Kaspersky Security Cloud for Windows

Om beskyttelse av passord på Internett

30. november 2021

ID 134550

Hvis du er en aktiv Internettbruker, er du vant til å bruke mange ulike passord når du f.eks. besøker nettstedene til banker, sosiale nettverk og e-posttjenester. Det er upraktisk å bruke mange passord, ettersom du er nødt til å huske hvilket passord du brukte på hvilket nettsted. Dette fører ofte til at brukere tyr til den enkle løsningen, nemlig å bruke ett passord på ulike nettsteder. Dette er imidlertid ikke en sikker løsning. Hvis du bruker samme enkle passord på flere nettsteder, er det lettere for hackere å gjette eller fange opp passordet. Det kan bli dyrt for deg, hvis det dreier seg om passordet til en nettbankside.

Sjekk passordstyrken

Når du oppretter et passord på et nettsted, sjekker Kaspersky Security Cloud passordstyrken og gir deg beskjed. Fra varslingsvinduet kan du fortsette til vinduet som brukes til å laste ned Kaspersky Password Manager. Du kan bruke Kaspersky Password Manager til å opprette sterke passord og til å lagre passordene.

Beskytt mot bruk av de samme passordene

Når du angir et passord på et nettsted der et sikkert passord er spesielt viktig (f.eks. på et sosialt nettverk), ber Kaspersky Security Cloud deg om å aktivere beskyttelse mot bruk av identiske passord.

Hvis beskyttelse mot bruk av identiske passord er aktivert, vil Kaspersky Security Cloud sjekke om du allerede har brukt passordet du angir, på nettsteder innen følgende kategorier:

• Nettsteder for banker og betalingssystemer
  • Sosiale nettverk
  • E-posttjenester

Hvis passordet du angir allerede er brukt på nettsteder i disse kategoriene, vil Kaspersky Security Cloud varsle deg og spørre om du vil opprette et nytt passord. Du kan velge nettstedkategoriene som bruk av identiske passord skal overvåkes for.

Hvis du bruker Kaspersky Password Manager

Hvis du har lastet ned og installert Kaspersky Password Manager, er passordbeskyttelse deaktivert i Kaspersky Security Cloud. Passordbeskyttelsen gis av Kaspersky Password Manager. Kaspersky Password Manager er utformet for å lagre personopplysningene dine trygt: passord, passdetaljer, finansopplysninger og medisinske data. Du finner mer informasjon om hvordan du beskytter passord i hjelpeteksten for Kaspersky Password Manager. Kaspersky Security Cloud overvåke ikke opprettelse av passord, sjekker ikke om du bruker et passord som er identisk med passordet du bruker på nettstedene til banker, sosiale nettverk og e-posttjenester, og viser ikke varslinger om styrken på passordet eller om det brukes på andre nettsteder.

Hvis du ikke har lastet ned og installert Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints 3.5 eller nyere, varsles du ikke når et passord som brukes på nettstedene til banker, sosiale nettverk eller e-posttjenester, også brukes på andre nettsteder.