Kaspersky Security Cloud for Mac

Om innsendte data (andre regioner)

14. februar 2022

ID 70562

Vis informasjon om dataene du har sendt til Kaspersky ved bruk av tidligere versjoner av programmet

Kaspersky beskytter all informasjon som mottas i henhold til loven og gjeldende Kaspersky-regler. Data videresendes over en sikker kanal.

Lisensavtale for sluttbrukere

Du samtykker i å automatisk oppgi informasjonen som angis nedenfor, via programvaren som er installert av deg, opphavsrettsbeskyttet av AO Kaspersky Lab (heretter Kaspersky, rettighetsholderen), til Kaspersky for følgende formål:

• Aktivering av programvaren og bekreftelse av lovlig bruk av programvaren.

Rettighetshaveren skal bekrefte at lisensen du skal bruke, er lovlig under aktiveringen og bruken av programvaren. For å gjøre dette må rettighetsholderen motta og behandle følgende informasjon om programvaren, lisensen du har ervervet og om datamaskinen du har installert programvaren på, mer bestemt:

typen, versjonen og lokaliseringen av den installerte programvaren, versjoner av installerte oppdateringer, identifikator for datamaskinen og identifikator for programvareinstallasjonen på datamaskinen, aktiveringskoden og den unike identifikatoren for aktivering av den gjeldende lisensen, typen, versjonen og ordstørrelsen til operativsystemet, navnet på det virtuelle miljøet hvis programvaren er installert i det virtuelle miljøet og identifikatorer for programvarekomponentene som er aktive på tidspunktet for levering av informasjonen, innholdstype, serverens IP-adresse, innholdslengde, protokollversjon, bruker-ID, signaturen i My Kasperskys infrastruktur, program-ID, global produktidentifikator, gjeldende lokal dato og klokkeslett på brukerens datamaskin, gjeldende aktiveringskode, operativsystemets navn og versjon, programmets tjeneste-ID, plattform for brukerens enhet, unik enhets-ID på My Kaspersky, informasjon om avtaler foreslått for brukeren, type avtale, versjon av avtaleteksten, flagg som indikerer om brukeren er enig i avtaleteksten, type komprimering for lisensbillettens data, type signatur på billetten, innhold i lisensbillettens overskrift, identifikatoren til regionalt aktiveringssenter, aktiveringskode-hash beregnet med SHA1-algoritmen, billettens emneknagg i brødteksten beregnet med SHA1-algoritmen, lisensbillettens opprettelsesdato og -klokkeslett, ID for intern lisensinformasjon, ID for gjeldende lisensbillett, lisensbillettens sekvens-ID, datoen lisensbilletten er gyldig fra, lisensbillettens gjeldende status, lisensversjon, lisensbillettens versjon, program-IDene til produkter som er kompatible med det gjeldende programmet, programmets språk-ID, programmets tilpasnings-ID, system- og programparametere, alternativer for billettemballasje, tjenestetoken for My Kaspersky, My Kaspersky-kontoens type, signatur, støttede programtyper, tidligere aktiveringskode, aktiveringsdato og -klokkeslett, tjeneste-ID for My Kaspersky.

• Administrasjon av datamaskinens beskyttelse og anskaffede lisenser via My Kaspersky-nettstedet.

My Kaspersky-nettstedet hjelper deg med ekstern administrasjon av de anskaffede lisensene dine og beskyttelsen av datamaskinen din. Denne funksjonaliteten krever at rettighetshaveren mottar fra datamaskinen din og behandler informasjon om programvaren, den anskaffede lisensen og informasjon om datamaskinen din:

• Brukerens e-postadresse.
    • Brukerens passord.
    • Autorisasjonsparametere.
    • Autorisasjonskontekst.
    • CAPTCHA-identifikator.
    • CAPTCHA-type.
    • Brukerens svar på CAPTCHA.
    • Programmets språkversjon og språk for tredjeparts programvare.
    • Engangspassord for totrinnsverifisering.
    • Brukerens unike identifikator i My Kaspersky.
    • Brukerkonto-ID på My Kaspersky.
    • Region.
    • Flagg som angir om brukeren går med på å oppgi e-postadressen sin for å motta personlig tilpassede markedsføringstilbud.
    • Engangspassord for å registrere enheten på My Kaspersky.
    • Engangspassord for automatisk tilkobling av programmet som ble lastet ned fra My Kaspersky.
    • Versjon av protokollen som brukes.
    • ID for XMPP-melding.
    • Nåværende klokkeslett og forskjellen fra UTC.
    • Generell informasjon om brukerens enhet: den unike enhetsidentifikatoren, enhetens unike identifikator i My Kaspersky, midlertidig enhetsidentifikator på My Kaspersky, nettverksnavnet på enheten, type enhet, type operativsystem, operativsystemversjon og installerte servicepakker, bilde av enhetstypen, datamaskinens navn i nettverket (domenenavnet), hash-sum for enhetens MAC-adresse og brukeridentifikator på My Kaspersky, teknologi som brukes til å bestemme enhetsparametere, versjon av enhetens opplistingsmotor, enhetsnavn, navnet og verdien til enhetsparametere, enhetens leverandør.
    • Generell informasjon om lisenser som brukes i programmet: lisensidentifikator, aktiveringskode, type lisens, nåværende lisensstatus, tjenesteinformasjon om lisensen, aktiveringsfeil, nåværende utløpsdato og -klokkeslett, lisensoverskrift, informasjon om ekstra lisenser som er lagt til.
    • Operativsystemets regionale innstillinger: informasjon om tidssone, standard tastaturlayout, språk.
    • Type token for enheten.
    • Tjeneste-ID.
    • Unik ID for enhet-bruker-forholdet i My Kaspersky.
    • Årsak til frakobling fra My Kaspersky.
    • Data for å motta en godkjenningstoken for økten.
    • Partnerens kode for endring av merkenavn.
    • ID for My Kaspersky-identifikator.
    • Informasjon om programmet: program-ID, unik ID for programinstallasjonen på datamaskinen, den fullstendige versjonen av programmet, program-ID på My Kaspersky, programtype, programstatusens versjon, aggregert programstatus, programmets driftsmodus, lisensens status, programmets beskyttelsesnivå, beskyttelseskomponentenes status, skannestatus, databasestatus, status for databaseoppdatering, versjoner av de brukte antivirusdatabasene og klokkeslettet for siste oppdatering, liste med oppdagede sikkerhetsproblemer, liste med anbefalinger og tilgjengelige handlinger.
    • Informasjon om oppdagelse av svake sikkerhetsinnstillinger i operativsystemet, brukerens valg angående svake sikkerhetsinnstillinger, modus for kjøring av oppgaven for søk etter svake sikkerhetsinnstillinger, resultatet av oppgaven for søk etter svake sikkerhetsinnstillinger, antallet svake sikkerhetsinnstillinger detektert, flagg som indikerer hvorvidt de svake sikkerhetsinnstillingene kan repareres eksternt, de behandlede detekterte svake sikkerhetsinnstillingene, gruppering av sikkerhetsinnstillingene etter viktighetsnivå, identifikator som identifiserer om datamaskinen brukes av et barn.
    • Liste over oppdagede sikkerhetsproblemer, liste over anbefalinger og versjonene deres, tilgjengelige handlinger, full versjon av programmet, protokollversjon, samlet beskyttelsesstatus, status for beskyttelseskomponenter, status for skanneoppgaver, status for oppdateringsoppgaver, liste over problemer oppdaget på brukerens enhet, beskyttelsesnivå, status for databaser og oppdateringsprosesser.
    • Informasjon om svake sikkerhetsinnstillinger: varslingstype, alvorlighetsgrad, lenke til kunnskapsbasen, behandlingsstatus, antall, mulighet for reparering, identifikator for oppdagelsesregel.
  • Gi deg tilgang til kjernefunksjonaliteten i den ervervede programvaren.

Kjernefunksjonaliteten for programvaren som beskrevet i brukerveiledningen, er å beskytte brukeren mot kjente trusler mot informasjonssikkerhet. For å levere denne kjernefunksjonaliteten, mens du bruker programvaren, må rettighetshaveren motta fra enheten din og behandle informasjon om den installerte programvaren, den anskaffede lisensen, de skannede objektene, registrerte trusler og infeksjoner på datamaskinen, informasjon om datamaskinen og enheter tilkoblet dertil og datamaskinens aktivitet på Internett:

• Informasjon om besøkte nettsteder: nettstedenes adresser, de innledende domenedelene av nettadressen som brukeren la inn i adresselinjen på nettleseren eller åpnet fra en søkemotor.
    • Raden med informasjon om kobling av aktiveringskoden til brukeren: den unike brukeridentifikatoren på My Kaspersky, aktiveringskoden for programvaren, lisenseiertypen (eier/ikke-eier), KPS Infra-signaturen.
    • informasjon som indikerer grensesnittelementet som brukeren bestemte seg for å kjøpe programvaren fra.
    • Informasjon om lisensiering: programvarens aktiveringskode, dato og klokkeslett for programvarens aktivering, antall dager som er gått siden aktivering av programvaren, antall gjenstående dager før utløp av lisensen, antall dager som har gått siden utløp av lisensen, type av installert lisens, aktiveringsdato for lisens, utløpsdato for lisens, lisensnøkkelens serienummer, lisensens status-ID, lisens-ID, billettens sekvens-ID, nåværende lisensstatus, nåværende abonnementstatus, gyldighetsperiode for den installerte lisensen, grunn for abonnementtilstand, abonnementets utløpsdato, ID for abonnementleverandørens dataplan, ordrenummer for kjøpet av lisensen, ID for prislisteposisjonen som lisensen ble utstedt for, lisensperiode, ytterligere lisensinformasjon, kundenavn, navnet til enheter lisensen er gyldig for, type lisensbruker, del av programvarens aktiveringskode, lisens-ID, identifikator for billettsekvensen, ID for lisensaktivering.
    • Informasjon om partneren: Identifikatoren for partneren som solgte lisensen, landet der partneren som solgte lisensen, befinner seg, partnerems ordrenummer som lisensen ble solgt under, fullt navn på partneren som lisensordren ble utstedt til.
    • Data om lisensen for identifisering av en gruppe brukere gjennom ytterligere egenskaper ved abonnementet.
    • Data om lisensen for identifisering av en gruppe brukere i selskapet som kjøpte lisensen, gjennom informasjonskommentar i lisensegenskapene.
    • Informasjon om programvaren: versjon av installert programvare, delversjonsnummer for programvaren uten automatiske oppdateringer, kode i lokaliseringsalfabetet for programvare i henhold til ISO 15924, programvareversjonsoppdatering, installeringsdato og -klokkeslett for programvare, språkkoden til programvaren i henhold til ISO 639-1, unik identifikator for installeringen av programvare, type installert programvare, landskode i henhold til ISO 3166-1 Alpha-2-programvarelokalisering, programvarens språk, programvarens region, identifikator for endring av merkevarenavn, programvare-ID, tilpasnings-ID, kode for endring av merkevarenavn, tilbakestillingstilstand for prøve, My Kaspersky-tilkoblingsstatus, My Kaspersky-bruker-ID, ID for start av programvareoppdatering, nettadresser for forespørsler om databaseoppdateringer, programkomponentet som startet forespørselen omdømmetjeneste og forespørselsscenario, tredjeparte programvare-ID-er (tilbudt under programinstallasjon, velges av bruker, installert), informasjon om installasjonsfeil, installasjonstid, endringsflagg for installasjonsprosess.
    • Brukerens enhets-ID.
    • Informasjon om operativsystemet: bit-størrelse for operativsystemet (f.eks. 32-biters eller 64-biters), operativsystemfamilie (f.eks. Windows eller Mac), operativsystemtype, operativsystemversjon, operativsystemets oppdateringspakke.
    • Status for brukers aksept av vilkårene i avtalen: avtaletype, versjon av avtalen, tilstand for aksept av avtale, dato for endring av erklæring.
    • Status for bruk av KSN, tidsavbrudd for melding i kø.
    • Verdi for programvurdering spesifisert av brukeren, antall dager etter installasjon vurderingsforespørselen dukket opp, brukerens kommentar.
    • ID for lenkens plassering i programmets grensesnitt, lenkens navn, type lenke.
    • Nettadresse som brukes for informasjonsforespørselen, protokolltype, overordnet nettadresse (som nettadressen ble mottatt fra), portnummer.
    • Informasjon om datamaskinens tilkobling til det trådløse nettverket: navnet til det trådløse nettverket (SSID), autentiseringstypen for det trådløse nettverket, kodingstypen for det trådløse nettverket, kontrollsummen (MD5 og SHA256) og navnet til tilgangspunktets MAC-adresse, de unike identifikatorene som er satt sammen med en unik datamaskinidentifikator, den unike installeringsidentifikatoren for datamaskinen, sikkerhetsnivået til det trådløse nettverket, kategorien til det trådløse nettverket, attributtet for DNS-navnet, DHCP-dataene for tilkoblingsinnstillinger til nettverket: kontrollsummen (SHA256) til IP-adressen (IPv4 og IPv6) til DNS-serverne, kontrollsummen (SHA256) til den lokale IP-adressen (IPv4 og IPv6), kontrollsummen (SHA256) til den lokale IP-adressen (IPv4 og IPv6) til porten, kontrollsummen (SHA256) til nettverksmaske og lengden til nettverksprefikset, liste over tilgjengelige nettverk.
    • Informasjon om trådløse nettverk: trådløse nettverks-ID (hash av ruterens MAC-adresse), trådløse nettverks-type, enhets-ID (hash av enhetens MAC-adresse + brukeridentifikator på My Kaspersky (hash (MAC + brukeridentifikator på My Kaspersky), enhetsstatus.
    • Unik ID for innhold som er levert av programmet og lest av brukeren, protokollversjon, knapp-ID, type handlingsknapp, type hendelsessted.
    • Informasjon om antall oppstarter av installert produkt: hash for startede produkter (MD5), format for startede filer.
    • Lokalisering, kode for endring av merkenavn, programtype, programversjon. hurtigreperasjon av program, OS-versjon, årsak til ugyldiggjøring av sertifikat, lenkenavn og mål, region, type operativsystem, liste med ID-ene til innhold brukeren har lest, SHA1-hash for brukerpålogging, første 5 byte av enhetens MAC-adresse som ble oppdaget i det overvåkede trådløse hjemmenettverket, hash for skannede objekter (MD5, SHA256), nettressursdomene, IP-adresse for nettserver, SHA1-hash for sertifikatet, sertifikattype, sertifikatinnholdet, oppdagelsesnavn, revisjon av databaseoppføring, ID for databaseoppføring, type databaseoppføring.
    • Unik ID for nettstedbrukeren som lastet ned distribusjonspakke fra nettstedet.

Informasjonen som mottas, beskyttes av rettighetshaveren i henhold til etablerte juridiske krav og kreves for å sikre operasjon av programvaren som er lisensiert av deg.

Kaspersky kan bruke statistikkdataene som innhentes, genereres basert på informasjonen som hentes inn, til å overvåke trender innen sikkerhetstrusler for datamaskiner og publisere de tilhørende rapportene.

Erklæring for Kaspersky Security Network

For å øke programvarens reaksjonsevne på informasjon og nettverkssikkerhetstrusler, godtar brukeren å oppgi følgende informasjon:

• Informasjon om operativsystemet (OS) som er installert på datamaskinen og installerte oppdateringer.
  • Informasjon om rettighetsinnehaverens installerte programvare og antivirusbeskyttelsens status: programvareversjonen, de unike programvareidentifikatorene på datamaskinen, informasjon om oppdateringer.
  • Informasjon om alle skannede objekter og handlinger: navnet til det skannede objektet, dato og klokkeslett for skannen, URL-adressen og henviseren det ble lastet ned fra, nav og størrelser til skannede filer og baner til dem, arkivflagg. dato og klokkeslett for filopprettelsen, navn på komprimeringsprogrammet (hvis filen ble komprimert), filentropi, filtype, filtypekode, identifikator og format, URL-adressen som objektet ble lastet ned fra, objektets kontrollsummer (MD5, SHA256, SHA2), typen og verdien til objektets supplerende kontrollsum, data om objektets digitale signatur (sertifikat), antall starter av objektet siden forrige statistikk ble sendt, oppgaveidentifikator for programvaren som utførte skannen, filbildestørrelsen, undersystem for PE-filhode, karakteristikk for PE-filhode, antall deler, bitmaske fra DataDirectory, overleggsstørrelse, antall strenger som ble funnet, antall ikke-tilfeldige strenger som ble funnet, vektor for DataDirectory-objekter sortert av RVA, vektor for DataDirectory-objektert sortert etter delnummer, cosinushash fra de innhentede dataene, minwise-hash fra de innhentede dataene, identifikator som indikerer hvorvidt dataene ble sendt i tvunget modus, skannetype, emuleringsdybde, emuleringsversjon, objekthash, filentropi, frekvens av 0s, frekvens av tall, 4-biters DWT-vektor, virtuall delstørrelse, faktisk delstørrelse, tekniske parametere for de gjeldende deteksjonsteknologiene.

For kjørbare filer: tegn på sending av tjenesteinformasjon, omdømmegodkjenningsflagg eller signaturflagg, navn, type, ID-type, kontrollsum (MD5) og størrelsen på programmet som ble lastet av objektet som valideres, programmets bane og malbaner, tegn på Autokjør-listen, registreringsdatoen, listen over egenskaper, navnet på komprimeringsprogrammet, informasjon om programmets digitale signatur: utgiverens sertifikat og navnet på den opplastede filen i MIME-format.

• Informasjon om kjørende programmer og deres moduler: kontrollsummer (MD5, SHA256) for kjørende filer, størrelser, egenskaper, opprettelsesdato og informasjon om PE-filhode, navn på komprimeringsprogrammene (hvis filen var komprimert), koden til kontoen som prosessen ble startet for, kommandolinjeparameterne som brukes for å starte prosessen, navn på filer og deres moduler, kontrollsummene av filer (SHA256), kjøring av den kjørbare filen, identifikatorforholdene for dannelse av statistikk basert på den oppgitte informasjonen, en identifikator for eksistensen og gyldigheten av de oppgitte dataene i statistikken.
  • Informasjon om prosessene som kjører på systemet: prosess-ID (PID), prosessnavn informasjon om kontoen prosessen ble startet fra, programmet og kommandoen som startet prosessen, den fullstendige banen til prosessens filer, den startende kommandolinjen, en indikasjon på hvorvidt prosessfilen har autokjøringsstatus, en beskrivelse av produktet som prosessen tilhører: navnet til produktet og informasjon om utgiveren samt digitale sertifikater som brukes, og informasjon som er nødvendig for å bekrefte påliteligheten deres, eller informasjon om fraværet av den digitale signaturen til en fil, og informasjon om modulene som er lastet inn i prosessen: navn, størrelser, typer, opprettelsesdatoer, attributter, kontrollsummer (MD5, SHA2-256, SHA1), banene til dem, informasjon om PE-filhode, navn på komprimeringsprogrammet (hvis filen ble komprimert), IP-adresser (IPv4 eller IPv6) til besøkte nettsteder, domenenavnet, metoden for å fastslå domenenavnet, tegnet som indikerer at domenenavnet er oppført i listen, navnet til filen til prosessen som åpnet nettstedet, størrelsen og kontrollsummene (MD5, SHA2-256) til prosessens fil, banen til prosessens fil og malkoden for filbanen, resultatet av bekreftelsen av filsertifikatet, brukeragentstrengen, lagringsvarigheten til informasjonen før den ble sendt til KSN, resultatet av filbekreftelsen av KSN.
  • Hvis det oppdages trusler eller sårbarheter, gis i tillegg til informasjon om det oppdagede objektet, også informasjon om identifikatoren, versjonen og typen register i anti-virusdatabasen, navnet på trusselen basert på Rettighetshaverens klassifikasjon, kontrollsummen (MD5, SHA2-256, SHA1) av programfilen som ba om URL-en der trusselen ble oppdaget, IP-adressen (IPv4 eller IPv6) til den oppdagede trusselen, identifikatoren for den typen trafikk som trusselen ble oppdaget på, sårbarhetsidentifikatoren og dens trusselnivå, URL-adressen til nettsiden der sårbarheten ble oppdaget, det mellomliggende resultatet av objektanalyse og flagget for stille oppdagelse av objektet.
  • Informasjon om nettverksangrep: IP-adressen til den angripende datamaskinen og portnummeret som nettverksangrepet er rettet mot på brukerens datamaskin, identifikatoren for protokollen som brukes til å utføre angrepet, angrepets type og navn og informasjon om oppføringen i antivirus-databasen.
  • URL- og IP-adressene til nettsiden der skadelig eller mistenkelig innhold ble oppdaget, navnet, størrelsen og kontrollsummen for filen som ba om URL-en, identifikator og vekt for regelen som ble brukt for å få en avgjørelse, angrepets mål.
  • Informasjon om endringer utført av brukeren i listen over nettsteder som er beskyttet av komponenten Sikre penger: URL-adressen til nettstedet, et flagg som angir at et nettsted er lagt til, modifisert eller slettet, informasjon om hvorvidt nettstedet ble lagt til i programvarevinduet eller via en nettleser, URL-adressen brukeren åpnet nettstedet fra (hvis nettstedet ble lagt til fra en nettleser), informasjon om hvorvidt brukeren valgte å huske endringen for nettstedet (hvis nettstedet ble lagt til fra en nettleser), informasjon om modusen Sikre penger kjører i for et nettsted.
  • Samlede data fra resultatene fra skanning ved bruk av de lokale KSN-databasene og sky-databasene: antall unike, ukjente objekter, antall unike pålitelige objekter, antall unike upålitelige objekter, det totale antallet dommer «ukjent objekt», «klarert objekt» og «ikke klarterte objekter», antall objekter som er pålitelige basert på en validering av et sertifikat, utpekt som pålitelig basert overføringen av pålitelig fra en pålitelig prosess, antall ukjente objekter som det ikke har blitt tatt noen avgjørelse om pålitelighet for, antall ukjent objekter som brukeren har utpekt som pålitelige.
  • informasjon om bruken av Kaspersky Security Network (KSN): KSN-identifikator, programvareidentifikator, full versjon av programmet, upersonlig IP-adresse til brukerens enhet, kvalitetsindikatorer for oppfylling av KSN-forespørsler, kvalitetsindikatorer for behandling av KSN-pakker, indikatorer for antallet KSN-forespørsler og informasjon om typen KSN-forespørsler, dato og klokkeslett for når statistikk begynte å bli sendt, dato og klokkeslett for når sendingen av statistikk ble avsluttet, KSN-protokollversjon
  • Informasjon om komponenten Privat surfing: henviseren fra http-sporingsforespørsel, navnet på tjenesten eller organisasjonen som leverer sporingstjenestene, kategorien av sporingstjenesten i samsvar med rettighetshaverens kategorisering, ID og versjonen av nettleseren som åpnet URL-adressen.
  • Hvis et potensielt ondsinnet objekt oppdages, gis det informasjon om data i prosessminnet, elementer av systemobjekthierarkiet (ObjectManager), data i UEFI BIOS-minnet, navnene på registreringsnøkler og deres verdier.
  • Informasjon om hendelser i systemloggene: hendelsens tidsstempel, navnet på loggen hvor hendelsen ble funnet, type og kategori av hendelse, navn på hendelsens kilde og hendelsens beskrivelse.
  • Informasjon om nettverksforbindelser: versjon og kontrollsummer (MD5, SHA2-256, SHA1) for den filen hvor prosessen ble startet som åpnet porten, banen til prosessens fil og dens digitale signatur, lokale og fjerntilkoblede IP-adresser, numre på lokale og fjerntilkoblede forbindelsesporter, tilkoblingsstatus, tidsstempel for portens åpning.
  • Informasjon om den trådløse nettverksforbindelsen som brukes av datamaskinen: navn på det trådløse nettverket, kontrollsummen (MD5 and SHA256) for MAC-adressen til aksesspunktet, flagg som indikerer om datamaskinen kjører på batteristrøm eller en stasjonær strømtilførsel, DNS-flagg, type datamaskin, informasjon om trådløs nettverkstype og sikkerhet; de unike identifikatorene som er laget ved hjelp av en unik identifikator for datamaskinen, unik identifikator for programvareinstallasjonen, navn på det trådløse nettverket og MAC-adressen for tilgangspunktet; informasjon om de tilgjengelige trådløse nettverkene: navnet på det trådløse nettverket, MAC-adressen for tilgangspunktet, informasjon om det trådløse nettverkets sikkerhets- og signalkvalitet; flagg for bruk til VPN-forbindelsen, kategorien av trådløst nettverk som er spesifisert i programvaren, DHCP-innstillinger, kontrollsummen (SHA256) for IP-adressen (IPv4 og IPv6) til datamaskinen, domenenavnet og kontrollsummen (SHA256) til banen fra URL-adressen til sikret portal; WPS-innstillingene til tilgangspunktene: kontrollsummene for navnet og serienummeret til det trådløse apparatet, nummer og navn på modellen til den trådløse enheten, produsentnavn, lokalt tidspunkt for start og slutt på den trådløse forbindelsessesjonen, listen over tilgjengelige, trådløse aksesspunkter og deres parametere, overvåkningsmodus for enhetstilkoblinger til det trådløse nettverket i hjemmet.

Tjenesten Kaspersky Security Network kan behandle og sende inn hele filer, for eksempel objekter som er oppdaget via skadelige koblinger, og kan brukes av kriminelle for å skade datamaskinen din og/eller deler av filer til Kaspersky for undersøkelse.

I tillegg, for å unngå problemer og å undersøke de som oppstår, kan klarerte kjørbare og ikke-kjørbare filer, programaktivitetsrapporter, deler av datamaskinens RAM og operativsystemets oppstartssektor bli sendt, samt følgende informasjon om filer og prosesser:

• Navnene og banene for filene som ble åpnet av prosessen.
  • Navn på registernøkler som ble åpnet av prosessen, samt verdiene deres.
  • URL- og IP-adresser som ble åpnet av prosessen.
  • URL- og IP-adressene som den kjørende filen ble lastet ned fra.

For å forbedre kvaliteten på Kaspersky-produktene samtykker brukeren i å gi Kaspersky følgende informasjon:

• Informasjon om bruken av produktets brukergrensesnitt: informasjon om åpningen av grensesnittets vinduer (identifikatorer og navn på vinduer og brukte kontrollelementer) og bytting mellom vinduer, informasjon som fastslår årsaken til at et vindu åpnes, dato og klokkeslett da grensesnittet ble startet og fasene for grensesnittets oppstart, tidspunktet for brukerens samhandling med grensesnittet og typen samhandling, informasjon om endringer i innstillingene og produktparameterne (navnet på innstillingen eller parameteren, samt gamle og nye verdier).
  • ID-en til programmet i interaktiv modus.
  • Informasjon om oppdateringer av den installerte programvaren og antivirusdatabaser: IP-adressene (IPv4 eller IPv6) for den oppdateringskilden som blir brukt, typen av oppdateringsoppgave, antallet og den samlede størrelse av filer som er nedlastet under en oppdatering, den gjennomsnittlige nedlastingshastigheten for oppdateringsfilene, den gjennomsnittlige hastigheten for nettverksoperasjoner under oppdatering, fullføringsstatus for oppdateringsoppgaven, type av feil som kan forekomme under en oppdatering, antall mislykkede oppdateringer, identifikatoren til produktkomponenten som utfører oppdateringer og databaseversjon og data for opprettelse, verdien for målfilteret.
  • Informasjon om versjonene av operativsystemet (operativsystemets overordnede versjon, operativsystemets underordnede versjon, operativsystemets build, operativsystemets servicepakke) og installerte oppdateringer, gjeldende og standard språkinnstillinger for operativsystem, versjon og kontrollsummer (MD5, SHA2-256, SHA1) for operativsystemets kjernefil, parametere for operativsystemets kjøremodus, operativsystemutgave, operativsystemets egenskaper, operativsystemets prosessortype.
  • Informasjon om programvaren som er installert på datamaskinen: navnet på programvaren og navnet på dens utgiver, informasjon om registreringsnøkler og deres verdier, informasjon om programvarens komponentfiler: kontrollsummer (MD5, SHA2-256, SHA1), navn på en fil, dens bane på datamaskinen, størrelse, versjon og digital signatur.
  • Informasjon om maskinvare som er installert på datamaskinen: type, navn, modellnavn, fastvareversjon, parametre for innebygde og tilkoblede enheter.
  • Informasjon om siste mislykkede omstart av operativsystemet: antall mislykkede omstarter.
  • Informasjon om bruk av Adaptiv sikkerhet-scenariene: identifikatoren til programvaren eller brukerenhandlingen når innskrivingen av passord oppdages, identifikatoren til operativsysteminnstillingen, som reduserer nivået av datamaskinbeskyttelse, identifikatoren til programvaren eller brukerhandlingen ved oppdagelse av en slik innstilling, aktørtypen som endret operativsysteminnstillingen, typen skanneoperasjon som ble brukt til å oppdage operativsysteminnstillingen, resultatet av skannen, kontrollsummen (SHA256) basert på den unike installerings-ID-en for programvaren og statistikk-ID-en, samt identifikatorene som indikerer bruk av datamaskinen av et barn.
  • Informasjon om enheter som er koblet til det trådløse nettverket: enhetens MAC-adresse, typen, antall tegn i tittelen, typen installert operativsystem, produsentnavnet og dataene fra DHCP-pakken som mottas fra enheten.

Ved å delta i KSN, samtykker brukeren å oppgi følgende informasjon til alle formål som er nevnt ovenfor:

• Den unike identifikatoren for programvareinstallasjonen.
  • Den fulle versjonen av den installerte programvaren.
  • Typeidentifikatoren til den installerte programvaren.
  • Datamaskinens unike identifikator med den installerte programvaren.

Kaspersky beskytter informasjonen som mottas i henhold til gjeldende lovgivning og Kasperskys regler. Data videresendes over en sikker kanal.

Filer (eller deler av dem) som kan utnyttes av inntrengere til å skade datamaskinen eller data, kan også sendes til Kaspersky for videre undersøkelser.

Lese Kaspersky Security Network-erklæringen og trekke tilbake samtykket ditt

Du samtykker i å sende inn følgende informasjon for programidentifikasjon i løpet av database- og moduloppdateringer:

• Applikasjon-ID (AppID)
  • Aktive lisens-ID
  • Unik programinstallasjon-ID (InstallationID)
  • Unik oppdateringsoppgave start-ID (SessionID)
  • Versjon av programvaren (BuildInfo)
  • Informasjon om oppdatering av Updater-komponenten: mislykkede oppdateringsoppgaver, antall mislykkede oppstarter etter oppgraderingen, versjonen til komponenten, feilkoden, ID.en for typen oppdateringsoppgave, statuskoden til programvaren etter oppdateringen, datoen og klokkeslettet statistikken sendes

Programmet behandler og lagrer også følgende personlige data som vises i programgrensesnittet:

• E-postadressen som ble brukt ved tilkobling til My Kaspersky
  • Nettstedsadresser som ble lagt til unntakene (vist i komponentene Web-Antivirus, Sporing av nettsteder, innstillinger for Sikre penger og i vinduet Rapporter)
  • Lisensdata
  • Hashene til passord
  • Hashene til e-postadresser

Disse dataene lagres lokalt i en ikke-endret form og kan vises under alle brukerkontoer på datamaskinen.