Kaspersky Security Cloud for Mac

Opprette en sporingsfil

14. februar 2022

ID 59664

Sporing er en effektiv metode for å registrere detaljert informasjon om programaktivitet. Spesialister innen teknisk støtte bruker sporingsfiler til å feilsøke problemer.

Opprette en sporingsfil

Viktig: Vi anbefaler at du kun aktiverer sporing hvis en spesialist fra teknisk støtte hos Kaspersky ber deg om å gjøre det.

Sporingsfiler kan kreve masse diskplass. Deaktiver sporing når du ikke trenger sporingsfiler lenger.

Deaktiver sporing

Sporingsfiler lagres lokalt på datamaskinen i følgende mapper:~/Library/Logs/Kaspersky Lab/ and /Library/Logs/Kaspersky Lab/.

Kaspersky Security Cloud lagrer følgende informasjon i en sporingsfil:

• Informasjon om enheten og operativsystemet (unik enhets-ID, enhetstype, MAC-adresser til nettverkenheter, operativsystemtype, operativsystemversjon).
  • Informasjon om operasjonen av programmet og tilhørende moduler.
  • Informasjon om abonnementet (abonnementtype, region).
  • Informasjon om språket, program-ID, tilpasning av program, programversjon, unik installasjons-ID for program, unik datamaskin-ID.
  • Informasjon om datamaskinens virusbeskyttelsesstatus, samt alle behandlede og oppdagede objekter (navnet på det oppdagede objektet, dato og klokkeslett da det ble oppdaget, nettadressen det ble lastet ned fra, navnet og størrelsen på infiserte filer og banene til dem, IP-adressen til den angripende datamaskinen og nummeret på porten som ble utsatt for nettverksangrepet, liste over aktiviteter fra skadelige programmer og uønskede nettadresser) og de relevante handlingene og avgjørelsene som ble tatt av programvaren og brukeren.
  • Informasjon om programmer som er lastet ned av brukeren (nettadresse, attributter, filstørrelse og informasjon om prosessen som lastet ned filen).
  • Informasjon om programmene og programmodulene som er startet (størrelse, attributter, opprettingsdato, PE-hodeopplysninger, region, navn, sted og pakkere).
  • Informasjon om grensesnittfeil og bruk av grensesnittet i det installerte Kaspersky-programmet.
  • Informasjon om nettverkstilkoblinger: IP-adressen til den eksterne datamaskinen og brukerens datamaskin, nummeret til portene brukes til å etablere tilkoblingen, og nettverksprotokollen til tilkoblingen.
  • Informasjon om nettverkspakker som er mottatt og sendt av datamaskinen via IT- og telenettverk.
  • Informasjon om e-postmeldinger og direktemeldinger som er sendt og mottatt.
  • Informasjon om besøkte nettadresser, tidspunktet da tilkoblingen ble opprettet via en åpen protokoll, detaljer om brukernavn og passord for pålogging på nettstedet og innholdet i informasjonskapsler.
  • Serverens offentlige sertifikat.

Sporingsfiler inneholder kun informasjonen som trengs for å fikse defekter i programmet. Kaspersky bruker sporingsfiler til å undersøke hendelser i forbindelse med funksjonsfeil i Kaspersky Security Cloud.

Som standard er opprettelse av sporingsfiler deaktivert. Du kan aktivere generering av sporingsfiler i programpreferansene.

Sporingsfiler kan kun sendes manuelt til Kaspersky. Kaspersky Security Cloud sender ikke sporingsfiler til Kaspersky automatisk.

Du kan velge hvordan sporingsfiler sendes til Kaspersky.

Før du sender sporingsfiler til Kaspersky, må du gjennomgå hvilke data de innholder.

Viktig: Sporingsfiler kan inneholde personopplysninger og sensitiv informasjon. Når du sender sporingsfiler til Kaspersky, godkjenner du å oppgi all data som finnes i sporingsfilene du sender til Kaspersky, og du samtykker til metoden som brukes for å sende dem.