Kaspersky VPN Secure Connectiоn for Windows

Slik konfigurerer du delt tunnelering

12. oktober 2023

ID 232827

Du kan konfigurere aktivering av en VPN-tilkobling kun for utvalgte programmer (delt tunnelering).

Slik konfigurerer du aktivering av en VPN-tilkobling for utvalgte programmer

Den delte tunneleringsfunksjonen har følgende begrensninger:

• Delt tunnelering fungerer bare på Microsoft Windows 10 eller nyere. Hvis du oppgraderer et eldre operativsystem til disse versjonene, må du installere Kaspersky VPN Secure Connection på nytt for at funksjonaliteten skal bli tilgjengelig.
  • Delt tunnelering med antivirusprogrammer. I så fall vil Kaspersky VPN Secure Connection vise en feilmelding.
  • Delt tunnelering kan påvirke hvordan TeamViewer kjører. For å jobbe med TeamViewer, kan du ganske enkelt aktivere VPN uten denne funksjonen.
  • Hvis en VPN-tilkobling er aktivert, vil alle programmer, inkludert de som er lagt til i unntak, bruke VPN-tunnelens DNS i stedet for brukerens DNS.
  • DNS forespørsler fra apper i listen som er satt til å operere gjennom VPN passerer ikke alltid gjennom DNS serveren eller VPN tunnelen. I noen situasjoner kan DNS forespørsler fra en app sendes utenfor VPN tunnelen.
  • VPN instillinger for valgte apper påvirker bare den angitte filstien til appene. Hvis en filsti endres, for eksempel hvis en app fra listen blir oppdatert, vil innstillingene for valgte apper ikke automatisk gjelde for dem.