glemmer det, må du opprette et nytt hvelv og beskytte det med et nytt hovedpassord. Deretter vil du kunne legge til nye data i hvelvet.