Bytting til Kaspersky Free når lisensen for Kaspersky Total Security er utløpt

1. april 2021

ID 155354

Når lisensen for Kaspersky Total Security utløper, kan du kjøpe en ny lisens og fortsette å bruke alle funksjonene i programmet. Programmet kan også be deg om å bytte til Kaspersky Free for å beholde den grunnleggende beskyttelse av datamaskinen.

Hvis du ikke brukte datahvelv eller sikkerhetskopier mens lisensen din var aktiv, kan det hende bytting til Kaspersky Free skjer automatisk. Etter byttet, varsler programmet deg om det og ber deg fornye lisensen eller fortsette å bruke versjonen med gratis beskyttelse.

Hvis du brukte datahvelv og/eller sikkerhetskopier mens lisensen din var aktiv, varsler programmet deg om at tilgangen til dem vil begrenses fordi lisensen utløper.

Hvis du vil fornye eller bytte til Kaspersky Free, gjør du ett av følgende:

• Hvis du vil fornye lisensen, og fortsette å bruke alle funksjoner i Kaspersky Total Security, klikker du på Forny lisens-knappen.

Klikking på denne knappen fører deg til butikken.

• Klikk på Ikke nå hvis du ikke ønsker å fornye lisensen.

Hvis du klikker på denne knappen, vil programmet sjekke om det finnes andre lisenser. Hvis programmet ikke finner noen andre lisenser, kan du bli bedt om å bytte til Kaspersky Free.

Start migrering til Kaspersky Free

Ved dette trinnet tilbyr migreringsveiviseren deg mulighet til å bytte til Kaspersky Free og beholde grunnleggende beskyttelse for datamaskinen.

Hvis du vil bytte til Kaspersky Free, klikker du på knappen Bytt til Kaspersky Free.

Bekreft migrering til Kaspersky Free

Ved dette trinnet tilbyr migreringsveiviseren deg å bekrefte eller avslå bytting til Kaspersky Free.

Hvis du brukte datahvelv og/eller sikkerhetskopier mens lisensen din var aktiv, varsler programmet deg om at tilgangen til dem vil begrenses etter bytting til Kaspersky Free. Hvis du vil beholde tilgang til filene som er lagret i datahvelvene, flytter du dem til et annet sted før du fortsetter for å bytte til Kaspersky Free. Hvis du vil gjenopprette data fra sikkerhetskopier, kan du bruke Kaspersky Restore Utility.

Gjør ett av følgende:

• Du bekrefter bytting ved å klikke på Bytt-knappen.

Migreringsveivieren fortsetter til neste trinn.

• Hvis du vil avslå bytting, klikker du på Avbryt-knappen.

Migreringsveiviseren starter.

Søk etter inkompatibel programvare

Ved dette trinnet sjekker veiviseren om datamaskiner har installerte programmer som ikke er kompatible med Kaspersky Free. Hvis ingen slike programmer blir funnet, fortsetter migreringsveiviseren automatisk til neste trinn. Hvis du lukker migreringsveiviserens vindu under dette trinnet, fortsetter søket etter inkompatibel programvare i bakgrunnen.

Hvis det oppdages slike programmer, viser migreringsveiviseren en liste over dem i et vindu, og du blir bedt om å avinstallere dem.

Etter at inkompatible programmer er avinstallert, fortsetter du til neste trinn.

Fullfører migrering til Kaspersky Free

Ved dette trinnet forteller migreringsveiviseren deg at byttingen til Kaspersky Free er fullført.

Du starter Kaspersky Free ved å klikke på Kjør-knappen.