Aktivere eller deaktivere bakgrunnsskanning

1. april 2021

ID 199672

En bakgrunnsskanning er en automatisk skannemodus i Kaspersky Total Security som ikke viser varsler. Denne skanningen bruker færre datamaskinressurser enn andre typer skanninger (for eksempel Fullstendig skanning). I denne modusen skanner Kaspersky Total Security systemminnet, systemvolumer, bootsektorer og oppstartsobjekter, og søker etter rootkits.

En bakgrunnsskanning startes i følgende tilfeller:

• Etter at antivirusdatabasene er oppdatert.
  • Tretti minutter etter Kaspersky Total Security starter.
  • Hver sjette time.
  • Hvis datamaskinen forblir inaktiv i fem minutter eller mer (etter at skjermspareren er aktiv).

En bakgrunnsskanning avbrytes når noen av følgende betingelser er oppfylt:

• Datamaskinen er i bruk igjen.
  • Hvis Skanning når inaktiv ikke er utført på mer enn ti dager, avbrytes ikke skanningen før den er ferdig.
  • Datamaskinen (bærbar PC) bytter til batterimodus.

Når du kjører en bakgrunnsskanning, skanner ikke Kaspersky Total Security filer som har innhold på skylagringssystemet OneDrive.

Aktivere eller deaktivere en bakgrunnsskanning:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Skann.

Vinduet Skann åpnes.

3. I Skann-vinduet klikker du på Settings 2019.png ikonet i delen Bakgrunnssøk.

Vinduet Innstillinger for Bakgrunnssøk åpnes.

4. I vinduet Innstillinger for Bakgrunnssøk endrer du bryteren til eller Av.