Om modusen Klarerte programmer

16. september 2019

ID 82990

I Kaspersky Total Security kan du lage et sikkert miljø på datamaskinen, kalt Klarerte programmer, der du kun kan starte klarerte programmer. Modusen Klarerte programmer er nyttig hvis du bruker et standard sett med velkjente programmer og du ikke trenger å stadig laste ned og kjøre nye ukjente filer fra Internett. Når du kjører i modusen Klarerte programmer, blokkerer Kaspersky Total Security alle programmer som ikke er klassifisert som klarerte av Kaspersky. Avgjørelsen om et program skal klareres eller ikke, er basert på informasjon som er mottatt via Kaspersky Security Network, detaljer om programmets digitale signatur og klareringsnivået til installasjonsprogrammet og kilden for programnedlastingen.

Modusen Klarerte programmer har følgende funksjoner og begrensninger:

• Hvis du vil bruke modusen Klarerte programmer, må følgende komponenter være aktivert: Programkontroll, File Anti-Virus og Systemvakt. Hvis noen av disse komponentene slutter å kjøre, deaktiveres Klarerte programmer.
  • Modusen Klarerte programmer kan være utilgjengelig dersom systemfilene er plassert i partisjonene til en harddisk med et ikke-NTFS-filsystem.
  • Det er mulig at modusen Klarerte programmer mangler eller ikke er tilgjengelig for gjeldende versjon av Kaspersky Total Security. Om modusen Klarerte programmer er tilgjengelig i Kaspersky Total Security, avhenger også av regionen og leverandøren din. Hvis du trenger modusen Klarerte programmer, må du passe på å spørre når du kjøper programmet.
  • Hvis din versjon av Kaspersky Total Security støtter modusen Klarerte programmer, men denne modusen ikke er tilgjengelig for øyeblikket, kan du eventuelt gjøre modusen tilgjengelig ved å oppdatere databasen og programmodulene. Etter at databasene og programmodulene er oppdatert, kan du konfigurere kjøremodusen for ukjente programmer og moduler.

Modusen Klarerte programmer kan aktiveres automatisk eller manuelt. Når modusen Klarerte programmer aktiveres manuelt, tilordnes alle programmene som er installert på datamaskinen, statusen Klarert. Programmer som installeres etter at Klarerte programmer er aktivert, tilordnes ikke statusen Klarert. De behandles i henhold til de generelle reglene i Programkontroll.

Du kan også aktivere modusen Klarerte programmer manuelt etter at Kaspersky Total Security har analysert operativsystemet og installert programmer. Hvis Kaspersky Total Securitys analyse oppdager at ukjente programmer har blitt installert på datamaskinen din, men du er klar over disse programmene, anbefaler vi at du aktiverer modusen Klarerte programmer og tillater oppstart av disse programmene.

Modusen Klarerte programmer aktiveres automatisk hvis Kaspersky Total Securitys analyse av operativsystemet og installerte programmer viser at mesteparten av programmene på datamaskinen er klarerte.

Når Klarerte programmer er aktivert, vil Kaspersky Total Security eventuelt blokkere programmer som ikke gjenkjennes som klarerte. Hvis du bruker slike programmer, kan du tillate at de kjøres, og aktivere Klarerte programmer.

Se også:

Slik aktiverer du modusen Klarerte programmer

Slik deaktiverer du modusen Klarerte programmer