Kaspersky Security Cloud for Mac

Overvåking av harddiskens tilstand

14. februar 2022

ID 166183

Harddisken på Mac-en din lagrer operativsystemfiler og filene dine. Jo lengre du bruker Mac-en din, jo mer blir harddisken skadet. Dette kan føre til lavere datamaskinytelse, systemfeil og tap av data.

Kaspersky Security Cloud bruker S.M.A.R.T.-teknologi for å oppdage og rapportere mulige nært forestående diskfeil, slik at du kan iverksette tiltak for å unngå tap av data og opprettholde dataintegritet.

Viktig: På macOS 11 eller senere, kan ikke Kaspersky Security Cloud sjekke tilstanden på eksterne harddisker.

Åpne vinduet Overvåking av harddiskens tilstand

Du kan slå av automatisk sjekking av harddisker på Mac-en din. Som standard sjekker Kaspersky Security Cloud Mac-ens harddisker én gang i uken.

Slå av automatisk sjekking av harddisker

Det venstre panelet i Overvåking av harddiskens tilstand-vinduet viser en liste over harddiskene i Mac-en din. Det høyre panelet i vinduet viser de grunnleggende parametrene til den valgte harddisken som støtter S.M.A.R.T.-teknologi. Du kan se en detaljert rapport om alle tilgjengelige parametre.

Åpne den detaljerte rapporten for en valgt harddisk

Se nettstedet for teknisk brukerstøtte (kunnskapsbasen) for detaljert informasjon om S.M.A.R.T.-parametere som brukes til å analysere Mac-ens harddisker.

Noen ganger kan ikke Kaspersky Security Cloud bruke S.M.A.R.T.-teknologi til å sjekke Mac-ens harddisker av følgende årsaker:

• Harddisken din støtter ikke S.M.A.R.T.-teknologi.
  • S.M.A.R.T.-funksjonen er deaktivert på harddisken din.
  • Kaspersky Security Cloud støtter ikke denne typen USB-diskkontroller.
  • Kaspersky Security Cloud støtter ikke den tilkoblede disktypen.
  • Harddisken er koblet fra.

Hvis Kaspersky Security Cloud varsler deg om at harddisken din er i en kritisk tilstand på grunn av skade, bør du vurdere å lage en sikkerhetskopi for å redusere risikoen for å miste data.

Åpne Time Machine for å sikkerhetskopiere data fra en harddisk

Bytte Mac-ens harddisk uten å miste dataene dine