Konfigurere E-post-Antivirus

1. april 2021

ID 70873

Kaspersky Total Security tilbyr skanning av e-postmeldinger etter farlige objekter med E-post-Antivirus. E-post-Antivirus starter samtidig med operativsystemet og kjører kontinuerlig i minnet. Det skanner alle e-postmeldinger som sendes og mottas via POP3, SMTP, IMAP og NNTP, men også via krypterte tilkoblinger (SSL) via POP3, SMTP og IMAP.

Som standard skanner E-post-Antivirus både innkommende og utgående e-postmeldinger. Om nødvendig kan du aktivere skanning av kun innkommende meldinger.

Slik konfigurerer du E-post-Antivirus:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Settings 2019.png-knappen nederst i vinduet.

Vinduet Innstillinger åpnes.

3. I delen Beskyttelse velger du komponenten E-post-Antivirus.

Innstillingene for E-post-Antivirus vises i vinduet.

4. Kontroller at bryteren øverst i vinduet, som aktiverer eller deaktiverer E-post-Antivirus, er aktivert.
  5. Velg sikkerhetsnivå:
    • Anbefalt. Hvis dette sikkerhetsnivået er angitt, skanner E-post-Antivirus innkommende og utgående meldinger og kjører en heuristisk analyse med Middels skanning som detaljnivå.
    • Lavt. Hvis du velger dette sikkerhetsnivået, skanner E-post-Antivirus kun innkommende, og skanner ikke vedlagte arkiver.
    • Høyt. Hvis sikkerhetsnivået Anbefalt er angitt, skanner E-post-Antivirus innkommende og utgående meldinger og kjører en heuristisk analyse med detaljnivået Dyp skanning som detaljnivå.
  6. I delen Handling ved oppdagelse av trussel velger du handlingen som E-post-Antivirus skal utføre når det oppdages et infisert objekt (for eksempel desinfiser).

Hvis det ikke oppdages trusler i en e-postmelding, eller hvis alle infiserte objekter er desinfisert, blir meldingen tilgjengelig for andre handlinger. Hvis et infisert objekt ikke kan desinfiseres, endrer E-post-Antivirus navnet på objektet eller sletter objektet fra meldingen, og utvider deretter meldingsemnet med en varsling om at meldingen er behandlet av Kaspersky Total Security. Kaspersky Total Security oppretter en sikkerhetskopi av objektet og setter det i Karantene før det slettes.

Når du oppgraderer til en nyere programversjon, blir ikke de brukerkonfigurerte innstillingene for E-post-Antivirus lagret. Den nye programversjonen vil bruke standardinnstillingene for E-post-Antivirus.

Hvis Kaspersky Total Security oppdager passordet for arkivet i meldingsteksten under skanning, brukes passordet til å skanne for skadelig programvare i arkivets innhold. Passordet lagres ikke. Arkivet pakkes ut før skanning. Hvis programmet krasjer under utpakking av arkivet, kan du slette filene som er pakket ut på følgende bane manuelt: %systemroot%\temp. Filene har PR som prefiks.