Personvernrengjøring

8. juli 2024

ID 70902

Brukerens handlinger på datamaskinen logges i operativsystemet. Følgende informasjon lagres:

• Detaljer om utførte søk og besøkte nettsteder
  • Informasjon om programmer som er startet, og om filer som er åpnet og lagret
  • Oppføringer i hendelsesloggene i Microsoft Windows
  • Annen informasjon om brukeraktivitet

Inntrengere og uautoriserte personer vil kanskje kunne få tilgang til konfidensiell informasjon i informasjon fra tidligere brukerhandlinger.

Programmet inkluderer:

• Veiviseren for personvernrengjøring, som rydder opp i spor etter brukeraktivitet i systemet.
  • Veiviseren for gjenoppretting av innstillinger, som ruller tilbake endringene som tidligere ble gjort av veiviseren for personvern. Dette alternativet er tilgjengelig hvis veiviseren har fjernet aktivitetsspor før.

Slik kjører du veiviseren for personvernrengjøring:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Personvern.
  3. I blokken Personvernrengjøring klikker du på Finn-knappen.
  4. Deretter blir du bedt om å lukke alle nettleservinduer og fortsette.
  5. Veiviseren utfører et søk etter aktivitetsspor på datamaskinen. Dette kan ta en stund. Når søket er fullført, fortsetter veiviseren automatisk videre til neste trinn.
  6. Hvis du trenger å slå på automatisk fjerning av aktivitetsspor, slår du på Automatisk fjerning av aktivitetsspor veksle til , opprett en tidsplan for rengjøringsøkter og angi Windows-kontoen og passordet ditt.
  7. Angi hvilke data som må fjernes i Velg handlinger blokker og klikk på Lagre og fjern knappen eller Fjern -knappen hvis du ikke endret listen over handlinger.

Hvis du vil vise handlinger som er inkludert i en gruppe, kan du utvide listen for den valgte gruppen. Hvis du vil at veiviseren skal utføre en viss handling, må du merke av i den tilhørende boksen ved siden av handlingen. Som standard utfører veiviseren alle anbefalte og sterkt anbefalte handlinger. Hvis du ikke ønsker å utføre en bestemt handling, fjerner du avmerkingen i boksen ved siden av handlingen.

Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke deaktiverer bokser som er aktivert som standard, fordi det vil føre til at datamaskinen blir sårbar for trusler.

8. Veiviseren vil utføre handlingene som ble valgt på det forrige trinnet. Det kan ta litt tid å rydde opp aktivitetsspor. Hvis du vil rydde opp i aktivitetsspor, må du eventuelt starte datamaskinen på nytt. Hvis det er tilfellet, vil veiviseren varsle deg om det.

Slik kjører du veiviseren for gjenoppretting av innstillinger:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Personvern.
  3. I blokken Personvernrengjøring klikker du på Gjenopprett innstillinger-knappen.
  4. Veiviseren utfører et søk etter endrede innstillinger. Dette kan ta en stund. Når søket er fullført, fortsetter veiviseren automatisk videre til neste trinn.
  5. Velg hvilke innstillinger som må gjenopprettes, og klikk på Gjenopprett knappen.
  6. Deretter får du beskjed om at operasjonen er fullført. Operasjonen kan ta litt tid. Hvis du vil gjenopprette visse aktivitetsspor, må du eventuelt starte datamaskinen på nytt. Hvis det er tilfellet, vil veiviseren varsle deg om det.