Kaspersky Security Cloud for Mac

Fil-Antivirus

14. februar 2022

ID 96931

File Anti-Virus hindrer infeksjon av datamaskinens filsystem. Komponenten starter ved oppstart av operativsystemet, kjører kontinuerlig i datamaskinens minne, og skanner etter virus og andre skadelige programvarer i alle filer som blir åpnet, lagret eller kjørt på datamaskinen og på alle tilhørende disker. Hvis du deaktiverer Fil-Antivirus, starter ikke komponenten samtidig med operativsystemet. Du må da reaktivere Fil-Antivirus manuelt.

Aktiver/deaktiver Fil-Antivirus

Du kan opprette et beskyttelsesomfang for File-Antivirus.

Legge til / fjerne en fil eller mappe i beskyttelsesomfanget

Legg til / et objekt i listen over standardobjekter til/fra beskyttelsesomfanget

Deaktivere beskyttelse av et objekt i beskyttelsesomfanget

Aktivere skanning av det skrivebeskyttede systemvolumet

Når du eller et program forsøker å få tilgang til en fil som er inkludert i beskyttelsesomfanget, sjekker Fil-Antivirus iSwift-databaser for informasjon om filen og bruker denne informasjonen din å fastslå hvorvidt filen skal skannes.

Det er mulig å kjenne igjen og oppdage skadelige objekter takket være signaturanalyse, en måte å søke etter trusler på som bruker trusselbeskrivelsene i antivirusdatabasene. I tillegg til signaturanalyse bruker Fil-Antivirus en heuristisk analyse og andre skanneteknologier.

Etter oppdagelse av et objekt, viser programmet et varsel om det og utfører en handling på objektet basert på preferansene dine for Fil-Antivirus.

Velg handlingen Fil-Antivirus skal utføre når det oppdages en infisert fil

Før du forsøker å desinfisere eller slette en infisert fil, oppretter Kaspersky Security Cloud en sikkerhetskopi for senere gjenopprettelse eller desinfisering. En filkopi dukker opp i Karantene. Du kan forsøke å desinfisere denne filen senere ved hjelp av oppdaterte antivirusdatabaser.

Informasjon om operasjonene til Fil-Antivirus og alle oppdagede farlige objekter logges i en rapport.

Merk: Hvis Fil-Antivirus slutter å kjøre, og viser en feil, kan du vise rapporten og prøve å starte komponenten på nytt. Kontakt teknisk støtte hos Kaspersky hvis problemet ikke er løst.

Vise rapporter fra Fil-Antivirus