Slik øker du datamaskinens ytelse

1. april 2021

ID 203269

Datamaskinens operativsystem kan begynne å bli tregt etter bruk over lengre tid. Denne reduserte hastigheten skyldes et stort antall overflødige filer og feil i Windows-registeroppføringer som samler seg opp under bruk.

Operativsystemet kan også bli tregere på grunn av installerte programmer som sjeldent brukes. Mange av disse programmene kan kjøre med en gang operativsystemet lastes inn, og kan gjøre datamaskinen betydelig tregere. Det kan også hende at du ikke er klar over at et bestemt program kjører i bakgrunnen og bruker opp dataressursene.

Slik øker du datamaskinens ytelse:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på knappen Øk datamaskinens ytelse.
  3. I det åpne vinduet Øk datamaskinens ytelse:
    • I seksjonen Øk datamaskinens ytelse klikker du på Start-knappen (eller Vis hvis søket allerede er utført).

Programmet utfører et søk og genererer en rapport med følgende innhold:

• Ubrukte systemfiler. Klikk på denne blokken for å se en detaljert rapport om operativsystemfilene som ikke brukes. Klikk på Fjern for å slette disse filene.
      • Feil i Windows-registeret. Klikk på denne blokken for å vise en detaljert rapport med feil i Windows-registeret du kan slette uten fare for å skade operativsystemet. Klikk på Reparer for å reparere oppdagede feil.
    • Klikk på delen Gjør oppstarten raskere for å se en rapport som viser hvilke autokjør-programmer som bremser ned datamaskinen. Sett vekslebryteren Autokjør ved siden av programmet til Av og klikk på Fullført.
    • Klikk på Frigjør plass for å frigjøre plass på harddisken. Søk etter unødvendige filer i vinduet som åpnes.
      • Dupliserte filer. Klikk på Finn for å begynne å søke etter duplikatfiler. Du kan angi et søkeområde i rullegardinlisten nedenfor. I søkeresultatvinduet velger du filene og klikker på Slett.
      • Store filer. Klikk på Finn for å begynne å søke etter store filer. Du kan angi et søkeområde i rullegardinlisten nedenfor. I søkeresultatvinduet velger du filene og klikker på Slett.

Søk etter store filer fungerer ikke for filer som har to eller flere hardlenkereferanser i operativsystemet.

• Ubrukte programmer. Klikk på Finn. Rapporten fra søkeresultatet inneholder en liste over programmer som ikke har blitt brukt på over tre måneder. Velg et program og klikk Fjern.

Sende tilbakemeldinger om ytelsen i funksjonen for å gjøre datamaskinen raskere:

I vinduet Øk datamaskinens ytelse klikker du på knappen Send tilbakemelding og fyll ut tilbakemeldingsskjemaet.

Dine tilbakemeldinger er viktige slik at Kaspersky-eksperter kan vurdere kvaliteten av funksjonen for å gjøre datamaskinen raskere.

Funksjonen "Gjør datamaskinen raskere" er tilgjengelig i testmodus til 30. juni 2021.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle regioner.