Om rydding av ubrukte data

16. september 2019

ID 89933

Operativsystemet akkumulerer midlertidige og ubrukte filer over tid. Disse filene kan ta opp mye diskplass og dermed påvirke programytelsen, men de kan også utnyttes av skadelig programvare.

De midlertidige filene opprettes ved oppstart av programmer eller operativsystemer. Noen av dem slettes derimot ikke når programmet eller operativsystemet slås av. Kaspersky Total Security inneholder en veiviser for rydding av ubrukte data.

Rydding av ubrukte data kan finne og slette følgende filer:

• Systemhendelseslogger, der navnene på alle aktive programmer er registrert
  • Hendelsesloggene til ulike programmer eller oppdateringsverktøy (for eksempel Windows Updater)
  • Systemtilkoblingslogger
  • Midlertidige filer for nettlesere (informasjonskapsler)
  • Midlertidige filer som blir igjen etter installering/fjerning av programmer;
  • Innholdet i Papirkurven
  • Filer i Temp-mappen, som kan vokse til flere gigabytes

I tillegg til sletting av ubrukte filer fra systemet, sletter veiviseren filer som kan inneholde konfidensielle data (passord, brukernavn, data fra registreringsskjemaer). Vi anbefaler imidlertid at du bruker veiviseren for personvernrengjøring til å slette slike data.

Se også:

Rydde ubrukte data