Kaspersky Security Cloud for Windows

Om beskyttelse av data angitt på datamaskintastaturet

30. november 2021

ID 70745

Ved å beskytte inntasting av data på datamaskintastaturet kan du forhindre at disse dataene du taster inn på nettsteder blir fanget opp av uvedkommende. Utvidelsen for Kaspersky Protection må være aktivert for å beskytte datainntasting på tastaturet. Du kan konfigurerer beskyttelse av dataregistrering fra datamaskintastaturet på ulike nettsteder. Etter at Sikkert tastaturinput er aktivert, vil en popup-melding om at Sikkert tastaturinput er aktivert vises ved siden av feltet der markøren er plassert. Sikkert tastaturinput er aktivert som standard for alle nettstedkategorier, med unntak av Internettkommunikasjon.

Sikkert tastaturinput har følgende begrensninger:

• Funksjonen Sikkert tastaturinput er kun tilgjengelig for Chromium-basert Microsoft Edge, Mozilla Firefox og Google Chrome. Hvis du jobber i andre nettlesere, vil dataene du taster inn på et fysisk tastatur ikke beskyttes mot å bli fanget opp.
  • Sikkert tastaturinput fungerer ikke i nettlesere som kjører i programmet Sandboxie.
  • Beskyttelse av inntasting av data på datamaskintastaturet kan ikke beskytte de personlige dataene dine hvis nettstedet der du legger inn slike data, er hacket, ettersom informasjonen da blir omdirigert direkte til inntrengerne.

Den foregående listen beskriver hovedbegrensningene for beskyttelse av datainput. Du finner en fullstendig liste over begrensninger i en artikkel på nettstedet til Kasperskys tekniske støtte. Denne artikkelen inneholder en liste med restriksjoner for Sikkert tastaturinput i Kaspersky Internet Security. Restriksjonene gjelder også for Virtuelt tastatur i Kaspersky Security Cloud.

Innstillinger for Sikker tastaturinndata

Sikker tastaturinndata i Kaspersky Security Cloud har følgende begrensninger:

• Beskyttelse fungerer bare i følgende nettlesere: Microsoft Edge basert på Chromium, Mozilla Firefox, Mozilla Firefox ESR og Google Chrome når Kaspersky Protection-utvidelsen er installert og aktivert.
  • Beskyttelse fungerer kun på sider som oppfyller følgende betingelser:
    • Siden er i en liste over URL-adresser eller en sidekategori som krever Sikkert tastaturinput.
    • Siden er åpen i en beskyttet nettleser.
    • Siden er ikke på unntakslisten for URL-adresser.
    • Siden inneholder et felt for angivelse av passord: samtidig bør alternativet ved siden av "Felt for angivelse av passord på alle nettsteder" være aktivert i programinnstillingene.
    • Gå til Tillegg → Sikkert datainput for å sjekke at alternativet er aktivert. Klikk på Rediger kategorier i delen Sikkert tastaturinput.
  • Beskyttelse fungerer kun på felter som oppfyller følgende betingelser:
    • Inntastingsfeltet er ´én linje, og det tilsvarer med <input>-taggen for HTML.
    • Inntastingsfeltet er ikke skjult: Verdien til typeattributtet er ikke "lik" skjult, og i CSS-stiler er visningsfeltet ikke satt til "ingen".
    • Inntastingsfeltet er ikke felter av typene for innsending, radio, avmerkingsbokser, knapper eller bildetyper.
    • Inntastingsfeltet kan ikke være skrivebeskyttet (readOnly).
    • Inntastingsfeltet må være klart for inntasting (get focus).
    • Hvis feltet har attributtet for maksimal lengde (maxlength), bør minste antall tegn som kan tastes inn være mer enn tre.
  • Beskyttelse fungerer ikke i følgende tilfeller:
    • Data legges inn ved hjelp av IME-teknologien.
    • Inntastingsfeltet er ikke et felt for inntasting av passord.

I perioden etter at du har installert Kaspersky Security Cloud, men før du starter datamaskinen på nytt for første gang, vil programmet ikke få med seg det første tegnet brukeren skriver inn (i noe program).

Hvis du har problemer, kan du sende en forespørsel med en detaljert beskrivelse av problemet til teamet hos Kasperskys tekniske støtte via My Kaspersky.

Se Hjelp for instruksjoner om hvordan du arbeider med My Kaspersky.