Kaspersky Security Cloud for Windows

Om kontosjekk

30. november 2021

ID 153899

De fleste brukere lager kontoer på ulike nettsteder for arbeid, shopping og kommunikasjon. Det er alltid en risiko for at angripere kan hacke siden og få tilgang til brukerdata. Hvis du bruker samme e-postadresse og passord for forskjellige nettsteder, er det mer sannsynlig at dataene dine blir lekket.

Med Kaspersky Security Cloud kan du sjekke brukerkontoene dine for potensielle lekkasjer. Hvis sjekken avslører at dataene dine kan være tilgjengelig for offentligheten, vil programmet varsle deg om dette og vise en liste over nettsteder hvor det kan ha oppstått en datalekkasje, datoen for mulig lekkasje og kategorien data som kan være offentlig tilgjengelig.

Når du kontrollerer brukerkontoer, henter ikke Kaspersky data i rentekstform og bruker dem bare for den angitte kontrollen uten å lagre dem. Når en lekkasje oppdages, får ikke Kaspersky Security Cloud tilgang til selve brukerdataene, men gir bare informasjon om kategorier av data som kan være offentlig tilgjengelig.

Kaspersky Security Cloud kan varsle deg om en eventuell lekkasje av følgende datakategorier:

• Personlige data: for eksempel passdata, biometriske data, data om alder.
  • Bankdata: for eksempel antall kredittkort og bankkontoer, informasjon om midler tilgjengelig på kredittkort og bankkontoer.
  • Aktivitetshistorikk: for eksempel autentiseringstokener, passordhistorikk.

Som standard forsøker Kaspersky Security Cloud å sjekke brukerkontoene dine når du autoriseres på et bestemt nettsted. Under autorisasjonen krypteres e-postadressen din som brukes til å logge på nettstedet og videresendes til KSN-cloud. Hvis sjekken avslører at dataene dine kan være offentlig tilgjengelig, vil du motta en melding om dette. Du kan deaktivere Kontosjekk.

Du kan legge til opptil 50 kontoer som skal sjekkes automatisk. Lister over kontoer i Kaspersky Security Cloud synkroniseres ikke mellom enheter. Kontoene som er lagt til sjekkes én gang hver dag.

Det kan hende at legge til kontoer i listen for automatisk sjekking ikke er tilgjengelig i området du bor i.

Kaspersky Security Cloud sjekker med jevne mellomrom e-postadressen som er knyttet til My Kaspersky-kontoen din. Den første slike sjekken utføres 48 timer etter installasjonen av programmet. Ytterligere sjekker gjøres hver 24. time.

Med komponenten Kontokontroll i gratispakken kan du kun kontrollere en My Kaspersky-konto manuelt. Automatiske kontroller av denne og andre kontoer er kun tilgjengelig i pakkene Personal og Family.