Slik endrer du innstillinger for programkontroll

1. april 2021

ID 82507

Slik endrer du innstillinger for programkontroll:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Settings 2019.png-knappen nederst i vinduet.

Vinduet Innstillinger åpnes.

3. Velg delen Beskyttelse.
  4. Velg komponenten Application Manager.
  5. Gå til vinduet Programkontroll og klikk på lenken Behandle programmer for å åpne vinduet Behandle programmer.
  6. Velg programmet du trenger i listen, og dobbeltklikk på navnet for å åpne vinduet Programregler.
  7. Slik konfigurerer du reglene for et programs tilgang til ressurser i operativsystemet:
    1. I kategorien Filer og systemregister velger du ønsket ressurskategori.
    2. Klikk på ikonet i kolonnen med en tilgjengelig handling for ressursen (Les, Skriv, Slett eller Opprett) for å åpne menyen. I menyen velger du det aktuelle elementet (Arv, Tillat, Velg handling automatisk eller Blokker).
  8. Slik konfigurerer du et programs rettigheter til å utføre bestemte handlinger i operativsystemet:
    1. Velg ønsket kategori med rettigheter i kategorien Rettigheter.
    2. I kolonnen Handling klikker du på ikonet for å åpne menyen og velger det aktuelle elementet (Arv, Tillat, Velg handling automatisk eller Blokker).
  9. Slik konfigurerer du et programs rettigheter til å utføre bestemte handlinger i nettverket:
    1. I kategorien Nettverksregler klikker du på Legg til.

Vinduet Nettverksregel åpnes.

2. I vinduet som åpnes, angir du ønskede regelinnstillinger og klikker på Lagre.
    3. Tilordne en prioritet til den nye regelen. Det gjør du ved å velge regelen og flytte den opp eller ned i listen.
  10. Hvis du vil utelate bestemte programhandlinger fra begrensningene i Programkontroll, går du til kategorien Unntak og merker av for handlinger som ikke skal kontrolleres.
  11. Klikk på Lagre.

Alle unntak som er opprettet i programreglene, er tilgjengelige i vinduet med innstillinger for Kaspersky Total Security, under delen Trusler og unntak.

Programkontroll overvåker og begrenser handlingene til programmet i samsvar med de spesifiserte innstillingene.