Kontrollere datamaskinbruk

15. januar 2024

ID 70787

Webpolicybehandling kan brukes til å begrense tiden som brukeren tilbringer ved datamaskinen. Du kan angi et tidsintervall når Webpolicybehandling skal blokkere tilgang til datamaskinen (sengetid), samt en generell tidsbegrensning for datamaskinbruk hver dag. Du kan angi ulike tidsverdier for ukedager og helger.

Slik konfigurerer du tidsbegrensning på datamaskinbruk:

1. Gå til vinduet med innstillinger for Webpolicybehandling.
  2. Velg delen Datamaskin i innstillingsvinduet i Webpolicybehandling.
  3. For å spesifisere et tidsintervall hvor nettpolicybehandling vil blokkere tilgang til datamaskinen, i Ukedager og Helger-delene, merk av for Blokker tilgang fra N til N.
  4. Angi tidspunktet for blokkeringsoppstart i rullegardinlisten ved siden av boksen Blokker tilgang fra N.
  5. Angi tidspunktet for blokkeringsstopp i rullegardinlisten til N.

Webpolicybehandling vil blokkere brukerens tilgang til datamaskinen under det angitte tidsintervallet.

6. Du kan opprette tidsplanen for datamaskinbruk ved hjelp av en tabell. Hvis du vil se tabellen, klikker du på Åpne tabellen med tidsplan for datamaskinbruk-knappen.

Webpolicybehandling vil blokkere brukerens tilgang til datamaskinen etter tidsplan som spesifisert i tabellen.

7. Hvis du vil begrense den totale datamaskinbruken i løpet av én dag, merker du av for alternativet Ikke tillat tilgang i mer enn N timer per dag i delene Ukedager og Helger. Deretter velger du et tidsintervall i rullegardinlisten ved siden av avmerkingsboksen.

Webpolicybehandling blokkerer brukerens tilgang til datamaskinen når den samlede datamaskinbruken i løpet av en dag overstiger den angitte tiden.

8. Hvis du vil legge inn pauser i brukerens datamaskinøkter, går du til delen Pauser og merker av for Ta en pause <time> for <duration>. Deretter velger du verdier for pausenes hyppighet (for eksempel hver time) og lengde (for eksempel 10 minutter) i rullegardinlisten ved siden av avmerkingsboksen.
  9. Skyv vekselbryteren øverst i vinduet til Kontroll er aktivert Veksle i "På"-posisjon.

Webpolicybehandling vil blokkere brukerens tilgang til datamaskinen i henhold til de angitte innstillingene.