Skanne datamaskinen

1. april 2021

ID 82511

Under skanningen søker Kaspersky Total Security etter infiserte filer og skadelig programvare. Flere typer skanninger varierer når det gjelder søkets varighet og omfang.

• Fullstendig skann. Et Fullstendig skann gjennomsøker alle områdene på datamaskinen. Denne skanningen tar lang tid.
  • Hurtigskann. Hurtigskann skanner objekter som lastes inn når operativsystemet starter, samt systemminne og oppstartsfiler. Denne skanningen tar ikke lang tid.
  • Selektivt skann. Selektivt skann skanner den valgte filen eller mappen.
  • Skanning av flyttbare stasjoner Skanning av flyttbare stasjoner som harddisker og USB-minne som er koblet til datamaskinen.
  • Skanning av hurtigmeny. Dette alternativet skanner filer fra hurtigmenyen.
  • Bakgrunnsskanning. Skanning av systemminne, systempartisjon, bootsektorer og oppstartsobjekter, samt rootkit-søk.
  • Sårbarhetsskann. Sårbarhetsskann skanner datamaskinen etter sårbarheter som skadelig programvare kan utnytte for å infisere systemet ditt.

Når du har installert Kaspersky Total Security, anbefaler vi at du kjører en fullstendig skanning av datamaskinen.

I denne delen i hjelpen

Slik kjører du et Fullstendig skann

Slik kjører du et Egendefinert skann

Slik kjører du et Hurtigskann

Slik kjører du skanning av flyttbare stasjoner

Slik kjører du et skann av en fil eller mappe fra hurtigmenyen

Aktivere eller deaktivere bakgrunnsskanning

Slik oppretter du en skannetidsplan

Slik søker du etter sårbarheter i programmer installert på datamaskinen din

Skanning av filer i skylageret OneDrive