Kaspersky Security Cloud for Windows

Om svake innstillinger i operativsystemet

30. november 2021

ID 134313

Når du jobber med en datamaskin, kan operativsystemets innstillinger endres over tid, enten pga. handlingene dine, eller handlingene til programmer du bruker. Hvis du endrer innstillingene av operativsystemet, kan du sette datamaskinens sikkerhet i fare. Hvis for eksempel automatisk pålogging med brukernavn og passord er aktivert i Internet Explorer, kan et tredjepartsnettsted fange opp passordet ditt.

Svake innstillinger i operativsystemet kan deles inn i to typer:

• Kritiske innstillinger. Slike innstillinger tilsvarer sårbarheter i operativsystemet.
  • Anbefalte innstillinger. Vi anbefaler at du reparerer disse innstillingene for å øke sikkerheten til operativsystemet.

Som standard skanner Kaspersky Security Cloud etter svake innstillinger i operativsystemet minst én gang om dagen. Hvis Kaspersky Security Cloud oppdager svake innstillinger i operativsystemet, blir du bedt om å reparere dem for å gjenopprette operativsystemets sikkerhet. Du finner mer informasjon om hver enkelt svake innstilling på nettstedet til Kasperskys tekniske støtte.

Du kan klikke på koblingen i varslingsvinduet for å gå til vinduet Kontroll av svake innstillinger, som viser de svake innstillingene som ble oppdaget i operativsystemet. Informasjon om svake innstillinger vises også i Varslingssenter. Du kan vise og reparere de svake innstillingene fra Varslingssenter.

I vinduet Kontroll av svake innstillinger kan du utføre følgende handlinger:

• Reparere svake innstillinger i operativsystemet.
  • Ignorer: La svake innstillinger i operativsystemet forbli uendret.
  • Avbryt: Gjenopprett svake innstillinger du allerede har reparert i operativsystemet, til opprinnelig tilstand.

Programmet identifiserer svake innstillinger i operativsystemet for alle brukerkontoer på datamaskinen. Du kan reparere svake innstillinger for andre brukerkontoer på datamaskinen, men dette er kun mulig hvis du har logget på operativsystemet med en administratorkonto.

Hvis du ikke er administrator av datamaskinen, kan du bare ignorere svake innstillinger for din egen brukerkonto. Bare en datamaskinadministrator kan ignorere svake innstillinger for alle brukerkontoer.

Du kan starte en skanning etter svake innstillinger manuelt, eller deaktivere skannning etter svake innstillinger.

Du kan fjernstyre datamaskinens beskyttelse og sende en kommando om å reparere svake innstillinger fra My Kaspersky.