Kaspersky Security Cloud for Mac

Web-Antivirus

14. februar 2022

ID 58556

Når du bruker Internett, er datamaskinen din utsatt for infeksjonsfare forårsaket av virus og andre datasikkerhetstrusler. Datasikkerhetstrusler kan trenge inn i datamaskinen når du laster ned gratisprogrammer eller viser informasjon på webområder som har blitt angrepet av hackere. I tillegg kan nettverksormer angripe datamaskinen din så snart datamaskinen etablerer en Internett-tilkobling, selv før du åpner en webadresse eller laster ned en fil.

Kaspersky Security Cloud beskytter informasjonen datamaskinen sender og mottar over HTTP- og HTTPS-protokollene i Safari, Chrome og Firefox.

Merk: Kaspersky Security Cloud overvåker nettrafikk på portene som brukes oftest til å sende og motta data via HTTP og HTTPS. Kaspersky Security Cloud skanner krypterte tilkoblinger (HTTPS) kun hvis det er satt et kryss i ruten Sjekk sikre tilkoblinger (HTTPS) for <komponentnavn> i delen Generelt på fanen Beskyttelse.

Aktivere/deaktivere Web-Antivirus

Viktig: Hvis du deaktiverer Web-Antivirus, reaktiveres ikke komponenten automatisk når Kaspersky Security Cloud eller operativsystemet startes på nytt. Du må reaktivere Web-Antivirus manuelt.

Web-Antivirus skanner nettrafikk basert på innstillingene som anbefales av Kaspersky. Skadelige objekter gjenkjennes ved hjelp av en signaturanalyse, en heuristisk analyse og data fra Kaspersky Security Network.

Hvis du kontrollerer om det finnes nettfisketrusler og skadelige nettadresser på nettsidene du besøker, blir det enklere å unngå nettfisking. Nettfisking skjer vanligvis i form av e-postmeldinger fra kriminelle som gir seg ut for å være fra finansinstitusjoner (f.eks. banker), og som sender lenker til falske nettsteder. I disse e-postene ber bedragerne deg om å besøke et phishing-webområde og oppgi konfidensielle opplysninger (som kredittkortnummer eller navn og passord for nettbankkontoen). Nettfisking kan for eksempel se ut som en melding fra banken med en lenke til bankens offisielle nettsted, men i stedet tar lenken deg til en nøyaktig kopi av bankens offisielle nettsted, opprettet av bedragere.

Web-Antivirus overvåker nettrafikken for forsøk på å besøke phishing-webområder, og blokkerer tilgang til slike webområder. For å sjekke lenker på nettsteder for nettfisking og skadelige nettadresser bruker Kaspersky Security Cloud programdatabasene, heuristisk analyse og data fra Kaspersky Security Network.

Algoritme for skanning av nettrafikk

Hvert nettsted og alle filer du eller programmet bruker via HTTP- eller HTTPS-protokollene, fanges opp og skannes for skadelige koder av Web-Antivirus:

• Hvis et nettsted eller en fil inneholder skadelige koder kan Kaspersky Security Cloud blokkere det og vise et varsel om at filen eller nettstedet er infisert.
  • Hvis filen eller webområdet ikke inneholder skadelige koder, får du tilgang til det umiddelbart.

Informasjon om handlingene til Web-Antivirus og alle oppdagede farlige nettrafikkobjekter, logges i en rapport.

Merk: Hvis Web-Antivirus slutter å kjøre, og viser en feilmelding, kan du vise Web-Antivirus-rapporten og prøve å starte komponenten på nytt. Kontakt teknisk støtte hos Kaspersky hvis problemet ikke er løst.

Vise rapporter fra Web-Antivirus