Passordkontroll

28. november 2023

ID 166484

Kontoene dine er mer utsatt hvis de har samme eller svake passord (for eksempel qwerty, 12345) eller passord basert på informasjon som enkelt kan gjettes eller fås tak i (for eksempel navnene til slektninger eller fødselsdato).

Med Kaspersky Password Manager kan du enkelt finne ut hvor sterkt passordene dine er og om det samme passordet brukes på flere kontoer.

Se etter kompromitterte passord

For å gi ytterligere sikkerhet kontrollerer Kaspersky Password Manager om passordene dine har blitt hacket eller lekket.

Appen bruker Secure Hash Algorithm 256 (SHA-256) for å se etter kompromitterte passord. Appen genererer SHA-256-meldingssammendrag fra hvert passord i hvelvet ditt og sammenligner dem med SHA-256-meldinger fra en database med kompromitterte passord. Hvis SHA-256-meldingene samsvarer med sammendragene, advarer appen deg om at passordet ditt er skadet, og du bør endre det.

Kaspersky Password Manager kontrollerer bare aktive poster for kompromitterte passord.

For hvert passord som lagres på en nettsteds- eller appkonto, viser Kaspersky Password Manager:

• Passordstyrke: lav, middels eller høy.
  • Hvorvidt passordet er kompromittert.
  • Antall kontoer som deler samme passord.
  • Liste over nettsteder eller programmer som har kontoen med samme passord.

Kontroller sikkerheten til passordene.